• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Betonrot herstellen

U heeft te kampen met betonrot aan uw plafond, drempel, latei, fundering of balkon? En zoekt u een betonreparateur die dit zorgvuldig voor u kan herstellen, repareren en kan behandelen? Op deze pagina leggen wij uit hoe beton kan gaan rotten en wat de prijs is om dit te laten herstellen en te behandelen.

Betonrot laten herstellen: Het binnendringen van kooldioxide (CO2) uit de lucht (carbonisatie) of het binnendringen van chloriden in het beton wordt gezien als de oorzaak van betonrot.

Daardoor gaat de bewapening roesten en door de expansie die de roest veroorzaakt wordt het beton van binnenuit afgebroken. De sterkte van het beton zelf wordt aangetast, en daardoor komt de hele constructie in gevaar.

Door het gebruik van calciumchloride (CaCl2) als verhardingsversneller wordt vooral ouder beton getroffen door betonrot. Tegenwoordig is het gebruik van calciumchloride in de bouw niet meer toegestaan. Ook door de wapening dieper in het beton te plaatsen en door te zorgen voor een betere verhouding tussen water en cement voor het beton, kan betonrot gedeeltelijk voorkomen worden.

Leest u op deze pagina alle informatie over de gemiddelde kostprijs en de juiste behandeling om uw betonrot te laten herstellen.

Betonrot herstellen
Betonrot herstel in Amsterdam

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost het laten herstellen van beton?

De kosten voor het herstellen van betonrot variëren afhankelijk van de omvang van de schade, de gekozen reparatiemethode en andere factoren. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij professionele betonreparateurs om een nauwkeurige kostenraming te krijgen. Als bezoeker wilt u graag weten wat het kost om uw kapotte beton te laten repareren door een professionele betonreparateur.

De prijzen van betonherstel variëren enorm per betonreparatiebedrijf. U kunt er rekening mee houden dat het repareren van betonnen elementen zoals een balkon, vloer of fundering (vanaf) prijzen hebben tussen de 250,- euro en 2500,- euro.

De kosten zijn erg afhankelijk van hoe groot de betonherstelkus is. Helemaal te voorkomen is het helaas niet. En er is eigenlijk maar één manier om betonrot herstellen goed uit te voeren en te behandelen. Het beton wegbreken tot aan de aangetaste metalen bewapening.

Deze bewapening vervangen of behandelen tegen verdere roestvorming en daarna het beton weer opnieuw aanbrengen. In deze zin klinkt dat erg simpel, en dat is het ook als de schade beperkt is. Dan betreft het misschien een plek die weggehaald, behandelt en vervangen moet worden.

Behandelen

Om betonrot te herstellen, zijn er verschillende effectieve methoden beschikbaar. Een veelgebruikte methode is het gebruik van betonreparatiemortel. Deze speciale mortel wordt aangebracht op het aangetaste betonoppervlak nadat het aangetaste beton grondig is verwijderd. Het zorgt voor een duurzame en sterke reparatie.

Bij het behandelen van rot in het beton is het van groot belang dat er een goede hechting wordt gecreëerd tussen het oude beton en nieuwe materiaal dat wordt aangebracht. Ook is het belangrijk dat de roest van het wapeningsstaal goed wordt verwijderd en wordt behandelt met een speciale vloeistof, zodat het staal niet weer opnieuw kan gaan roesten en rot veroorzaakt.

Het beste is dan ook om een 2-componenten epoxy hars te gebruiken om zo de schade te herstellen en aan te smeren. Epoxy is van zichzelf erg hard en een geheel waterdicht cement gebonden reparatiemortel.

Balkon herstellen

Een balkon van uw appartement of flat is natuurlijk een belangrijk dragend deel waar mensen op moeten kunnen staan. Daarnaast is het natuurlijk gevaarlijk als er stukken beton naar beneden vallen vanaf de onderkant van het balkon.

Een balkon repareren is één van de meest voorkomende beton herstelklussen die worden aangevraagd. De kosten van deze herstelklus verschillen dan ook enorm.

