Geschreven op 3 september 2021 door Directeur Stuc-Concurrent Maik Klijn

Op deze pagina van ons stucadoorsbedrijf kunt u al uw vragen stellen over stucwerk. Lees voordat u uw vraag stelt eerst de pagina met meest gestelde vragen. Misschien staat uw vraag hier wel al tussen.

Ook voor diverse problemen weten wij altijd wel een oplossing. De Stuc-Concurrent staat altijd voor u klaar om alle vragen te beantwoorden van groot tot klein. Als u geïnteresseerd bent in de prijzen van ons stukadoorswerk kunt u natuurlijk altijd een stucadoor offerte aanvragen dit is geheel vrijblijvend.

Wist u dat u nu gratis een offerte kunt ontvangen voor elke klus? Kijk eens op de pagina gratis klus plaatsen en vul geheel vrijblijvend het offerte formulier in in de juiste rubriek en ontvang binnen enkele dagen een gratis offerte !!

222 reacties op “Stel uw vraag”

 1. mark v echmond

  Beste Stuc-concurrent.
  wij hebben een huis gekocht en op de wanden zit behang. Moeten wij dit eerst verwijderen voor het stuken of kunnen jullie hier over heen stukadoren? Ik hoor graag van jullie
  mvrg mark

 2. Beste stucconcurrent.
  Wij hebben net de sleutel gekregen van onze nieuwe woning in Bussum. Nu vroegen wij ons af of er over behang gestuct kan worden? Ik hoor het graag.

  mvrg Maikel

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Maikel.
   Nee helaas kan dit niet. Behang is geen goede ondergrond voor stucwerk en zal loslaten. Het beste is om met water en een beetje zeepsop het behang nat te maken en te verwijderen. Als het geen hout is heeft u nu een onderlaag die wel gestukadoord kan worden.

 3. Ik had een vraag over stuken op granol. Moet dit eerst met een primer behandeld worden? Of is dat niet nodig? Wat zijn normale prijzen voor stukwerk per m² hiervoor. Alvast bedankt Gr. Vanessa

 4. Mijn vraag is het volgende!
  Als je glad gestuct hebt kun je dan in een keer alles afschilderen of moet je dit 2 x doen? alvast bedankt voor het antwoord.

  1. Stuc-Concurrent

   Beste heer Geretse.
   Het is het beste als u eerst voorstrijkt. Daarna in 2 lagen afschilderen. Dit word altijd mooier en egaler. Voorstrijken is om de zuiging uit het nieuwe stucwerk te halen en om de latexverf goed te laten hechten.

 5. Beste stuccer.
  Als je een badkamer stuct is hij dan waterdicht of moet er nog een coating over worden aangebracht? Ik hoor het graag

  1. Stuc-Concurrent

   Beste heer Woudenberg.
   In antwoord op u vraag hebben wij het volgende uit te leggen. Stucwerk in een badkamer zeker met een gips gebonden mortel is zeker niet waterdicht. Sterker nog gips mag eigenlijk helemaal niet in een badkamer gebruikt worden. Echter word dit dan wel gedaan maar goed is het zeker niet. Gips kan verzepen als het nat wordt en verrot als het ware. Wij stellen dan ook voor om een cement gebonden mortel te gebruiken (als dit mogelijk is) i.v.m de ondergronden. Als dit kan kunt u een prima afwerklaag hiervan maken en hoeft er ook geen coating overheen. Mocht u nog vragen hebben horen wij het graag.
   mvrg de Stuc-Concurrent b.v.

 6. Wij krijgen aan het einde van het jaar onze nieuwbouw woning opgelevert en willen de muren Latex laten spuiten
  Ik neem aan dat voor het spuiten de muren eerst nog een behandeling nodig is mijn vraag is hoe doen jullie dat en wat zijn daar de koste van.

  mvg Mark

  1. Stuc-Concurrent

   Beste m.Romkes
   Bij een nieuwbouw woning is het belangrijk eerst de wanden schilder klaar te maken. Dit doen wij door middel van een pleisterlaag die 8 euro per m2 kost. Na het aanbrengen van de pleisterlaag kunnen wij met latex spuiten dit doen wij in 2 lagen! Kosten voor de kleur wit zijn 7 euro per m2. Hoop u voldoende geinformeert te hebben mvrg de Stuc-Concurrent

 7. Zojuist uw offerte ontvangen voor stuc-plafond. Graag nog wat aanvullende informatie: is de prijs incl. voorstrijken? Dit moet wel gebeuren voor het stucen van gipsplaten? Na het stucen moet er nog ‘gewit’ worden? Waarom? Kan er geen witte stuclaag aangebracht worden?
  Naast het plafond denk ik er ook aan om een steenstripsmuur glad te stucen. Wat zijn hier de mogelijkheden en kosten van? Graag uw advies!
  Ten slotte: wat is de ‘levertijd’ op dit moment?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Mariska

   Een plafond van gipsplaten hoeft niet altijd voorgestreken te worden!Als het 40 cm stucplaten zijn dan. Wat is de maat van de platen?
   Na het stucadoren moet er zeker nog gewit cq gesaust worden dit is omdat stucwerk nooit egaal opdroog en veel mooier word met schilderwerk.
   De steen strips kunnen zeker gestukadoord worden prijs ligt tussen de 15 en 20 euro per m2 het ligt eraan hoe diep de voeg ligt.
   hoop u voldoende informatie te hebben gegeven zo niet kunt u altijd even contact met ons opnemen 020 8900 181

 8. Heb zo net uw offerte ontvangen voor muren spachtelputz op kleur en plafon latex spuiten. Nu is mijn vraag of de offerte prijs inclusief materiaal is en op kleur of komen hiervoor nog kosten bij?

  Met vriendelijke groet,
  Lorraine

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Lorraine.
   De prijs is incl materiaal. Maar voor de kleur rekenen wij wel kleur toeslag dit hangt er van af wat de kleur is.

 9. Wij willen onze open haardschouw laten stucen. Er zit een plateau aan vast. Kunnen we dat mee stucen en hoe kunnen we dat hard maken i.v.b met beschadigingen door de asla?

 10. Ons huis is 13 jaar geleden nieuw opgeleverd en alle wanden en plavonds zijn toen afgewerkt met spachtelputz. Wij vinden strak gestucte wanden en plavonds momenteel mooier. Is het mogelijk om de spachtelputz wanden en plavonds te stucen? Een grove schatting leert ons dat het zal gaan om ongeveer 300 m2 (2 verdiepingen). Na het stucen moet het ook wit geschilderd of gespoten worden. Doet u dat ook? Kunt u op basis van deze informatie een inschatting maken van de kosten?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Heer.
   Zeker is het mogelijk om over spachtelputz heen te stucen. De prijzen zullen tussen de 9 en 14 euro liggen per m2 voor glad stuwerk. Voor het spuiten van latexverf rekenen wij voor deze m2 7 euro per m2 in de kleur wit.

 11. Ik wil mijn gehele badkamer laten stucen, maar daarna wil ik geen tegels maar gewoon een verf/coating. Dus een naadloze badkamer. De wanden bestaan nu uit gipblokken. Wat kunnen jullie mij aanraden en wat zou het mij kosten. Dus ook in de douche geen tegels. Wat is de garantie op waterdichtheid?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Marnix
   Helaas is het niet mogelijk om tegen normaal stucwerk te douchen. Hiervoor zijn speciale materialen die erg kostbaar zijn denk hieraan rond de 120 euro per m2. Voorbeelden van deze afwerkingen kunt u vinden bij http://www.perfectino.nl
   Ook alle informatie over de materialen en de kosten zijn hier vindbaar.
   We horen natuurlijk graag van u.
   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent.B.V

 12. Wij hebben ons huis vorig jaar juni/juli laten van onder tot boven laten stucen. Nu wonen wij er sinds december in maar overal is het aan het scheuren. Onze stucadoor heeft de plafonds niet ingesneden. Dus nu heeft het zelf een ruimte gezocht maar dat ziet er niet uit. Wat kunnen wij hier aan doen? We hebben net een paar duizend euro uitgegeven om alles te laten stucen en nu moet het dus eigenlijk opnieuw.. Ik ontvang graag een tip..

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Sarina
   In antwoord op uw vraag het volgende. Het stucwerk hoeft niet geheel overnieuw gedaan te worden omdat er wat scheurvorming is op getreden. Dit is goed en makkelijk plaatselijk bij te werken en zal niet een heleboel kosten.U kunt altijd een beroep op ons doen om dit te laten herstellen.
   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent bv

 13. Hallo, heb net een offerte aangevraagd voor plafond stucen,is de prijs incl. voorstrijken,afplakken etc???

  1. Stuc-Concurrent

   Dat ligt geheel aan de ondergronden. Het beste is als u even contact met ons opneemt 020 8900 181 vriendelijk bedankt

 14. Beste stuc-concurrent.Ik heb gisteren de muren in de woonkamer laten stucen. Moet ik eerst de muren primen voordat ik ga verven?
  en zo ja waarmee moet ik dan voorstrijken?
  Als ik wel moet voorstrijken moet ik dan hetzefde gele spul gebruiken als voor het stucen?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Sven,

   De muren moeten altijd voor gestreken worden voordat er geschilderd kan worden.
   U kunt van alabastine voorstrijk voor later kopen in een bouwmarkt. Meestal zijn dit vaatjes van 5 liter welke verdunt moet worden met water.
   Het gele spul voor het stuccen absoluut niet gebruiken!

