Als u last heeft van vocht, lekkage of water in uw kelder dan is het noodzakelijk uw kelder waterdicht te laten maken. Water en vochtoverlast is namelijk schadelijk voor zowel uw woning en gezondheid. Lees hier een paar consequenties:

 • Slecht voor uw gezondheid
 • Kelder onbruikbaar
 • Hogere energierekening

Omdat een kelder grotendeels onder de grond zit komen vochtproblemen vaak voor. Omdat probleem op te lossen of voor te zijn is een kelder waterdicht laten maken een goede oplossing.

Vocht in u kelder is iets wat u eigenlijk niet wilt. Bovendien is het zeer slecht voor de gezondheid van u zelf en de woning. Er zijn genoeg methodes om uw kelder vochtvrij te laten maken voor niet al te dure prijzen. Leest u hier alle informatie over de kosten van kelders waterdicht stucen en de mogelijkheden.

Hoe maak je de kelder waterdicht?

Er zijn verschillende manieren om de kelder waterdicht te maken de meest voorkomende opties zijn:

 • Injecteren van de keldermuren.
 • Kelder afdichten door te stucen.
 • Kelder waterdicht maken met bitumen.
 • Injecteren tegen optrekkend vocht.
 • De kosten bedragen tussen de 400 en 1600 euro voor kelders tot 15 m2.

Kosten kelder waterdicht maken

De prijs van het vocht bestrijden in een kelder is grotendeels afhankelijk van de oorzaak en de ernst van het vocht. Ook het oppervlakte van de kelder speelt uiteraard een rol. We zullen in het onderstaande prijsoverzicht u meer duidelijkheid geven van de gemiddelde prijzen.

Soort vochtbestrijding Gemiddelde prijs Vloer oppervlakte
Muren coaten ( impregneren) € 400  Kelders tot aan  10 m2
Injecteren muren € 900  Keldermuur van 9 strekkende meters
Kelder waterdicht maken € 1.600  Kelders tot 15 m2

Waarom een waterdichte kelder?

Een kelderlekkage kan voor flink wat problemen zorgen in uw woning. Een kelder waterdicht maken zorgt er voor dat water en vocht vanaf buiten niet meer naar binnen kan trekken.

Er zijn verschillende manieren om uw kelder geheel te beschermen tegen vocht en water. Lees hier de kelderafdichtingen op een rijtje:

 • Injecteren van de muren
 • Kelder afdichten door te stucen
 • Kelder waterdicht maken met bitumen
 • Injecteren tegen optrekkend vocht

Het waterdicht maken van een kelder kan snel gebeuren namelijk binnen een dag. Het opstijgende vocht verdwijnt als sneeuw voor de zon en u zult geen last meer hebben van lekkages. Wilt u weten wat de kosten zijn om uw kelder geheel waterbestendig te maken?

Vraag dan eens een vrijblijvende offerte aan en ontvang een scherpe prijs in uw mailbox! Wij helpen u met alle soorten kelderlekkages voor een betaalbare prijs.

Binnen of buiten afdichten tegen vocht?

Een kelder vanuit de binnenkant waterdicht maken is niet zo een goede oplossing als de kelder van of de buitenkant waterdicht te maken.

Bij een nieuwbouw woning is het uiteraard vanzelfsprekend maar bij een eventuele renovatie lopen de kosten erg hoog op. In sommige gevallen is het ook niet mogelijk om de buitenmuren van de aangelegde kelder bloot te gaan leggen en is de moet de oplossing wel vanaf de binnenkant komen.

Als de kelder eenmaal droog staat kan men hem vanuit de binnenkant waterdicht gaan maken. Mocht de kelder nog te vochtig wezen dan zal het reparatie product langzaam weg spoelen en zal de kelder lek blijven.

Keuze die invloed heeft op de prijs van vochtbestrijding

Uiteraard heeft u de kosten van de vochtbestrijding van een kelder of kruipruimte zelf in de hand. Leest u hieronder de verschillende keuzes:

Soort vochtbestrijding

Als u een keuze gaat maken van welke soort vochtbestrijding u wilt gaan maken is het belangrijk dat u let op de volgende aspecten.

Kelder laten coaten

Het laten coaten van de keldermuren is een van de goedkoopste oplossingen. De transparante coating zorgt ervoor dat er een vochtwerende laag word gevormd waardoor vocht geen schijn van kans meer maakt. De prijs die berekend word voor het laten coaten word in de meeste gevallen per m2 berekend.

Kelder laten injecteren

Injecteren is een van de meest voorkomende manier van het bestrijden van vocht. Het injecteren van keldermuren tegen optrekkend vocht is zeer effectief en zal het vocht jarenlang tegenhouden. Door een speciale gel in de muren onder hoge druk in te spuiten kan het optrekkende vocht niet meer verder trekken en zullen uw keldermuren droog blijven. De kosten van het injecteren worden per strekkende meter berekend

De meeste kelders zijn erg gevoelig voor zowel optrekkend vocht als condensvorming. Bij kleine scheurtjes in uw kelder kan grondwater gemakkelijk via uw muren omhoog trekken en kan uw gehele keldervloer onderwater zetten. Wilt u uw vochtprobleem goed aanpakken laat dan uw kelder waterdicht maken voor een scherpe prijs!

Kelder-waterdicht-maken
Natte keldervloer dichten

Kelder waterdicht maken de oplossing

Niet alle oplossingen helpen om een kelder waterdicht te krijgen. Sommige mensen zetten nieuwe betonnen wanden maar dit wil dan toch niet helpen. In sommige gevallen kan de waterdruk van buitenaf zo hoog wezen dat alleen injecteren onder hoge druk zin heeft om uw kelder en kruipruimte waterdicht te krijgen.

Vochtbestrijding in een woning kan dus op verschillende manieren worden toegepast.

Keldervloer afdichten

Een stukadoor zal als laatste fase de keldervloer gaan behandelen voor het opkomend water vanuit de grond tegen de houden. Hij zal eerst een grondlaag aanbrengen met een verfrol en een verlengde steel zodat hij snel overal de vloer kan behandelen.

De vloer moet nu 24 uur drogen en dan daarna moet de stucadoor nog één keer over de vloer om hem helemaal te behandelen. De stukadoor heeft nu alle stappen voor de kelderafdichtingen gevolgd. Het is geen gemakkelijke klus om alles tip top in orde te maken maar voor ervaren stukadoors is dit kinderspel.

Een waterdichte kelder voor een scherpe prijs!

Na het lezen van de bovenstaande informatie kunnen wij ons voorstellen dat u nu graag exact wilt weten wat het kost om uw kelder waterdicht af te laten werken. Door het aanvragen van geheel vrijblijvende offerte bent u daar zo achter.

Binnen 2 werkdagen krijgt u de op maat gemaakte prijs via uw opgegeven mailadres toegestuurd en kunt u onze prijs vergelijken met die van andere aanbieders. Op deze manier bent u altijd goedkoper uit dan u denkt! voor een waterdichte kelder.

Klus plaatsen      ↓

Foto (optioneel)