• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Vochtige muren stucen

Als u een vochtige muur of muren heeft dan is het stukadoren hiervan niet zonder risico. Bij het bepleisteren van een vochtige muur moeten wij als stukadoors goed opletten of de nieuwe stuclaag wel hecht aan de vochtige wand. Op deze pagina leest u alles over het stukadoren van vochtige wanden en de kostprijs per vierkante meter.

Bereken in 2 min uw prijs

Een huis met vochtproblemen zoals vochtige muren kan een groot probleem vormen. Daarnaast is het door de vochtplekken vaak een vervelend gezicht en is het lastig om de betreffende muren te stucen en te sauzen. Natte muren in uw woning of kelder kunnen door verschillende oorzaken ontstaan, zoals neerslag of lekkage.

Het kan vervelende gevolgen hebben voor uw huis. Een hoge vochtigheidsgraad is slecht voor gebouwen en kan daarnaast onder andere schimmelvorming en gezondheid problemen tot gevolgen hebben.

Het is daarom beter om een vochtbestrijding in uw huis uit te gaan voeren en op deze manier het vocht zo veel mogelijk uit het gebouw te weren.

Vocht doorslag welke manier toepassen

Er zijn uiteraard verschillende manieren om vocht doorslag uit uw muren te verdrijven. De meest voorkomende en goedkope manieren zullen wij voor u op een rij zetten:

Voorzetwanden plaatsen voor vochtige muren
Voorzetwanden plaatsen voor vochtige muren

Snel oplossen door voorzetwand plaatsen

Als de binnenmuren van uw woonkamer of een enkele binnenmuur vochtig is dan kan dit zeer snel opgelost worden door een voorzetwand van gipsplaten neer te laten zetten. Nadat de voorzetwand van gipsplaten is geplaatst door een goede aannemer kunnen wij voor u de gipsplaten voordelig stucen.

Door het laten plaatsen van een voorzetwanden zal het vocht van de buitenmuren niet meer naar binnen trekken. Dit is een goedkope en snelle oplossing die veel mensen met een renovatie woning laten uitvoeren om op de kosten te besparen van vochtbestrijding.

Voorkom vocht in muren!

Een methode om vochtige muren te voorkomen of te behandelen, is het impregneren van de muren. Bij impregneren wordt er, onder lage druk, een beschermende laag op de muren aangebracht.

Deze laag bestaat uit een kleurloze vloeistof, die doordringt tot in de stenen en ongeveer 10 – 15 jaar werkzaam blijft. Het impregneren van muren kan een gebouw dus voor langere tijd beschermen tegen vocht en andere ongemakken.

Bereken in 2 min uw prijs

Impregneren tegen vochtige muren

Geëmpregneerde muren zijn bestand tegen vocht van buitenaf, maar geven natuurlijk geen garantie bij een lekkage in huis. Dan kan er nog steeds vocht in de muren trekken, ongeacht het feit of ze aan de buitenkant geëmpregneerd zijn of niet.

Gelukkig gebeurt dit slechts incidenteel en zal het daarom minder snel blijvende schade en overlast kunnen veroorzaken

Waterafstotende muren

Wanneer de muren van een gebouw geïmpregneerd zijn, zal er het vocht niet meer kunnen binnendringen en krijgen de muren de tijd om op te drogen. Ze kunnen dan opnieuw geschilderd of behangen worden. Ook huizen die nog geen last hebben van vocht in de muren kunnen geïmpregneerd worden.

Dan werkt het als preventieve maatregel om te zorgen dat er geen vocht in de muren trekt. Op deze manier kunt u meestal de nare gevolgen van vocht in de muren voorkomen. .

Vochtige muren stucen

Wilt u stucwerk aan laten brengen over uw wat vochtige wanden? Dat kan met een cementgebonden specie. Door de muren goed te behandelen met een voorstrijkmiddel en gebruik te maken van een cementgebonden product zal het vocht niet meer door de muur heen komen.

Door de juiste behandeling en droging kan na het aanbrengen en het afwerken van de muren een verflaag worden aangebracht.

Bereken in 2 min uw prijs

Bespaar op de kosten!!

Wilt u weten wat het prijskaartje is om uw vochtige muren te laten stucen en waterafstotend en dicht te krijgen? Vergelijk dan eens onze prijzen met die van andere bedrijven.

Door prijzen te vergelijken kunt u flink besparen op de offerte en bent u goedkoper uit dan u denkt!

Bereken in 2 min uw prijs