Geschreven op 3 september 2021 door Directeur Stuc-Concurrent Maik Klijn

Op deze pagina van ons stucadoorsbedrijf kunt u al uw vragen stellen over stucwerk. Lees voordat u uw vraag stelt eerst de pagina met meest gestelde vragen. Misschien staat uw vraag hier wel al tussen.

Ook voor diverse problemen weten wij altijd wel een oplossing. De Stuc-Concurrent staat altijd voor u klaar om alle vragen te beantwoorden van groot tot klein. Als u geïnteresseerd bent in de prijzen van ons stukadoorswerk kunt u natuurlijk altijd een stucadoor offerte aanvragen dit is geheel vrijblijvend.

Wist u dat u nu gratis een offerte kunt ontvangen voor elke klus? Kijk eens op de pagina gratis klus plaatsen en vul geheel vrijblijvend het offerte formulier in in de juiste rubriek en ontvang binnen enkele dagen een gratis offerte !!

215 reacties op “Stel uw vraag”

 1. Beste Stuc-concurrent.
  wij hebben een huis gekocht en op de wanden zit behang. Moeten wij dit eerst verwijderen voor het stuken of kunnen jullie hier over heen stukadoren? Ik hoor graag van jullie
  mvrg mark

 2. Beste stucconcurrent.
  Wij hebben net de sleutel gekregen van onze nieuwe woning in Bussum. Nu vroegen wij ons af of er over behang gestuct kan worden? Ik hoor het graag.

  mvrg Maikel

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Maikel.
   Nee helaas kan dit niet. Behang is geen goede ondergrond voor stucwerk en zal loslaten. Het beste is om met water en een beetje zeepsop het behang nat te maken en te verwijderen. Als het geen hout is heeft u nu een onderlaag die wel gestukadoord kan worden.

 3. Ik had een vraag over stuken op granol. Moet dit eerst met een primer behandeld worden? Of is dat niet nodig? Wat zijn normale prijzen voor stukwerk per m² hiervoor. Alvast bedankt Gr. Vanessa

 4. Mijn vraag is het volgende!
  Als je glad gestuct hebt kun je dan in een keer alles afschilderen of moet je dit 2 x doen? alvast bedankt voor het antwoord.

  1. Stuc-Concurrent

   Beste heer Geretse.
   Het is het beste als u eerst voorstrijkt. Daarna in 2 lagen afschilderen. Dit word altijd mooier en egaler. Voorstrijken is om de zuiging uit het nieuwe stucwerk te halen en om de latexverf goed te laten hechten.

 5. Beste stuccer.
  Als je een badkamer stuct is hij dan waterdicht of moet er nog een coating over worden aangebracht? Ik hoor het graag

  1. Stuc-Concurrent

   Beste heer Woudenberg.
   In antwoord op u vraag hebben wij het volgende uit te leggen. Stucwerk in een badkamer zeker met een gips gebonden mortel is zeker niet waterdicht. Sterker nog gips mag eigenlijk helemaal niet in een badkamer gebruikt worden. Echter word dit dan wel gedaan maar goed is het zeker niet. Gips kan verzepen als het nat wordt en verrot als het ware. Wij stellen dan ook voor om een cement gebonden mortel te gebruiken (als dit mogelijk is) i.v.m de ondergronden. Als dit kan kunt u een prima afwerklaag hiervan maken en hoeft er ook geen coating overheen. Mocht u nog vragen hebben horen wij het graag.
   mvrg de Stuc-Concurrent b.v.

 6. Wij krijgen aan het einde van het jaar onze nieuwbouw woning opgelevert en willen de muren Latex laten spuiten
  Ik neem aan dat voor het spuiten de muren eerst nog een behandeling nodig is mijn vraag is hoe doen jullie dat en wat zijn daar de koste van.

  mvg Mark

  1. Stuc-Concurrent

   Beste m.Romkes
   Bij een nieuwbouw woning is het belangrijk eerst de wanden schilder klaar te maken. Dit doen wij door middel van een pleisterlaag die 8 euro per m2 kost. Na het aanbrengen van de pleisterlaag kunnen wij met latex spuiten dit doen wij in 2 lagen! Kosten voor de kleur wit zijn 7 euro per m2. Hoop u voldoende geinformeert te hebben mvrg de Stuc-Concurrent