 15. wij zijn bezig met een nieuwbouw woning en willen een gashaard met schouw plaatsen. De omtimmering moet ook gestuct worden.
  De muren zijn van snelbouwstenen (van die rode/oranje stenen) gemaakt.
  De aannemer wil graag eerst de gashaard plaatsen, zodat de omtimmering direct met de wanden mee gestuct kan worden.
  De haardenspecialist wil graag dat de wanden eerst gestuct worden en dan de haard geplaatst worden en de omtimmering apart gestuct wordt.
  Dit had als reden dat vocht van het stucwerk anders achter de omtimmering (muur die niet gestuct is) zou trekken.
  Wie heeft gelijk en wat zou u aanraden?
  m.v.g., Nienke

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Nienke,

   De haardenspecialist heeft in dit geval gelijk, en willen u aanraden het op zijn manier te doen!

 16. Mn vader heeft een muur gestuct met goudband. De kalkzandsteenmuur was eerst voorzien van een voorstrijk. Na een laag goudband zijn er nog twee dunne lagen fix en finisch aangebracht. Nadat de fix en finish was uitgehard, viel het op sommige plaatsen weer van de muur af.
  Hoe kan dit?

  gr Willem

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Willem,

   Gips op gips verbrand, de goudband had eerst weer voorgestreken moeten worden.

 17. Beste Stuc-concurrent,

  ik heb nu een plafon van gipsplaten die al geschilderd zijn.
  nou wil ik graag weten of ik de naden tussen de gipsplaten dicht kan smeren en welk materiaal ik daarvoor nodig heb?
  en wat het eventueel kost om het te laten doen?

  met vriendelijke groet
  maaike

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Maaike,

   De naden kunnen dichtgesmeerd worden met roodband van Knauf.

   Wel zullen de naden afgegaasd moeten worden, waarna het plafond gepleisterd zal moeten worden.

   Wij vragen hiervoor 16 euro/m2 ex. BTW incl. materialen.

   Mvgr, Satch

 18. Onze nieuwbouw woning wordt ‘behangklaar’ opgeleverd.
  Kan hier direct cspackspuiten’ overheen?

 19. Goedenavond

  Ik heb slaapkamers met zachtboard plafonds, kan je hierover stucen?

  Met vriendelijke groet
  D.Visser

  1. Stuc-Concurrent

   Beste heer Visser
   Helaas kan dit niet en zouden de plafonds van gipsplaten voorzien moeten worden.Gips of stucplaten zijn een goede ondergrond om stucwerk aan te brengen.
   Hoop u voldoende geïnformeerd te hebben.
   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent b.v

 20. Na de bouw is er in ons huis gestruct met bovenaan een rand gaas. Dit gaas heeft echter niet geholpen, is gaan werken en puilt nu uit. Alleen de bovenrand is niet goed meer.

  Kunnen hiervoor herstelwerkzaamheden gedaan worden, of moet de hele muur dan opnieuw gestruct worden?

  Mvg, Jeff

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Jef
   Dit zijn lastige problemen echter blijft de woning de eerste 5 jaar flink doorwerken en zul je dit soort dingen meer tegen gaan komen. Herstellen kan altijd en daarvoor hoef je niet de hele muur voor over te smeren tenzij dit een structuur heeft.De kans dat het terug komt is wel groot binnen de 5 jaar.Daarom raden wij altijd aan te wachten.
   Hoop je voldoende geïnformeerd te hebben.
   met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent bv

 21. Beste Stuc-concurrent,

  een kennis van ons gaat onze badkamerwanden stucen. Wij zagen echter dat hij de reien horizontaal op de muren heeft geplaatst ipv verticaal, terwijl wij dachten dat stucen en reien altijd verticaal moet gebeuren. Kan dit kwaad voor de netheid/ strakheid van het stucwerk?

  Alvast bedankt!

  Gr, Anna

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Anna
   Nou het is wel een rare werkwijze maar het zou moeten kunnen.Het stucwerk zou even goed vlak kunnen worden als de stucadoor zich maar aan de maat van de gestelde profielen houd.
   Met vriendelijke groet de Stuc-concurrent bv

 22. beste,

  is het mogelijk om over glasweefsel behang te stucen? De berichten hierover op forums verschillen hierover nogal. En zo ja, wat zijn voorwaarden hiervoor? speelt bijvoorbeeld het type verf nog een rol?
  alvast bedankt.

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Corine,
   Het is wel mogelijk om over over glasweefsel heen te stuccen, wel onder de voorwaarde dat het op elke plek goed vastzit.
   Mochten er stukken van het glasweefsel los zitten is de kans groot dat het stucwerk loslaat.
   Al met al is het dus beter het behang te verwijderen.
   Het type verf speelt in dit verhaal totaal geen rol.

   Grt, de Stuc-Concurrent B.V.

 23. Hallo,

  Wij zijn momenteel aan het verbouwen. De muren worden binnenkort gestuct (ondergrond gipsplaat).
  Nu adviseert onze klusjesman om over dat stucwerk heen glasweefselbehang te plakken en dat vervolgens te verven om scheuren van stucwerk tegen te gaan (op de naden van gipsplaat).
  Ik vind dit nogal ver gaan omdat stucen een dure aangelegenheid is en ik er vanuit ga dat het dan ook klaar is zonder dat we daarna nog van alles er overheen moeten doen.
  Is het gebruikelijk om glasweefselbehang over stucwerk te plaatsen?
  Dank alvast voor jullie antwoord!

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Johanna,

   Het is nergens voor nodig glasvezelbehang over het stucwerk heen te plakken om scheurvorming tegen te gaan.

   De naden van de gipsplaten moeten gegaasd worden voor het aanbrengen van het stucwerk.

   Mocht het toch scheuren dan zou het ook door het glasvezel heen scheuren.

   Na het stuccen kunnen de oppervlaktes gewoon geschilderd worden.

   Grt, Stuc-Concurrent Team.

 24. An Groenendaal

  Hallo,
  Mijn flat is ca. 9 jaar oud. In de woonkamer stond op een gegeven moment een strook van ca. 30 cm een beetje bol op het gestucte plafond. Nu zijn er een paar stukjes stucwerk van deze 30 cm. van het plafond afgebrokkeld en zie je het beton zitten. Kan dit gerepareerd worden? Of moet het hele plafond dan opnieuw gestuct worden?
  M.v.g.
  An

  1. Stuc-Concurrent

   Beste An,

   De losse stukken zullen eerst afgestoken moeten worden.

   Het mooiste is wel het hele plafond over te stuccen en te schilderen.

   Anders is de kans groot dat de reparatieplek zichtbaar blijft.

   Grt, Stuc-Concurrent Team.

 25. Hallo, wij hebben een oud huis (jaren 30) gekocht en willen alle wanden opnieuw laten stucen. Is het verstandig om eerst de oude stuclaag te verwijderen en hoe kan je dit het beste doen?

  Als je op de muur klopt, klinkt het soms wat hol op sommige plekken.

  1. Stuc-Concurrent

   Beste heer.
   Als de oude stuclaag niet los zit hoeft hij ook niet verwijdert te worden. Als er wel holle plekken inzitten zoals u aangeeft kunt u deze rustig los tikken met een hamer of stukadoors bijltje. Het is niet nodig om buiten deze plekken op de muur verder te gaan al is het verzand (zanderig cement)
   Hoop u voldoende geïnformeerd te hebben met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent b.v

 26. J.M. Kieboom

  Een van de zijgevels van onze woning bestaat voor de bovenste helft uit baksteen en de onderste helft uit een soort stuclaag die afbrokkelt. Ik ben op zoek naar de voordeligste oplossing om deze buitenmuur weer egaal te krijgen en in de kleur van de andere gevels van onze woning (RAL 9010). Wat zou een goede, betaalbare oplossing zijn?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste heer
   Als een gevel afbrokkelt dan is het heel lastig deze weer in orde te krijgen buiten dit zijn gevels stucen best prijzig. U kunt er eens over nadenken om gevel isolatie aan te brengen en daarna een afwerklaag naar keuze. Dit is het beste om te doen met dit soort van gevels.Prijzen varieeren van 80 euro per m2 tot aan 160 euro per m2. Als u de gevel alleen laat stucen dan zullen wij moeten bekijken wat de mogelijkheden zijn maar die prijzen liggen wel een stukje lager zoals 50 euro per m2.
   Hoop u voldoende geïnformeerd te hebben
   Met vriendelijke groet De Stuc-Concurrent

 27. LS,

  Wij overwegen om de muren en het plafond in de kamer te laten latexspuiten. Vooraf worden ramen etc. afgeplakt maar hoe gaat dat met spotjes in het plafond en de centrale verwarming? Worden deze vooraf door u verwijderd om nadien weer gemonteerd te worden.

  mvg
  Ridge de Lange

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Ridge,

   Spotjes in het plafond kunnen ook afgeplakt worden net als de radiatoren.

   Wij kunnen de radiatoren niet verwijderen doordat wij hiervoor niet erkend zijn.

   Grt, Stuc-Concurrent team

 28. Graag zou ik onze huiskamer en het daarbij horende plafond witten en mren sauzen.
  Nu lees ik op uw site over latexspuiten. Dit lijkt me wel wat maar kan dat bij de wanden ? Deze zijn nl. Behangen en reeds 1x met latex overgeverfd.

