• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Betonreparatie

Voor betonreparatie zijn verschillende herstelmethodes mogelijk. Door deze herstelmethodes toe te passen kunnen wij gemakkelijk scheuren in beton of afgebrokkeld beton weer netjes repareren.

Beton is een duurzaam en zeer sterk materiaal dat toch, na een lange tijd, gebreken kan gaan tonen. Met de juiste betonreparatie kunnen wij zowel beschadigingen als afgebrokkeld beton goedkoop repareren.

U heeft last van beton dat langzaam van uw balkon of plafond aan het afbrokkelen is? Dan kunt u beter snel overgaan tot een betonreparatie.

Leest u op deze pagina alle informatie over betonreparaties en het onderhouden van beton. de gebruikte materialen en de gemiddelde kosten die worden berekent, van kleine- tot grote reparaties.

Bereken in 2 min uw prijs

Betonreparatie
Betonreparatie muren

De meeste betonschades zijn het gevolg van betonrot. Betonrot ontstaat omdat er vocht door het beton kan dringen en hierdoor zal het bewapeningsstaal gaan roesten. Door de roest zet het staal uit en knapt het beton los.

Hierdoor kunnen zich gevaarlijke situaties voordoen en niets is beter dan zo snel mogelijk het kapotte beton te laten repareren.

Als bezoeker wilt u graag snel weten wat het opknappen van uw afgebrokkelde beton kost. De prijs van een reparatie is grotendeels afhankelijk met welk betonreparatiebedrijf u in zee gaat. Uiteraard wilt u zo goedkoop mogelijk uw beton laten opknappen door een betonreparateur.

De gemiddelde prijzen van een betonreparatie aan een balkon liggen tussen de 250,- euro tot aan 2000 euro,- . Afhankelijk van wat u wilt laten repareren en hoe groot de schade is.

Wanneer beton repareren?

Betonreparatie is nodig wanneer er gaten in het beton komen en/of als betonrot optreedt. Als betonnen elementen, zoals uw balkon stuk gaan of betonrot bevatten, dan betekent het een ramp voor het kader van het huis.

Gelukkig kunnen onze stucadoors door hun expertise en ervaring uw betonschade herstellen en repareren zodat u er niets meer van terug ziet.

Waar komt betonrot vaak voor en wordt deze het meeste hersteld?

 • Balkon
 • Fundering
 • Zwembad
 • Kelder
 • Betonvloer reparatie
Betonrot onderkant van balkon
Betonrot onderkant van balkon

Wat is betonrot?

Hoe kunt u zien of u last heeft van betonrot? Omdat er in uw balkon of fundering staal is verwerkt om zo stevigheid te creëren kan het staal gaan roesten en gaan uitzetten.

Op het moment dat het staal uitzet zal het beton los knappen en schade veroorzaken door loszittende delen. Als het beton niet goed dicht meer staat of er zitten kleine scheurtjes in het beton, dan kan beton gemakkelijk water aanzuigen en het wapeningsstaal gaan roesten. Hierdoor ontstaat betonrot.

Beton herstel en vocht bestrijden vraagt een handeling die men meermaals moet herhalen om er voor te zorgen dat het beton weer stevig en waterdicht blijft voor tientallen jaren.

Uitvoeren van de reparatie

Vanaf dag één zal de stukadoor zich gaan bezighouden met het beton te behandelen zoals een betonrenovatie staat voorgeschreven. Meestal begint betonrot met kleine scheurtjes die vanzelf groter worden. Als dan geen betonherstel uitgevoerd zal worden zal het beton verder gaan scheuren en uiteindelijk gaan afbrokkelen.

Er kunnen verschillende maatregelen worden getroffen om er voor te zorgen dat het beton weer gezond en stevig wordt. We zullen u hieronder enkele voorbeelden geven van betonreparatiemiddel waarmee beton gerepareerd en hersteld kan worden:

 • Reparatie met twee componenten epoxy
 • Reparatie met betonreparatiemortel
 • Injecteren

We kunnen handmatig de scheurtjes met betonmortel gaan opvullen. Deze handeling vraagt om herhaling omdat dit reparatiemiddel uit 2 componenten bestaat en vaak wil inkrimpen. Het laagje beton moet minimaal 2 dagen rusten voor er opnieuw een laagje kan worden aangebracht. Deze handeling dient louter om ervoor te zorgen dat het beton stevig blijft en goed kan uitharden.

Doet de stukadoor dit niet, dan heeft u kans dat binnen een paar maanden opnieuw scheurtjes zich vertonen in het beton. Om een goede betonreparatie uit te voeren is het belangrijk dat het beton dat verrot is goed verwijderd wordt.

Rot beton wilt zeggen: beton dat kapot is of gaat afbrokkelen met roest verschijning van het wapeningsstaal, waar u zelf niets meer aan kunt doen. De meest voorkomende betonreparaties die wij uitvoeren zijn:

 • Balkonreparatie
 • Fundering reparatie
 • Plafond reparatie
 • Muur reparatie
 • Betonvloer reparatie

Bereken in 2 min uw prijs

Bespaar op betonreparatie

Wat kost een betonreparatie? Het repareren en vernieuwen van beton, vloer of plafond kost uiteraard geld. Maar het is natuurlijk de bedoeling dat u niet meer betaald dan nodig is.