 7. Zojuist uw offerte ontvangen voor stuc-plafond. Graag nog wat aanvullende informatie: is de prijs incl. voorstrijken? Dit moet wel gebeuren voor het stucen van gipsplaten? Na het stucen moet er nog ‘gewit’ worden? Waarom? Kan er geen witte stuclaag aangebracht worden?
  Naast het plafond denk ik er ook aan om een steenstripsmuur glad te stucen. Wat zijn hier de mogelijkheden en kosten van? Graag uw advies!
  Ten slotte: wat is de ‘levertijd’ op dit moment?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Mariska

   Een plafond van gipsplaten hoeft niet altijd voorgestreken te worden!Als het 40 cm stucplaten zijn dan. Wat is de maat van de platen?
   Na het stucadoren moet er zeker nog gewit cq gesaust worden dit is omdat stucwerk nooit egaal opdroog en veel mooier word met schilderwerk.
   De steen strips kunnen zeker gestukadoord worden prijs ligt tussen de 15 en 20 euro per m2 het ligt eraan hoe diep de voeg ligt.
   hoop u voldoende informatie te hebben gegeven zo niet kunt u altijd even contact met ons opnemen 020 8900 181

 8. Heb zo net uw offerte ontvangen voor muren spachtelputz op kleur en plafon latex spuiten. Nu is mijn vraag of de offerte prijs inclusief materiaal is en op kleur of komen hiervoor nog kosten bij?

  Met vriendelijke groet,
  Lorraine

  1. Beste Lorraine.
   De prijs is incl materiaal. Maar voor de kleur rekenen wij wel kleur toeslag dit hangt er van af wat de kleur is.

 9. Wij willen onze open haardschouw laten stucen. Er zit een plateau aan vast. Kunnen we dat mee stucen en hoe kunnen we dat hard maken i.v.b met beschadigingen door de asla?

 10. Ons huis is 13 jaar geleden nieuw opgeleverd en alle wanden en plavonds zijn toen afgewerkt met spachtelputz. Wij vinden strak gestucte wanden en plavonds momenteel mooier. Is het mogelijk om de spachtelputz wanden en plavonds te stucen? Een grove schatting leert ons dat het zal gaan om ongeveer 300 m2 (2 verdiepingen). Na het stucen moet het ook wit geschilderd of gespoten worden. Doet u dat ook? Kunt u op basis van deze informatie een inschatting maken van de kosten?

  1. Beste Heer.
   Zeker is het mogelijk om over spachtelputz heen te stucen. De prijzen zullen tussen de 9 en 14 euro liggen per m2 voor glad stuwerk. Voor het spuiten van latexverf rekenen wij voor deze m2 7 euro per m2 in de kleur wit.

 11. Ik wil mijn gehele badkamer laten stucen, maar daarna wil ik geen tegels maar gewoon een verf/coating. Dus een naadloze badkamer. De wanden bestaan nu uit gipblokken. Wat kunnen jullie mij aanraden en wat zou het mij kosten. Dus ook in de douche geen tegels. Wat is de garantie op waterdichtheid?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Marnix
   Helaas is het niet mogelijk om tegen normaal stucwerk te douchen. Hiervoor zijn speciale materialen die erg kostbaar zijn denk hieraan rond de 120 euro per m2. Voorbeelden van deze afwerkingen kunt u vinden bij http://www.perfectino.nl
   Ook alle informatie over de materialen en de kosten zijn hier vindbaar.
   We horen natuurlijk graag van u.
   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent.B.V

 12. Wij hebben ons huis vorig jaar juni/juli laten van onder tot boven laten stucen. Nu wonen wij er sinds december in maar overal is het aan het scheuren. Onze stucadoor heeft de plafonds niet ingesneden. Dus nu heeft het zelf een ruimte gezocht maar dat ziet er niet uit. Wat kunnen wij hier aan doen? We hebben net een paar duizend euro uitgegeven om alles te laten stucen en nu moet het dus eigenlijk opnieuw.. Ik ontvang graag een tip..