  Kunt u mij ook een indicatie geven van de m3 prijs?

  Ik hoor graag van u

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Els,

   Het is niet verstandig latex te spuiten over behang heen.

   De kans dat het behang loslaat door de natte latex is groot.

   De m2 prijs voor latex spuiten in de kleur WIT is 7 euro/m2 ex. BTW incl. materialen en afplakken.

   Grt, Stuc-Concurrent

 29. Ik hoor wisselende verhalen over nieuwbouw en stuccen: wat is jullie advies, kan het goed gedaan worden of is het riskant ivm de werking van nieuwbouw?

  Mvg,

  Peter

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Peter,

   In de nieuwbouw kan prima gestuct worden. Het advies is de wanden en of plafonds glad af te werken.

   Glad werk is namelijk ten alle tijden te herstellen bij eventuele scheurvorming.

   Grt, Stuc-concurrent team

 30. Is het noodzakelijk dat een bakstenen buitenmuur voor de raaplaag wordt behandeld met een aanbrandlaag, b.v. Strikocem VSP4

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Hans
   Het is inderdaad verstandig om dit wel uit te voeren. Het hoeft niet maar het word wel mooier op deze manier. Dit komt omdat er een optimale hechting is tussen de ondergrond en het stucwerk en mocht er strijklicht over het oppervlakte vallen dan zullen er weinig on evenheden inzitten omdat er een goede hechtlaag is aangebracht.

 31. We willen graag weten of je het houtwerk mag schuren in de ruimte waar eerder gestuct is (3,2,1 dag ervoor), of moet je daarmee wachten tot het stucwerk helemaal gedroogd is.

  alvast bedankt voor het antwoord

  1. Beste Renske
   In antwoord op u vraag het volgende. Dit kan zeker pas wel op dat er geen stof op de wanden komt dit kan weer problemen veroorzaken voor de schilder.
   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent bv

 32. Hallo,

  ik heb eind oktober 2 weken vakantie, en wil dan binnen die tijd 22m2 muur en 35m2 plafond glad laten stuken. Alle muren zijn al eerder gestuukt, alleen met een ouderwetse veeg-structuur die ik niet mooi vind. Het nieuwe stucwerk is dus puur cosmetisch, hoeft er niet dik op. Enkele vragen:
  Is er iets te zeggen over hoeveel uur er in een dergelijke klus gaat zitten? Verder: hoe lang moet het stucwerk drogen voor ik kan schilderen? Tenslotte: kan ik, terwijl de muren drogen wel kozijnen in de betreffende ruimtes schuren, of moet ik hier persé mee wachten totdat het stucwerk droog is?

  Groeten, Maarten

  1. Beste Maarten
   In antwoord op u vragen het volgende.
   Als het stucwerk vlak is dan kan er een dunne pleisterlaag van 2 tot 3 mm overheen. De droogtijd is hiervan maar enkele dagen dus kan hierna meteen geschilderd of latex gespoten worden wat wel een stuk mooier is. In de tussen tijd kunt u gewoon verder met schuren van de kozijnen dit hoeft geen probleem te veroorzaken.

   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent b.v

 33. Hallo, ik sta op het punt om een zolder te stucen. Spannend, voor mij de 1e keer. Wat ik me afvroeg; als ik 1 zak geelband (25 kg) met water meng in een speciekuip en dit verwerk, moet de speciekuip dan helemaal leeg en schoon zijn voordat ik de volgende zak meng? Of kunnen de resten probleemloos met de nieuwe zak worden gemengd? Of mischien met 2 of 3 kuipen werken? (gips dan mischien laten uitharden en er met een stok uitslaan o.i.d?)

  1. Beste Frank
   Als je een nieuwe kuip gaat aan mixen en je gebruikt vuil water van de vorige kuip dan zul je merken dat je gips veel sneller droogt. Ik zou dit zeker niet doen omdat je weinig ervaring hebt. Gebruik steeds een schone kuip zonder klonten of harde stukken erin.

 34. Hallo, hier nog twee vragen: ik ga stucen op schuine wanden. Hierop zijn gipsplaten gemonteerd. De platen zijn geverfd met muurverf. De verf zit goed vast op de platen. Ik wou alles voorstrijken met Betocontact en dan stucen. Denkt u dat het stucwerk dan goed genoeg zal hechten aan de platen? En is het echt nodig om de naden tussen de platen eerst op te vullen met gips en stucgaas? (Ik hoorde van iemand dat dat niet per se nodig was) Alvast dank voor de antwoorden 🙂

  1. Beste Frank
   Jazeker als de latex goed vast zit kan je dit met betocontact voor strijken. Ik zou zelf de naden met gaas van te voren dicht zetten zodat het zuiging verschil tussen de 2 verschillende materialen nihil blijft.

 35. Over enkele maanden is onze nieuwbouwwoning klaar. De plafonds worden afgewerkt met spuitwerk met structuur. Nu vinden wij het mooier om de plafonds ook helemaal glad te hebben. Scheelt het in de kosten als wij de plafonds onbehandeld laten afleveren en door jullie laten stucen? Of kunnen we de plafonds net zo goed zoals gepland met spuitwerk laten afwerken?
  Ik hoor het graag!

  1. Beste Marieke,

   Bij ons maakt het niet uit of het kaal beton is of spuitwerk, de m2 prijs blijft hetzelfde.

   Als u het spuitwerk laat vervallen krijgt u waarschijnlijk een klein bedrag terug van de bouwer.

   Grt, Stuc-Concurrent team

 36. Is het mogelijk om over bestaand pleister- en spackwerk heen te stucen? Ik heb gehoord dat het juist vanwege de korrelstructuur een goede hechting geeft en voorstrijken niet per se nodig is?

  Bij voorbaat dank,
  Paul

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Paul,
   Het is mogelijk over bestaand pleister en spackwerk heen te stuccen. De voorwaarde is wel dat het goed vast zit aan de ondergrond. Afhankelijk van de keuze van het materiaal is voorstrijken wel of niet nodig.
   Stuc-Concurrent Team

 37. Hallo,

  ik wou graag weten wat het kost om een appartement met
  plafonds die sausklaar zijn spack spuiten .
  totaal ongeveer 90m2 in diverse vertrekken.
  Dus keuken en toilet en douche wit
  de rest eventueel op kleur
  graag met om schrijving hoe U het denkt uit te voeren

  mvg Dirk

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Dirk
   Het beste kunt u even contact met ons opnemen op 020 8900 181 dan kunnen wij u verder helpen(gaat even sneller)
   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent b.v

 38. Hallo, Ik ben inmiddels begonnen aan mijn eerste stuc avontuur, een zolder met schuine wanden met balken daartussen. Inmiddels 5 wandjes gedaan en het gaat goed… op het laatste wandje na dan, want door vermoeidheid ben ik wat onzorgvuldig geweest met reien en messen. Ik dacht eerst het valt wel mee maar toen ik het wandje met strijklicht zag schrok ik me rot. Allemaal hobbels en bobbels. Mijn vraag is nu of er een manier is om dit bij te werken? Mischien met een schuurbord met gaas? Of de gaten opnieuw met stuc vullen o.i.d en dan met de schuurspons er overheen? Ik werk met Geelband, dus het stucwerk heeft een licht geschuurd oppervlak. Met vriendelijke groet, Frank

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Frank
   Dit gaat lastig worden. Ook hebben wij hier weleens last van natuurlijk strijklicht blijft verraderlijk.Het best wat je kunt doen is het dun over pleisteren met ardex genoemd arduplan. Dit gaat in een laag van 1 tot 2 mm en dan ben je er zo goed als vanaf.

   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent b.v

 39. Ik heb een plafond in een slaapkamer welke gestuct moet worden de wens is schuurwerk. het is afgetimmerd met stucplaatjes.
  Het betreft hier 11 m2
  Kan dit verzorgd worden en wat kost het ?

 40. Hallo,
  Ik heb een vraag over een houten wand waar ik stucplaten op wil schroeven en daarna wil laten stucen.

  Het betreft een wand van verticale kraaldelen met een dikte van 20 mm. Hier wil ik horizontaal de stucplaten op schroeven.

  Het probleem is dat de wand nogal hobbelig en scheef is. Dit is lastig op te vangen met de stucplaten.

  De vraag is: is de wand stevig genoeg en is het mogelijk om de oneffenheden in de wand egaal/recht te stucen als er verschillen in de wand zitten van ca. 20 mm?

  Alvast dank voor uw reactie!

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Martijn.
   Ja dit kan zeker vlak gestukadoort worden echter moet de ondergrond goed vast zitten. Ook de verschillem in de want van 20 mm halen wij eruit. Alleen zal dit per m2 iets meer gaan kosten uiteraard.

 41. Ik heb een muur weggehaald van cellenbeton en nou zit ik met een lelijke baan op het plafond.
  Je ziet het beton en de rest ven het plafond is gespoten toen de muur er stond.

  Bij een auto kan je spotrepair laten doen als je een kras hebt.
  Is het ook mogelijk om de baan opnieuw te spuiten?
  Of moet ik dan het hele plafond laten spuiten?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Marko,

   Het is niet mogelijk de baan opnieuw te spuiten, doe we dit wel dan zult u het altijd blijven zien.