Als u wilt weten wat het kost om een betonreparatie uit te laten voeren dan kunt u hier geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Door het aanvragen van een offerte ontvangt u binnen 2 dagen een prijsindicatie voor de werkzaamheden die verricht moeten worden. Door onze prijzen te vergelijken met andere bedrijven kunt u zelf zien hoe goedkoop de betonreparatie bij ons is!

Kosten

De gemiddelde kosten voor een betonreparatie zijn grotendeels afhankelijk van de grootte van de betonschade. Als wij kleine reparaties moeten uitvoeren wordt dit vaak berekend met ons uurtarief dat rond de 35 euro per uur ligt.

Mocht het beton grotere reparatie plekken vertonen dan kunt u rekening houden met de volgende aspecten:

 • Meerdere dagen werk
 • Ondersteuning van de constructie
 • Extra bewapening aanbrengen

De kosten om een betonreparatie uit te laten voeren worden dus in de meeste gevallen per uur berekend omdat het vaak om kleinere reparaties gaat.

Het komt soms voor, als men het beton dat gerepareerd moet worden weg hakt, dat de betonrot erger is dan het in eerste instantie leek. Als dit het geval is zijn dit onvoorziene kosten en zal de prijs eerst netjes met u doorgesproken worden.

Beton brokkelt af wat nu?

Als de roest gaat uitzetten zal het beton dat hieromheen is gestort hier niet tegen bestand zijn en afbreken. Omdat de betonstukjes afbreken zal het wapeningsstaal nu bloot komen te liggen en krijgt meer vocht en zuurstof zodat het betonrot proces 3 x zo snel gaat.

Het beste kunt u meteen actie ondernemen en zeker niet te lang met een betonreparatie wachten, zodat de schade aan uw beton straks niet meer te herstellen is en u voor hogere reparatiekosten komt te staan.

Bereken in 2 min uw prijs

Betonreparatie vrijblijvende offerte!

Wanneer u uw beton laat repareren door de Stuc-Concurrent weet u wel zeker dat dit tegen scherpe tarieven gebeurt en dat uw balkon, vloer, en plafond weer jarenlang mee kunnen.

Wij zorgen dat er geen betonrot meer optreedt, waar wij een betonreparatie hebben uitgevoerd. Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan voor uw betonreparatie en ontdek snel de scherpste prijzen. Na het invullen van het formulier krijgt u binnen 2 dagen de prijsindicatie via u opgegeven mailadres toegestuurd.

Bereken in 2 min uw prijs

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe wordt kapot beton gerepareerd?

Beton kunt u repareren met een 2 componenten epoxy mortel. Deze betonmortel wordt weer net zo hard als het oude beton was. Start met het afkloppen van het beton en verwijder loszittende of holklinkende delen. Vervolgens verwijdert u alle roest door te schuren of door een staalborstel te gebruiken. Het staal ligt als het goed is nu vrij. Spuit nu de ondergrond af met een hogedruk spuit. Nu kan gestart worden met het daadwerkelijk repareren van het kapotte beton. Lees hier meer over bij uitvoeren van de reparatie.

Wat kost een betonreparatie?

Een betonreparatie is een klus waar de prijs van bepaald kan worden als wij een bezichtiging hebben gedaan. De kosten van het opknappen van beton variëren tussen de 250,- euro tot aan 2000 euro,- U kunt zich voorstellen dat de kosten afhankelijk zijn van de grootte van de schade alsmede de diepte. Stuur anders op voorhand bij de offerte aanvraag een foto van de schade mee.

Hoe betonrot herstellen?

Het herstellen van betonrot is geen makkelijk klus, hier is ervaring voor nodig en een goede garantie. Op deze pagina leest u alles over betonrot herstellen en de kosten hiervan. Bovendien kunt u bij het antwoord op de eerste vraag eigenlijk al het meeste lezen.

Wat is betonreparatie en waarom is het nodig?

Betonreparatie is het proces van het herstellen en vernieuwen van beschadigd beton om de structurele integriteit te herstellen. Het is nodig om betonconstructies te versterken, esthetische problemen op te lossen en verdere schade te voorkomen.

Wat veroorzaakt schade aan beton?

Schade aan beton kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder blootstelling aan vocht, vorst, chemische stoffen, zware belasting, veroudering en constructiefouten.

Welke soorten betonreparatie zijn er?

Er zijn verschillende methoden en technieken voor betonreparatie, zoals oppervlakteherstel, scheurinjectie, spuitbetonreparatie, betonvervanging en structurele versterking met behulp van wapeningsstaven of koolstofvezelversterking.

Kan ik betonreparatie zelf doen?

Kleine betonreparaties kunnen mogelijk zelf worden uitgevoerd met behulp van doe-het-zelfreparatiekits. Voor complexe reparaties en grotere projecten is het raadzaam om een professioneel bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in betonreparatie.