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Sarina
   In antwoord op uw vraag het volgende. Het stucwerk hoeft niet geheel overnieuw gedaan te worden omdat er wat scheurvorming is op getreden. Dit is goed en makkelijk plaatselijk bij te werken en zal niet een heleboel kosten.U kunt altijd een beroep op ons doen om dit te laten herstellen.
   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent bv

  1. Stuc-Concurrent

   Dat ligt geheel aan de ondergronden. Het beste is als u even contact met ons opneemt 020 8900 181 vriendelijk bedankt

 13. Beste stuc-concurrent.Ik heb gisteren de muren in de woonkamer laten stucen. Moet ik eerst de muren primen voordat ik ga verven?
  en zo ja waarmee moet ik dan voorstrijken?
  Als ik wel moet voorstrijken moet ik dan hetzefde gele spul gebruiken als voor het stucen?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Sven,

   De muren moeten altijd voor gestreken worden voordat er geschilderd kan worden.
   U kunt van alabastine voorstrijk voor later kopen in een bouwmarkt. Meestal zijn dit vaatjes van 5 liter welke verdunt moet worden met water.
   Het gele spul voor het stuccen absoluut niet gebruiken!

 14. wij zijn bezig met een nieuwbouw woning en willen een gashaard met schouw plaatsen. De omtimmering moet ook gestuct worden.
  De muren zijn van snelbouwstenen (van die rode/oranje stenen) gemaakt.
  De aannemer wil graag eerst de gashaard plaatsen, zodat de omtimmering direct met de wanden mee gestuct kan worden.
  De haardenspecialist wil graag dat de wanden eerst gestuct worden en dan de haard geplaatst worden en de omtimmering apart gestuct wordt.
  Dit had als reden dat vocht van het stucwerk anders achter de omtimmering (muur die niet gestuct is) zou trekken.
  Wie heeft gelijk en wat zou u aanraden?
  m.v.g., Nienke

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Nienke,

   De haardenspecialist heeft in dit geval gelijk, en willen u aanraden het op zijn manier te doen!

 15. Mn vader heeft een muur gestuct met goudband. De kalkzandsteenmuur was eerst voorzien van een voorstrijk. Na een laag goudband zijn er nog twee dunne lagen fix en finisch aangebracht. Nadat de fix en finish was uitgehard, viel het op sommige plaatsen weer van de muur af.
  Hoe kan dit?

  gr Willem

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Willem,

   Gips op gips verbrand, de goudband had eerst weer voorgestreken moeten worden.

 16. Beste Stuc-concurrent,

  ik heb nu een plafon van gipsplaten die al geschilderd zijn.
  nou wil ik graag weten of ik de naden tussen de gipsplaten dicht kan smeren en welk materiaal ik daarvoor nodig heb?
  en wat het eventueel kost om het te laten doen?

  met vriendelijke groet
  maaike

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Maaike,

   De naden kunnen dichtgesmeerd worden met roodband van Knauf.

   Wel zullen de naden afgegaasd moeten worden, waarna het plafond gepleisterd zal moeten worden.

   Wij vragen hiervoor 16 euro/m2 ex. BTW incl. materialen.

   Mvgr, Satch

 17. Onze nieuwbouw woning wordt ‘behangklaar’ opgeleverd.
  Kan hier direct cspackspuiten’ overheen?

 18. Goedenavond

  Ik heb slaapkamers met zachtboard plafonds, kan je hierover stucen?

  Met vriendelijke groet
  D.Visser

  1. Stuc-Concurrent

   Beste heer Visser
   Helaas kan dit niet en zouden de plafonds van gipsplaten voorzien moeten worden.Gips of stucplaten zijn een goede ondergrond om stucwerk aan te brengen.
   Hoop u voldoende geïnformeerd te hebben.
   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent b.v

 19. Na de bouw is er in ons huis gestruct met bovenaan een rand gaas. Dit gaas heeft echter niet geholpen, is gaan werken en puilt nu uit. Alleen de bovenrand is niet goed meer.

  Kunnen hiervoor herstelwerkzaamheden gedaan worden, of moet de hele muur dan opnieuw gestruct worden?

  Mvg, Jeff

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Jef
   Dit zijn lastige problemen echter blijft de woning de eerste 5 jaar flink doorwerken en zul je dit soort dingen meer tegen gaan komen. Herstellen kan altijd en daarvoor hoef je niet de hele muur voor over te smeren tenzij dit een structuur heeft.De kans dat het terug komt is wel groot binnen de 5 jaar.Daarom raden wij altijd aan te wachten.
   Hoop je voldoende geïnformeerd te hebben.
   met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent bv

 20. Beste Stuc-concurrent,

  een kennis van ons gaat onze badkamerwanden stucen. Wij zagen echter dat hij de reien horizontaal op de muren heeft geplaatst ipv verticaal, terwijl wij dachten dat stucen en reien altijd verticaal moet gebeuren. Kan dit kwaad voor de netheid/ strakheid van het stucwerk?