   Het plafond zal helemaal over gedaan worden.

   Het plafond zal eerst een gladde onderlaag nodig hebben om het plafond opnieuw te kunnen spackspuiten.

   Mvgr, Stuc-Conurrent

  1. Stuc-Concurrent

   Beste heer van der Bent
   Wij kunnen zeker met perfectino werken echter is dit een zeer prettig materiaal om mee te werken maar wel een beetje prijzig.
   U kunt ons bellen voor meer informatie 020 8900181

 42. Wij hebben een jaren 30 woning met een kelder op stahoogte, nu is de kelder niet waterdicht en bij erge regen lekt het op diverse punten, heeft U er een oplossing voor om de kelder weer waterdicht te maken.

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Jan,

   Er is altijd een oplossing! Kunt u ons wat foto’s doormailen van de kelder?

   Zo kunnen wij inschatten wat er aangedaan kan worden.

   Mvgr, Stuc-concurrent B.V.

 43. Hallo,

  Het is 50 m2 itonblokken, rechte gevels, 2 kleine hoeken, 2 gote hoeken incl. materiaal wat zou mij dat ongeveer gaan kosten?

  Mvg,

  Piet.

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Piet
   Het beste kunt u het online offerte formulier even invullen deze berekend meteen een offerte waar u ongeveer rekening mee kunt houden.
   met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent b.v

 44. Hallo, ik heb een dakterras waarvan een gedeelte enkelsteens is en een gedeelte dubbelsteens. Nu zitten er her en der scheuren in het voegwerk en ook is het voegwerk op enkele plakken poreus. Hierdoor heb ik een lekkage binnen. Wat zijn nu de opties? Kan ik ipv alles opnieuw laten voegen ook de muren laten stucen? of komen de scheuren er dan weer gewoon in terug na verloop van tijd?

  Thijs

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Thijs
   Er zijn hiervoor een paar mogelijkheden zoals de voegen uithakken en repareren vervolgens zou je de gevel kunnen impregneren zodat deze geen water meer opneemt.
   Ook zou je de gevel kunnen stukadoren alleen dit is weer wat duurder en eigenlijk niet nodig.
   kijk maar even naar de pagina’s impregneren van een gevel voor meer informatie of bel ons even 020 8900 181
   Met vriendelijke groet de Stuc-concurrent bv

   1. Bedankt voor de snelle reactie. Als ik de muur opnieuw voeg en daarna impregneer, kan de muur dan niet meer “luchten” of is dat niet nodig?

 45. hallo ik heb twee vragen

  ik ben aan het verbouwen thuis en wil me slaapkamer en hal op nieuw laten stuccen maar me wanden zijn gesaust en mijn eerste vraag is hoe kan ik ne verf laag er het snelst afkrijgen want ik heb gehoord dat je daar niet over heen kan stuccen en mijn tweede vraag is als ik op de muren klopt hoor ik doffe klanken dus volgens mij zit het zand cement laag los op sommige plekken is het nu verstandig om deze laag er helemaal af te steken of alleen de plekken kaalmaken waar het dof klinkt

  mvg ferdinand

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Ferdinand
   Als de verflaag vast zit hoef je echt deze niet te verwijderen. Mocht hij los zitten dan kan je hem proberen te verwijderen met een stoom machine.
   De holle plekken die zou je los kunnen tikken met een stucadoors bijltje maar dan is vaak het einde zoek en is de hele muur aan de beurt.Dit is een hoop werk en het wil zeker niet zeggen dat de nieuwe stuclaag er van af zou vallen. Voor meer informatie kun je ons altijd even bellen op 020 8900 181

   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent b.v

 46. Goedenmorgen.
  Een vraag, ik heb een gipsplafond in de woonkamer, platen van 60 cm breed, kun je deze glad stucen, of komen dan de naden er later door,ook de muren moeten allemaal gestucadoor worden.
  Kamer is ongeveer, 7.30 m lang en 3.60 breed, heeft U een
  indicatie, wat dit allemaal gaat kosten, en de tijdt die er mee gemoeid is.
  Bijvoorbaat hartelijk dank.
  L Blok

  1. Stuc-Concurrent

   Beste L. Blok,

   Gipsplaten zijn pleisterdragers en zijn daardoor goed te stucadoren, de naden worden voor het pleisteren afgegaasd en weggesmeerd.

   Wel is het erg belangrijk dat het plafond degelijk getimmerd is en de platen goed vast zitten.

   Voor het stuccen van 26m2 plafond bent u zo’n 390,- euro ex. BTW kwijt en wij zullen hiermee een dag bezig zijn.

   Grt, het Stuc-Concurrent team

 47. Geachte Stuc-Concurrent,

  we hebben een tijdje geleden glasweefselbehang op de muren gedaan. Kan daar overheen gestuct worden?

  Kan je het materiaal ook in een bepaalde kleur bijv. RAL 9010 op laten brengen?

  Met Vriendelijke Groet,

  P.Kalee

  1. Stuc-Concurrent

   Beste heer Kalee
   In antwoord op uw vraag het volgende. Het is niet verstandig om over glasvezelbehang heen te gaan stukadoren. Aangezien dit behang dan los kan laten en er veel problemen kunnen ontstaan.U kunt natuurlijk alle kleuren kiezen die u maar wilt maar dit zal wel gespoten of gerold moeten worden over het stucwerk heen. Dit word egaler en geeft een veel mooier effect als eindafwerking.

   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent bv

 48. beste Stuc -Concurrent,
  Op mijn zolder heb ik glasvezel belang geplaatst en daaroverheen gesaust in een kleur. Nu zijn de schuine wanden niet egaal, en er zijn scheuren ontstaan. Kan ik de schuine wanden nog glad krijgen met glas pleisterwerk of stucwerk?

  mvg J. Boer

  1. Stuc-Concurrent

   Beste heer J. Boer
   Dat kan zeker u zult wel het behang moeten verwijderen om dan vervolgens een pleisterlaag aan te brengen.De ondergrond mag niet van hout zijn.
   met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent bv

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Aat
   De originele pandomo is ontworpen door ardex. Nu zijn er tegenwoordig aardig wat varianten te verkrijgen op de markt en zijn wat voordeliger. Maar ardex is en blijft toch het mooiste eindresultaat geven.
   Met vriendelijke groet de stuc-concurrent bv.

 49. Hallo,

  Ik heb spachtelputz muren. Kan dit ook in kleur gespoten worden met latex, etc zonder structuur verlies ?

  Groet,
  Roy

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Roy
   Dat kan zeker, als je maar 2 x een dun laagje spuit zal je zeker geen structuur verlies krijgen. Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent bv

  1. Stuc-Concurrent

   Beste heer A Stoel.
   Het is verstandig om alles eerst in de grondverf te zetten en het afschilderen als laatste te doen. Dit in verband met het afplakken van de kozijnen. Mocht de verf te vers zijn bestaat de kans dat de verf aan het tape blijft plakken zodat u schade krijgt aan uw nieuw geschilderde kozijnen, en dat zou natuurlijk zonde zijn.

   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent b.v

 50. Dient de ruimte waar gestuct wordt helemaal leeg te zijn of is het mogelijk een deel van de meubels die niet elders in het appartement te stallen zijn in het midden van de kamer te zetten? Kamer is +/- 25m2

 51. Hallo,

  Heb ik het goed begrepen dat er over badkamertegels heen een betonlookstuc gerealiseerd kan worden?
  Wat is een m2 prijs voor deze betonlookstuc?

  Groet,
  Suzanna

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Suzanna,

   Tegels zullen eerst glad gemaakt moeten worden met een pleisterlaag.

   Hierna kan er betoncire overheen aangebracht worden.

   Kosten van het glad pleisteren + het aanbrengen van betoncire incl. waterdichte wax 140,- euro/m2 ex. BTW incl. materialen.

   Grt, Stuc-Concurrent Team

 52. Beste stucconcurrent,
  Onze huis heeft een verlaagd plafond. Nu willen we dat eruit halen, de gaten dichtsmeren en het plafond opnieuw laten spuiten. Er zit echter al een spuitlaag overheen. Is het mogelijk om over bestaand spuitwerk heen te spuiten? Ook de muren willen we laten spuiten. Deze zijn geschilderd. Kan daar rechtstreeks overheen gespoten worden of moet dit eerst voorbehandeld worden?
  Met vriendelijke groet,
  Roel

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Roel
   U zou er direct over heen kunnen spuiten maar ik raad dan ook wel een voorstrijk laag aan i.v.m de hechting van de nieuwe laag.

 53. Mijn keuken is gisteren volledig gestuct.
  Nu wordt mijn keuken zaterdag gemonteerd.(3 dagen later)
  Ik neem dat de muren nog niet 100% droog zijn.
  Volgens de aannemer is dat geen probleem.
  Kan dat ook echt?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Richard
   Dit moet gewoon kunnen. Probeer wel een beetje te ventileren achter de keuken anders zou er schimmel kunnen ontstaan.

 54. Na het verwijderen van het behang van de muren heb ik deze opnieuw glad laten stucen (geen schuurwerk) om het daarna te kunnen texen.
  Naar mijn mening is het stucwerk niet echt vlak.
  Als ik een rei tegen dit stucwerk houd dan zit er op sommige plaatsen, over een lengte van een meter genomen, kieren van 2 tot 3 mm.
  Is dit acceptabel?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Bert
   Het is maar net hoe het afgesproken is. Over het algemeen is 2 tot 3 mm verschil niet zichtbaar en valt dit net onder de normen.Op een rij van 2,5 meter mag er zelfs een verschil van 5 mm in zitten.Korte knikjes zijn wel zichtbaar maar vloeiende niet.
   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent bv

 55. Elena Ranguelova

  Hallo,

  Wij hebben onze gehele (allen wanden, circa 210 m2) niuewbouw apartment in Amsterdam Oost gestukt woorden nodig. Wij willen mischien glad stukken en schilderen, maar weten niet precies wat de mogelijkheiden zijn en wat de beste is.

  Kunnen wij een afspraak voor een advies ter plaats maken? Is het mogelijk na 17 uur and/of weekends?

  Groeten,
  Elena

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Elena
   Natuurlijk is een afspraak altijd mogelijk. Het beste kunt u even het kantoor bellen 020 8900181 om al u vragen te stellen. Satch mijn collega zal u te woord staan om alles te beantwoorden.
   Met vriendelijke groet de stuc-concurrent

 56. In het najaar wordt mijn nieuwbouw woning opgeleverd. Graag wil ik de muren en plafonds laten stucen en wit laten spuiten. Nu heb ik 2 vragen:

  – Komen jullie eerst nog langs om alles exact op te meten, zoja wat zijn hier de koste van (heb het wel al globaal via jullie site uitgerekend)
  – hoeveel tijd moet er tussen zitten tussen het stucen en spuiten en het plaatsen van een keuken

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Marleen.
   Een nieuwbouw woning stucen en spuiten is voor ons een zeer bekend verhaal. Als u wilt kunnen wij altijd even langs komen maar het is niet echt noodzakelijk. Neem anders even contact op met ons kantoor 020 8900181 en dan kunt u alles even vragen.
   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent bv

 57. Hoi, ik wil graag mijn buitenmuur laten stukadoren. Nu krijg ik
  verschillende ideeen te horen van aannemers. De een zegt dat het prima
  kan op mijn wit geschilderde buitenmuur. De ander zegt van niet, het zou
  gaan loslaten denkt hij. Wat vindt u?

  Ook verschillen ze van mening qua onderkant. De een wil de bestrating
  eruit halen en het stukwerk 5 cm onder de grond laten doorlopen ivm
  vocht dat omhoog kruipt of niet of zoiet. De ander wil juist 5 cm bóven
  de bestrating uitkomen met het stukwerk om dezelfde reden. Graag hoor ik
  uw advies.

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Simone
   Tja wat moet ik hierop zeggen!Buiten stucwerk is altijd een risico factor dus zou ik nooit geen risico nemen met een ondergrond zoals schilderwerk. Het best wat je kan doen is hans van de hoek even bellen die werkt bij strikolith en kan je een prima advies geven met garantie over dit project. Als wij dit moeten uitvoeren zullen wij hem ook inschakelen om zo zeker te zijn van de garantie die wij moeten afgeven.Hier zijn tel nummer. 0655114645 met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent bv

 58. mijn muur in de gang moet worden gestuct over oude structuurlaag ca. 40 m2 ca. 3mm.dik. Hoeveel kost mij dat ongeveer? Het moet glad worden gestuct.

 59. Goedeavond

  Ik wil als mijn plafond gestuced wordt, het misschien laten spuiten met latex. Ik heb begrepen dat het voorbehandeld moet wordenvoordst het definitieve laag krijgt. Omdat spuiten sneller droogt, kan dat allemaal in een dag?

  Alvast bedankt

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Weynshenk
   Dat is wel mogelijk. Zo heb je sneldrogende voorstrijk middelen die binnen 2 uur droog zijn of voorstrijk middel wat door de verf heen gemengd kan worden.

 60. Wij hebben een zolder die gestuct moet worden van ongeveer 20-25m2 en een rechte want tussen 2 slaapkamers die aan beide kanten gestuct moet worden.

  Allen voorzien van gipsplaten en afgeplakt met stucgaas en voorgestreken met Knauf gele voorstrijk.
  Tevens zijn er 6 zakken roodband aanwezig.

  Kunt u mij een offerte sturen rekening houdend met bovenstaande.

  Het is feitelijk binnen komen lopen en gelijk de stuc aanbrengen. (en twee hoeklijsten plaatsen op buitenhoeken die ook reeds aanwezig zijn)

  Met vriendelijke groet,
  Ron Prins

  1. Stuc-Concurrent

   Beste heer Prins
   Roodband is niet echt een geschikte gips voor op gipsplaten. Deze mortel cristaliseerd namelijk niet en daar kunnen wij geen garantie op geven. Goldband is wel een geschikte mortel hiervoor maar er moet eerst een hecht primer aangebracht worden over de platen. U kunt zelf een online offerte aanvragen op onze site en de prijsschatting word u binnen 2 minuten toe gemaild.

 61. Goedenavond,

  Ik wil graag in mijn nieuwbouwhuis beton look
  Plafonds laten stucen. Het gaat om ongeveer 70m2 in totaal
  Wat gaat me dit kosten?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Maurice,

   Wij kunnen de plafonds in de betonlook (ardex F3) smeren voor 120 euro/m2 ex. BTW incl. materialen.

   Voor 70m2 plafond bent u 8400,- ex. BTW 21% kwijt. (10.164,- incl. BTW)

   Eerst zal het plafond glad gestuct moeten worden, waarna de betonlook gesmeerd kan worden.

   Grt, Stuc-Concurrent Team.

   Mvrgr

 62. Jeroen Tieman

  Hallo,

  Ik heb een systeem plafond van aluminium lamellen in ons nieuwe huis.
  Kan dit ook geschilderd worden of met een verfspuit ? graag zou ik dit gewoon wit geverfd zien.
  ik heb geen idee of de verf ook goed hecht op aluminium. Kan dit ?
  het gaat hier over ongeveer 30 vierkante meter.

  mvg , Jeroen Tieman

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Jeroen,

   Het aluminium zal eerst geschuurd moeten worden en met een olie gedragen grondverf.

   Hierna kunnen de lamellen met een satin latex gerold of gespoten worden.

   Dit kunt u het beste bij een huisschilder neerleggen.

   Mvgr, het Stucconcurrent Team.

 63. Hallo,
  Hoeveel m2 wordt er gestuct op een dag?
  Dus hoeveel dagen werk is 260m2 wanden glad stucen + 120m2 plafonds glad stucen.
  Mvg, Doreen

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Doreen,

   Ik zie dat u een offerte heeft aangevraagd voor uw nieuwbouwwoning.

   Wij kunnen 260m2 wand en 120m2 plafond is zo’n 4-5 dagen afronden.

   Mvrgr,

   Satch

 64. In ons nieuwe huis zit geschilderd glasvezel met ruitmotief op de muren. Echter op plekken waar schilderijen hebben gezeten zit plamuur, soms best grote stukken (10cm). De gladde plekken tussen het ruitmotief is niet mooi. Wat kunnen we het beste doen om de muur 1 geheel te maken? Zijn latex spuiten of spack spuiten opties? En kan dat over het bestaande glasvezel?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Nadine,

   Het glasvezel zal eerst verwijderd moeten worden.

   Hierna kunt u de wand opnieuw laten stuccen en schilderen of spackspuiten met een korrel.

   Op een andere manier kun je deze plekken niet wegkrijgen.

   Grt, Satch Stuc-Concurrent.

 65. Wij zijn bezig een huis aan te kopen waarin de muren netjes zijn gestuct, maar het “vlammend” schuurwerk op het plafond en muren is niet onze smaak. Zou dit met latex spuiterk weer egaal kunnen worden, of is volledig opnieuw stucen noodzakelijk?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Laura,

   Het vlammend schuurwerk is helaas niet met alleen latex spuiten glad te maken.

   Hiervoor zullen de wanden en plafonds eerst gestuct moeten worden.

   Opnieuw stuccen is dus noodzakelijk.

   Mvgr, Satch Stucconcurrent.

 66. Wij willen graag ons plafond in de huiskamer strak laten stucen. Is het mogelijk het stucwerk gelijk in wit uit te laten voeren zodat het niet meer gesaust hoeft te worden? Ons is het opgevallen dat geverfde (gestucte) plafonds lastig egaal te rollen zijn. Er zijn achteraf altijd strepen zichtbaar.

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Adriaan,

   Het is helaas niet mogelijk een plafond glad te stuccen en direct op kleur.

   Als een plafond glad gestuct wordt moet deze ten alle tijden geschilderd worden.

   U kunt het plafond laten spuiten met latex i.p.v. rollen.

   Dit geeft geen banen en strepen.

   Mvrg, Satch Corzilius

 67. Goedendag,

  Is betoncire ook geschikt voor een inloopdouche vloer?
  Of bent u ook bekend met Beal Mortex (dit schijnt in elk geval geheel waterdicht te zijn)?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Nicolle,

   Microbeton is beter geschikt dan Beal Mortex voor de vloer in de douche.

   Wijzelf hebben dan ook betere ervaringen met microbeton.