  Alvast bedankt!

  Gr, Anna

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Anna
   Nou het is wel een rare werkwijze maar het zou moeten kunnen.Het stucwerk zou even goed vlak kunnen worden als de stucadoor zich maar aan de maat van de gestelde profielen houd.
   Met vriendelijke groet de Stuc-concurrent bv

 21. beste,

  is het mogelijk om over glasweefsel behang te stucen? De berichten hierover op forums verschillen hierover nogal. En zo ja, wat zijn voorwaarden hiervoor? speelt bijvoorbeeld het type verf nog een rol?
  alvast bedankt.

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Corine,
   Het is wel mogelijk om over over glasweefsel heen te stuccen, wel onder de voorwaarde dat het op elke plek goed vastzit.
   Mochten er stukken van het glasweefsel los zitten is de kans groot dat het stucwerk loslaat.
   Al met al is het dus beter het behang te verwijderen.
   Het type verf speelt in dit verhaal totaal geen rol.

   Grt, de Stuc-Concurrent B.V.

 22. Hallo,

  Wij zijn momenteel aan het verbouwen. De muren worden binnenkort gestuct (ondergrond gipsplaat).
  Nu adviseert onze klusjesman om over dat stucwerk heen glasweefselbehang te plakken en dat vervolgens te verven om scheuren van stucwerk tegen te gaan (op de naden van gipsplaat).
  Ik vind dit nogal ver gaan omdat stucen een dure aangelegenheid is en ik er vanuit ga dat het dan ook klaar is zonder dat we daarna nog van alles er overheen moeten doen.
  Is het gebruikelijk om glasweefselbehang over stucwerk te plaatsen?
  Dank alvast voor jullie antwoord!

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Johanna,

   Het is nergens voor nodig glasvezelbehang over het stucwerk heen te plakken om scheurvorming tegen te gaan.

   De naden van de gipsplaten moeten gegaasd worden voor het aanbrengen van het stucwerk.

   Mocht het toch scheuren dan zou het ook door het glasvezel heen scheuren.

   Na het stuccen kunnen de oppervlaktes gewoon geschilderd worden.

   Grt, Stuc-Concurrent Team.

 23. An Groenendaal

  Hallo,
  Mijn flat is ca. 9 jaar oud. In de woonkamer stond op een gegeven moment een strook van ca. 30 cm een beetje bol op het gestucte plafond. Nu zijn er een paar stukjes stucwerk van deze 30 cm. van het plafond afgebrokkeld en zie je het beton zitten. Kan dit gerepareerd worden? Of moet het hele plafond dan opnieuw gestuct worden?
  M.v.g.
  An

  1. Stuc-Concurrent

   Beste An,

   De losse stukken zullen eerst afgestoken moeten worden.

   Het mooiste is wel het hele plafond over te stuccen en te schilderen.

   Anders is de kans groot dat de reparatieplek zichtbaar blijft.

   Grt, Stuc-Concurrent Team.

 24. Hallo, wij hebben een oud huis (jaren 30) gekocht en willen alle wanden opnieuw laten stucen. Is het verstandig om eerst de oude stuclaag te verwijderen en hoe kan je dit het beste doen?

  Als je op de muur klopt, klinkt het soms wat hol op sommige plekken.

  1. Stuc-Concurrent

   Beste heer.
   Als de oude stuclaag niet los zit hoeft hij ook niet verwijdert te worden. Als er wel holle plekken inzitten zoals u aangeeft kunt u deze rustig los tikken met een hamer of stukadoors bijltje. Het is niet nodig om buiten deze plekken op de muur verder te gaan al is het verzand (zanderig cement)
   Hoop u voldoende geïnformeerd te hebben met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent b.v

 25. Een van de zijgevels van onze woning bestaat voor de bovenste helft uit baksteen en de onderste helft uit een soort stuclaag die afbrokkelt. Ik ben op zoek naar de voordeligste oplossing om deze buitenmuur weer egaal te krijgen en in de kleur van de andere gevels van onze woning (RAL 9010). Wat zou een goede, betaalbare oplossing zijn?