   Mvgr, Satch

 68. Hallo,
  Wat zijn de kosten voor het gladstucen van 27m2 (er hoeft hierbij niet gesausd te worden).
  En zijn de gladgestuukte muren dan wit of dien je daarna
  te schilderen?
  Kan er over schorspleister verf gespoten worden,zodat de oppervlakte glad is? En zo ja, wat zijn de kosten voor 34-35m2.

  Alvast bedankt

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Louise
   In antwoord op u vragen het volgende. U kunt vrij makkelijk een offerte aanvragen op deze pagina online offerte de prijzen zullen in u mailbox verschijnen. Strak gestukadoorde muren zijn wel wit (crème) maar er moet altijd nog geschilderd worden i.v.m bescherming.Ook kan er over schorspleister heen gestukadoord worden als dit maar vast zit en er moet uiteraard goed voor gestreken worden om zo een goede hechting te creëren.

 69. Op de huiskamermuren zit al een aantal jaren spachtelputz.
  Er zitten nu wat stukjes los en wat scheuren.
  Kunnen jullie zoiets repareren? En wat kan ik aan kosten (geschat) verwachten?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Chris
   In antwoord op uw vraag het volgende: Helaas is spachtelputz niet te repareren althans je zult het altijd blijven zien. Dus kunnen wij hier ook niet echt een prijs voor afgeven
   Mocht u tocht nog vragen hebben horen wij het natuurlijk graag.

   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent bv

 70. Als je losse stukken spachtelputz weg bikt en je vult dat op met de zelfde korrel. Dan zal er best verschil te zien.
  Maar wij zijn van plan om de muren 2x te verven.
  Zal de plek dan nog erg of storend opvallen?

  Hoor graag van u.

 71. Ok dan. Maar wat kunnen we nog wel doen?
  Kan er op spachtelputz een volledige nieuwe laag aangebracht worden? Spachtelputz of sierpleister?
  Of is glasvezelbehang een optie?

  Hoor weer graag van u.

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Chris
   Ja een nieuwe laag kan altijd. Eerst zal de spachtelputz glad gepleisterd moeten worden en daarna kan je weer opnieuw spachtelen of het schilderen dat kan ook en is iets voordeliger.

 72. Veel verticale spack en muurscheuren in zowel hoeken en midden van de muur hoe kan ik de scheuren in de muren uitvullen en op gelijke dikte van de bestaande spack laag brengen en dan volledig opnieuw laten spacken.

 73. Bij een scheur van 3 mm wil de stukadoor de totale wand 10,8 m2 een wapeningsgaas bekleden.
  Ik ga er vanuit dat een wapening van 10 cm breed en 2,70 meter lang voldoende is voor scheur(tje) van 3 mm breed?
  Of heb ik als leek een verkeerd beeld van de reparatie?

 74. Stel ik heb een kamer met 3 scheuren van 3 mm breed en 5 mm diep met een lengte van 2,70 mtr, geheel met bestaand spackwerk.
  Dit wil ik herstelt hebben, de wanden en plafond moeten gespackt worden. Kamer is b=3 x l=4 x h=2,70 + 1 wand 3 x 1.2.
  De kamer is leeg, alleen vloerbedekking blijft achter en moet worden afgeplakt.
  Huidige prijsopgave 2000 euro!! Wat mag dit kosten?

  1. Beste Peter
   de prijs van 2000,00 euro is wel aardig in de richting. Vergeet niet dat er vloerbedekking ligt wat zeer lastig is af te plakken.

 75. De vraag van 16 september 2014 15.39:
  Het spackspuiten kost tussen de 7 en 11 euro (wand)
  voor het plafond 13 euro. Is ca. 600 euro 52 m2, reizen, gereedmaken, opstellen dan het frezen van 8,1 m1 scheuren en afplakken van de vloerbedekking kost dan 1400 euro?
  Is het mogelijk enig inzicht te geven in de prijsvorming want met de m2 kom ik er niet uit. Het om vrij veel m2 en 25 m1 scheuren en afplakken 150 m2 vloerbedekking.

 76. Ik heb een nieuwe keuken laten plaatsen. Nu moet er een (beperkt) gedeelte opnieuw gestuct worden., bij voorkeur glad pleister werk.
  Dit betekent dat ook de overige muren van de woonkamer opnieuw moeten worden gepleisterd. Alles bij elkaar ongeveer 50 m2 (schatting).
  Daarna evt afwerking met latex spuitwerk of spackspuiten.
  Graag zou ik hier U advies over willen hebben.
  Met vriendelijke groet
  Mevr. N van Rosendael

  1. Beste mevr Rosendael.
   Wij geven u graag advies over de wandafwerkingen. Het beste kunt u even contact opnemen met ons kantoor 020 8900 181. Wij beantwoorden u vragen graag.
   Met vriendelijke groet De stuc-concurrent bv

 77. Beste,

  Ik en mijn vriend zijn bezig om een nieuwbouwwoning te kopen in Nijmegen-Lent. We kijken vaak naar het programma uitstel van executie en zijn dan onder de indruk van het stucwerk en hoe er geverfd wordt doormiddel van die spuit techniek. We zijn afgelopen weekend in een soortgelijke woning als die van ons wezen kijken die al af was. Ons viel op dat de wanden eigenlijk al heel glad zijn maar dat er hele fijne poriën inzaten. Nu kwamen we via het programma op jullie site terecht en waren onder de indruk wat jullie aanraden voor nieuwbouwhuizen. Wel zag ik echter dat jullie niet in Gelderland (Nijmegen) werken. Klopt dit? Of is dit toch mogelijk? Graag verneem ik jullie reactie. Alvast vriendelijk bedankt!

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Anne
   In antwoord op u bericht het volgende.
   Wij kunnen zeker in Nijmegen komen stukadoren als het maar de moeite waard is ivm met de aantal m2. Het beste is dat u even contact met ons kantoor opneemt zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden. Met vriendelijke groet De Stuc-Concurrentn bv

 78. Goedendag,

  ik heb een huis op het oog alleen heeft de fundering last van roest van de wapening. Nu is mijn vraag of u mij kunt adviseren en een (grove) schatting kunt geven over de herstel kosten met de volgende informatie (deze 3 citaten komen uit het bouwkundig rapport):

  ‘De begane grondvloer bestaat uit een voorgespannen holle baksteenvloer. De wapening in de vloer is op meerdere plaatsen verroest, waardoor er enige schade aan de holle bakstenen is ontstaan. Wij raden u aan de verroeste wapeningstaven goed te ontroesten, alvorens de vloer met en betonreparatiemortel te herstellen’

  ‘De wapening in de voorgespannen holle baksteenvloer is op enkele plaatsen verroest. Wij raden u aan de vloer te herstellen’

  ‘De wapening in de funderingsbalk van de voor- en achtergevel is aan de linkerzijde op enkele plaatsen verroest en dient te worden hersteld’

  Een andere vraag die ik heb is of dit goed te repareren is en voor het vervolg te voorkomen is zodat het niet meer terug komt (of met hoeveel jaar zoiets weer terug komt/kan komen).

  Ik hoop dat u mij kunt helpen met mijn vragen.

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Daan
   In antwoord op uw vragen het volgende, Natuurlijk is dit op te lossen echter wat heel belangrijk is is dat inderdaad het behandelen van het roest verwijdert wordt. Als dit verwijdert is en weer opnieuw word behandelt zullen de problemen ook niet meer terug komen. Na het behandelen kunnen de open gedeeltes weer herstelt worden door een betonreparatie.

   Met vrg De Stuc-Concurrent .bv

 79. Dank u wel voor het antwoord. Kunt u mij ook nog een (grove) schatting geven over wat voor kosten daar bij komt kijken om dit te laten repareren?

 80. Bij het spack spuiten staat een prijs vanaf €6 per m2 is dit inclusief het materiaal?
  Zijn er naast deze prijs nog meer kosten als wij ongeveer 70 m2 aan wanden zouden laten spuiten?
  Alvast bedankt
  Henk Stap

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Henk,

   Wij spuiten spack vanaf 8 euro/m2 ex. BTW incl. materialen.

   Dit is incl. materiaal.

   De extra kosten zouden een onderlaag kunnen zijn, de ondergrond moet vrij vlak zijn om spack te verspuiten.

   Gelieve even telefonisch contact op te nemen op 020-8900181.

   Grt, S. Corzilius.

 81. Hallo,

  Mijn nieuwbouwwoning heeft een oppervlakte van 66m2. Moet ik dan denken aan 66m2 maal de m2 prijs of hoe moet ik dit zien? Ik zou dan gelijk alles willen laten doen, op de wc en badkamer na.

  Dank u wel!

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Rose

   In antwoordt op u vraag het volgende. U zal alle lengte’s van de wanden moeten meten en dit gaan optellen. Dan doet u dit maal de hoogte van de wanden en dan heeft u de exacte m2 die er gestukadoord moeten worden.
   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent bv

 82. Gerard van Haaren

  Goedemiddag,
  Onze muren zijn 14 jaar geleden met granietplijster bedekt.
  We hebben een gedeelte van een muur met laminaat bedekt maar nu is er met de rand wat fout gegaan. Kunt u me vertellen of er ook reparaties gedaan kunnen worden ?
  Het gaat om een strook van 2 tot 3 cm breed en 2,6 meter hoog.

  Mvg, Gerard

  1. Stuc-Concurrent

   Beste heer van Haaren
   Granietpleister is bijna niet te herstellen. U zult de gehele wand moeten over stukadoren glad pleisterwerk is de beste en goedkoopste oplossing hiervoor.
   Met vriendelijke groet De Stuc-Concurrent b.v

 83. Ik spreek over een huisje van ong. 1600. De buitenmuren zijn gestuct. Dit stucwerk laat los en begint te scheuren. Hoeveel jaren staan er voor een gestucte buitenmuur ?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Joris,

   Via onze erkenning krijgt u 3 jaar garantie op buiten stucwerk.

   Dit is door de Noa bepaald.

   Grt, Stuc-Concurrent team

 84. Goedemiddag,

  Wij krijgen een nieuwbouwwoning van ca 120m2. Wij willen de hele woning, op toilet, badkamer en zolderverdieping na (wel trapopgang naar zolder), met gladde muren hebben.

  Wat wordt het beste aangeraden?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste julliette,

   Voor nieuwbouw raden wij glad pleisterwerk aan. Deze afwerking is ten alle tijden te herstellen nadat zettingsscheuren zijn ontstaan.

   Afwerkingen met structuren zijn helaas niet bij te werken dus ook niet aan te raden.

   Grt, Satch Stuc-Concurrent

 85. Goedemiddag,

  Eind januari/begin februari wordt mijn huis opgeleverd en ik zou graag renovlies op mijn muren willen. Zouden jullie ook renovlies kunnen behangen + sauzen?

  MVG,

  Yiela

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Yiela,

   Wij brengen helaas geen renovlies aan, wij werken nieuwbouwwoningen af met een gladde pleisterlaag.

   Grt, Stuc-Concurrent B.V.

 86. Beste Meneer,

  wij willen graag in de keuken betonstuc. In de woning zitten nog stro-gipsen plafonds. Kunnen jullie daar ook nieuwe gipsplaten opzetten? En dan de muren ligt stucwerk erop en dan spuiten?? veel vragen.

  Groeten Ellie

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Ellie
   Nee hoor nooit teveel vragen. Echter zijn in sommige gevallen plafonds met riet erg slecht. Dit kan opgelost worden door een nieuw plafond met tengelwerk er onderdoor te maken, Dit scheelt een hoop sloopwerk en u ben veel sneller klaar. Het beste wat u kunt doen hiervoor is een timmerbedrijf inhuren die dit netjes voor u in orden kan maken. Het stukadoren van de nieuwe plafonds en wanden dat is voor de stuc-concurrent geen probleem. Mocht u nog vragen hebben horen wij het graag.

   Met vriendelijke groet M.Klijn de stuc-concurrent b.v

 87. Hallo,

  Is het mogelijk om over zachtboard wandplaten te stucen? Of is het aan te raden deze te vervangen en gipsplaten te zetten?

  m.v.g,
  Ferdi

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Ferdi
   Nee helaas kan er over zachtboard platen niet gestukadoord worden. U kunt wel gipsplaten bevestigen en het dan laten stuken.

   Met vriendelijke groet M.Klijn
   De Stuc-concurrent b.v

 88. Hallo.

  Stucwerk wat bijna droog is (hier en daar nog wat kleuring van het vocht) kan je daar al een keuken tegen plaatsen er van uit gaande dat de keuken nooit helemaal tegen de muur staat? Ventileert dat dan genoeg?
  Wat gebeurd er als je over bijna droog stucwerk latex aanbrengt? Welke risico’s zijn daar aan verbonden?

  M.vr.gr.
  Nicky

  1. Stuc-Concurrent

   Het Nicky,

   Als het stucwerk nog niet droog is zou ik hier geen keuken tegenaan plaatsen. Kastjes etc. zouden vocht op kunnen nemen.

   Voor het aanbrengen van latex; als het stucwerk nog nat is kan de verf loslaten.

   Grt, Stuc-Concurrent team

 89. Hoi, ik heb heel vreemde oranje vlekken op mijn gelatexte stucwerk ontdekt. Ze zitten op heel verschillende plekken en ook op de houten trapkast en zijn niet met welk recept sopje dan ook te verwijderen. Geen idee wat het kan zijn, maar de vraag is: kan ik het eraf stomen of moet ik het helemaal opnieuw latexeN?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Simone,

   Het advies is de muur over te schilderen. Mogelijk is het handig de muur eerst met isolatie latex voor te behandelen.

   Grt Stuc-concurrent

 90. ik heb en oude muur die is gestuct met mortel en moet ik die voorsmeren of niet er gewoon overheen stuccen .
  de muur is van tufsteen opgetrokken .

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Ton

   Het beste is de muur te behandelen met voorstrijkmiddel zoals betoncontact van bijvoorbeeld Knauf. Dit kan u het beste met een blokkwast aanbrengen en 24 uur laten drogen.

 91. Beste,

  Ik heb een offerte aangevraagd voor glad pleisterwerk + latex spuiten. Wij willen bepaalde muren in het huis een andere kleur geven dan RAL9010, zit dit in de prijs of komt daarvoor ook nog een meerprijs bij?

  Ik hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Wendy van der Molen

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Wendy
   Als er een kleur toegepast moet worden op u wanden of eventueel plafond zal er altijd een meer prijs berekend moeten worden. De prijs is geheel afhankelijk van de kleur keuze en het aantal m2.

   Met vriendelijke groet De Stuc-Concurrent bv

 92. We vragen ons af hoe we nu het beste stucwerk uit kunnen zoeken. Wat we bedoelen is, waar kun je nu zien/uitzoeken wat je mooi vindt. Voor meubels ga je naar een meubelzaak, voor gordijnen kun je ook overal terecht, maar waar kun je stucwerk bekijken?
  dank + groet

  1. Stuc-Concurrent

   Beste heer Vriend
   U kunt veel informatie vinden op google afbeeldingen. Ook kunt u even contact opnemen met ons kantoor in zwanenburg op het nummer 020 8900 181 wij kunnen u altijd advies geven en stalen ( proef stukjes ) laten zien.

 93. Wat raden jullie aan in een nieuwbouw woning? Ik wil graag strakke muren en waarschijnlijk een grijze kleur in de keuken.

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Antoine
   Het beste is inderdaad om glad pleisterwerk te kiezen in u nieuwbouwwoning. Mochten er kleine scheurtjes in de muren komen dan zijn die snel te herstellen en zal u er niets meer van terug zien. Zie deze pagina nieuwbouwwoningen.
   Kleuren op de wanden is geen enkel probleem.

   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent b.v.

 94. Hoi, ik heb een gipsplaten muur die behangen is met papierbehang. Ik wil de muur laten stuken, kan dat? Ik durf het behang niet er af te halen om de gipsplaten niet te beschadigen.
  Groet, Simona

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Sim

   Nee helaas kan er niet over behang heen gestukadoord worden. Misschien is het een optie om er gewoon nieuwe gipsplaten tegen aan te schroeven.

   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent b.v

 95. jacqueline philips

  ik krijg half juli de sleutel van mijn nieuwe huis.
  meerdere wanden zijn voorzien van behang wat ik wil verwijderen en wil laten stucen.
  omdat er ook veel kleine ruimtes zijn voorzien van behang vind ik het lastig aangeven om hoeveel m2 het gaat.
  hoe kan ik dit oplossen?
  hoe lang zit er tussen de afspraak maken en het uitvoeren dan weet ik of ik z.s.m een afspraak moet maken?

  ik wacht een antwoord af,
  Mvg Jacqueline Philips
  uithoorn

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Jacqueline
   Probeer alle lengtes van de wanden bij elkaar op te tellen. Hierna doet u de aantal strekende meters maal de hoogte van het plafond, op deze manier heeft u de exacte m2 van de wanden.
   Behang zal verwijdert moeten worden zodat er een schone ondergrond ontstaat en deze met een hecht primer voor gestreken kan worden. Hierna kan er een stuclaag aangebracht worden met de door u gewenste wandafwerking. Wij proberen altijd 4 weken van te voren de planning vast te stellen. Heeft u toch nog vragen neem dan even contact met ons op op 020 8900181

   Met vriendelijke groet de Stuc-concurrent b.v.

 96. Nicole Kooistra

  Beste stuc-concurrent,

  Binnenkort wordt ons nieuwbouwhuis opgeleverd. Ik zit erg in twijfel over de wanden. Ze worden behangklaar opgeleverd. Raden jullie aan om het glad te stucen? Of bijv. te kiezen voor renovlies? Het gaat om ongeveer 100m2. We willen de wanden ook graag gelijk in de juiste kleur hebben zodat we niet zelf hoeven te verven. Graag zou ik jullie advies krijgen en een prijsindicatie als dat mogelijk is.

  Graag hoor ik van jullie.

  Met vriendelijke groet,

  Nicole Kooistra

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Nicole
   In antwoord op uw vraag het volgende: Wij zijn van mening dat u gewoon glad stucwerk kunt kiezen. Renovlies behang is mooi maar niet zo mooi als echt stucwerk! Ook voor de scheuren hoeft u het niet te doen hoor. Als de wanden echt willen scheuren zal het behang gewoon mee gaan ( onze ervaring ) Glad stukadoorswerk is echter veel makkelijker te repareren dan behang. Mocht u nog vragen hebben horen wij het graag.

   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent bv

 97. A. Van Haperen

  Ik krijg binnenkort de sleutel van een 5jaar oude woning die met de nieuwbouw is voorzien van spack op de wanden en plafonds. Zoals bij alle nieuwbouw woningen zijn er nu scheuren op de overgang. Wij zouden dit graag gerepareerd zien alleen wat is hiervoor de beste manier? Het geheel over laten spuiten met spack of met latex? Of is er misschien nog een andere/betere oplossing?

  1. Stuc-Concurrent

   Beste A Van Haperen
   In antwoord op uw vraag kunnen wij u het volgende vertellen. Het herstellen van spackspuitwerk gaat erg moeilijk. U zult altijd wel de gerepareerde plekken blijven zien en dat word er natuurlijk niet mooier op.Een goede optie is dan ook de wanden en plafonds die scheurvorming tonen geheel over te doen met spack of meteen glad laten pleisteren. Na het glad pleisteren van de wanden zal er een verflaag moeten worden voorzien.

   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent b.v.

 98. Stefan vrijhof

  Beste,

  Ik heb twee maanden geleden mijn woning laten stucen en daarna laten sausen (stuc was goed droog) nu ontstaan der op meer dan 20pleken in het huis(tot nu toe, komen der steeds meer) soort bultjes de saus word eraf geduwd met een stukje stuc als dat der af komt zie je een soort zwarte plek daaronder, lijkt wel of der iets van rommel in de stuc heeft gezeten. Hebben jullie z’n soort situatie wel eens mee gemaakt. Ik kan evt foto’s sturen als de mail beantwoord word. Ik ben van plan als ik niks blijf horen van de stukadoor me rechtsbijstand in te schakelen. Ik weet bijna zeker dat het aan de stuk ligt maar wil het toch eigenlijk bevestigd hebben, voordat ik een zaak aanspan.
  Graag hoor ik van u.

  Met vriendelijke groet,
  Stefan Vrijhof & Mandy Jansen

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Stefan
   In antwoord op uw vraag kunnen wij u het volgende vertellen. Het lijkt er op dat er een soort van schimmel onder het stukwerk zit te broeden. Ik weet dit natuurlijk niet zeker maar ik zou er niet van uit gaan dat het materiaal vervuilt was. Probeer het even met de stukadoor te overleggen en dan komen jullie hier vast samen uit. Mocht u toch nog vragen hebben kunt u altijd een beroep op ons doen.

   Met vriendelijke groet de Stuc-concurrent bv

 99. L.S.
  Wij hebben onlangs een nieuwbouwwoning gekocht. Deze willen we laten stucen zodat we de V-naden in het plafond niet meer zien. Standaard worden de plafonds afgewerkt met spack (gespoten). Nu hebben we binnenkort meer/minderwerk gesprekken met de aannemer en zou ik graag willen weten wat beter is: Wel of niet spackspuiten als ondergrond voor (glad) stucwerk, bijvoorbeeld i.v.m. betere hechting

  Met groet
  Tijmen

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Heer Gunter
   In antwoord op uw vraag kan ik u het volgende berichten. Als u even contact opneemt met ons kantoor in Zwanenburg op nummer 020 8900 181 kunnen wij u alles hierover vertellen.

 100. Geachte heer/mevrouw

  Het is me niet helemaal duidelijk wat nou de verschillen zijn tussen spachtelputz en spackspuitwerk. Ze zien er voor mij allebei identiek uit, maar de spachtelputz is wel 2x zo duur.

  Scheurt spachtelputz minder dan spackspuitwerk? Heeft het andere voordelen?

  Met vriendelijke groet,
  Harry Li

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Harry Li
   In antwoord op uw vraag kunnen wij u hier het volgende over vertellen. Spackspuitwerk word met een machine aangebracht en spachtelputz met de hand.De kwaliteit en afwerking van spachtelputz is vele male mooier dan die van spackspuitwerk. Echter is de vierkante meter prijs wel iets hoger. Dit komt omdat het materiaal van spachtelputz van een veel betere kwaliteit is.

   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent bv

 101. Arnoud Bruins

  Geachte,

  Wij hebben een huis gekocht in aalsmeer.
  Zijn jullie eventueel beschikbaar begin augustus?

  Alvast dank voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Arnoud Bruins

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Arnoud
   Wij zijn ook in augustus beperkt beschikbaar

   Met vriendelijke groet de Stuc-Concurrent bv

 102. Hallo,
  Aanvankelijk wilden wij voor onze nieuwbouwwoning (4e kwartaal dit jaar oplevering) voor renovlies gaan, hebben er ook offertes voor, maar we gaan denk ik uiteindelijk toch voor stucwerk.
  Nu heb ik twee linkerhanden. Ik wil online de offerteaanvraag gaan invulen maar heb eigenlijk gewoon geen idee. Ik weet een naar boven geschat totaaloppervlak inc plafonds en da’s 245m2, op basis waarvan we een renovliesofferte hebben (en dat is dezelfde offerte van toekomstige buren in hetzelfde type huis, van wie de aanvraag af kwam). Is het handig als ik de tekeningen mail voor een wat duidelijker beeld? Onze gok is dat het oktober gaat worden, zou dat lukken qua inplannen?
  mvg
  Koen
  Zaandam

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Koen
   Allereerst bedankt voor de interesse in de Stuc-concurrent bv. In antwoord op uw vraag kunnen wij u het volgende berichten. U kunt uw wensen en bouwtekening naar ons doormailen zodat wij een vrijblijvende offerte voor u kunnen maken.Dit kan naar info@stuc-concurrent.nl
   Met vriendelijke groet M.Klijn

 103. Ik heb van jullie online offerte ontvangen stucwerk nieuwbouwappartement. Offerte was oké, dus ik ga wel gebruik make van jullie diensten. Vraag : oplevering nieuwbouw oktober 2018 ( prognose )
  Hoeveel weken, zodra ik definitieve datum oplevering heb , voor deze datum moeten wij dan een definitieve afspraak inplannen voor de werkzaamheden ? Ik begrijp is natuurlijk een inschatting i.v.m.drukte , maar geef mij maar een groffe indicatie i.v.m. planning van mijn kant.

  M.v.g. Chris van der Bijl
  06-10751343

 104. J. van Pijkeren

  Het glasvezelbehang op de muur krult open op de naad en op sommige plekken zit er lucht onder. Droogte of toen ter tijd slecht verlijmd ?
  Als ik de loszittende stukken verwijder kan de muur dan gestuct / aangehaald worden over het vliesbehang dat muurvast zit ?
  Zo niet, hoe kan ik dit behang het beste verwijderen.

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Heer van Pijkeren
   In antwoord op uw vraag kunnen wij u het volgende mededelen: Glasvezelbahang kan behoorlijk vast zitten. U zult dit door hardt te trekken moeten verwijderen. In sommige gevallen kan natmaken met zeepsop ook wel helpen.Als de muren weer kaal zijn kunnen deze voorzien worden van een nieuwe stuclaag.

   Mvrg Stuc-Concurrent bv

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Brigitte

   In antwoord op uw vraag kunnen wij u het volgende berichten. Ook voeren wij ons stucwerk uit in de omgeving van Winterswijk. Vraag vrijblijvend een stuc offerte of schilder offerte aan en wij nemen zo speodig mogelijk contact met u op.
   Met vriendelijke groet De Stuc-Concurrent bv

 105. Goedemiddag,

  Wij hebben een huis gekocht, en op de muren zit nu een leemfinish, ongeveer 2- 3 mm. Is dit gemakkelijk te verwijderen, of kan ik hierover gewoon met gips stucen?

 106. Beste stuc-concurrent,

  Wij hebben jullie site gelezen en willen graag onze woning laten stucken. Nu heb ik echter nog een vraag. Nadat we een offerte hebben gekregen, komt er dan nog iemand kijken in de woning om de situatie te bekijken en de m2 op te meten, of komt er pas een stuckadoor op het moment dat de klus begint?

  Mvg Arina Aalbers

  1. Stuc-Concurrent

   Beste mevr Aalbers

   In antwoord op uw vraag kunnen wij u het volgende mededelen. nadat u een offerte heeft aangevraagd komen wij of onze collega’s altijd even langs om de stuc klus te bezichtigen en de juiste aantal m2 op te meten.

   Met vriendelijke groet De Stuc-Concurrent bv

 107. Marijke Wiebenga

  Goedenmorgen, wij zijn een planning aan het maken omdat we half juni de sleutel krijgen van onze nieuwbouwwoning te Zwaanshoek. Onze zoon die naast ons komt wonen in een twee onder een kap, heeft van u een offerte ontvangen. Wij vragen ons het volgende af. Als wij ook besluiten uw diensten in te huren, is dat verstandig of moeten we dan op elkaar wachten totdat we aan de beurt zijn, of kunt u in twee huizen tegelijk werken. Het gaat dus om de tijd die we kwijt zijn aan het stucen van één huis, of twee tegelijk. Als het verstandiger is twee verschillende bedrijven in te huren horen we dat graag.

  Vriendelijke groet, Marijke Wiebenga

  1. Stuc-Concurrent

   Beste Marijke
   In antwoord op uw vraag het volgend. Wij kunnen de woningen eventueel tegelijker tijd stucen voor u. Neem even contact op met ons kantoor 020 8900181 dan zullen wij u meteen op weg helpen.

   Met vriendelijke groet De Stuc-Concurrent bv

Stel uw vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In 2 min uw m2 prijs?      ↓