Zo kan een kleine schade aan een balkon al hersteld worden vanaf 250,- euro terwijl een grote herstel klus aan een balkon al snel over de 100,- euro gaat kosten. Wilt u weten wat het kost om uw balkon te laten repareren? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en voeg een foto bij van de betonrot schade.

Bereken in 2 min uw prijs

Plafond herstellen

Het fragiele onderdeel van een balkon is dan ook de onderkant (het plafond) van het balkon. Omdat er op de bovenkant veel water terecht komt, kan het water het beton doordringen met vocht, en het staal wordt hierdoor aangetast door roest.

Vooral in de naden blijft er vaak vocht achter en door een capillaire werking (zuigende) kan het beton dus vollopen met water. Op deze manier ontstaan 90% van de gevallen van betonrot aan uw balkon.

Betonrot balkon herstel
Betonrot balkon herstel

Bekisting rond het beton maken

Wanneer er sprake is van grotere oppervlakken moeten bekistingen aangebracht worden. Ook kan soms vezelmateriaal gebaseerd op cement gebruikt worden in plaats van alleen maar beton. Al met al niet echt een klusje waar u als doe-het-zelver aan moet beginnen.

De kennis en vakkennis die nodig is om betonrot goed te herstellen heeft echt niet iedereen in huis. Laat dus ook bij kleinere plekken een specialist komen.

Beton herstellen en reparatie

Betonreparatie en beton herstellen is vakwerk. Een vakman kan nagaan hoe diep de betonrot is doorgedrongen in het materiaal en dus een realistische inschatting maken van de kosten. Vooral bij grotere herstelklussen is het belangrijk te weten waar u aan begint.

  • Wanneer u denkt betonrot op te merken, ga direct naar een specialist, daarmee houdt u de kosten laag.
  • Ga naar een vakman, de klusjesman of doe-het-zelver kan hier weinig doen.
  • Laat u andere reparaties uitvoeren, controleer dan ook op tekenen van betonrot.
  • Bestrijdt vocht in kelders, kruipruimten en op andere plaatsen waar beton zichtbaar is.

De gemiddelde prijs voor betonschade herstel wordt vaak per uur berekend. Zo zijn prijzen van 25 tot aan 35 euro per uur niet geheel ongebruikelijk. U bent altijd voordeliger uit als u de gehele klus laat aannemen voor een vast bedrag. Laat de vakman een vaste prijs maken zodat u exact weet waar u aan toe bent.

Bereken in 2 min uw prijs

Besparen op de herstel prijs!

Iedereen wilt natuurlijk zo voordelig mogelijk uit zijn als het om het oplossen van betonrot gaat. Maar hoe kunt u er voor zorgen dat u goedkoop uit bent? Dat zullen we u nu vertellen, vraag een geheel vrijblijvende offerte aan en binnen maximaal 2 dagen ontvangt u een prijsindicatie in uw mailbox.

Door onze prijs te gaan vergelijken met die van andere bedrijven kunt u zelf zien of wij een voordelige prijs hebben. Betonschade herstellen kan dus goedkoop! Wilt u nog meer informatie?

Kijk dan eens op de volgende pagina’s:

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe lang duurt het om betonrot te herstellen?

De duur van het herstelproces kan variëren, afhankelijk van de omvang van de schade en de gekozen reparatiemethode. In sommige gevallen kan het enkele dagen duren, terwijl grotere reparaties mogelijk meer tijd in beslag nemen.

Kan ik betonrot zelf herstellen?

Het herstellen van betonrot is een complexe taak die expertise en ervaring vereist. Het wordt aanbevolen om een professioneel betonreparatiebedrijf in te schakelen, omdat zij de nodige kennis en vaardigheden hebben om de reparatie op de juiste manier uit te voeren.

Wat gebeurt er als betonrot niet wordt gerepareerd?

Als betonrot niet wordt gerepareerd, zal de schade verder verslechteren en kan dit leiden tot ernstige structurele problemen. Het kan de veiligheid en stabiliteit van het gebouw in gevaar brengen en uiteindelijk leiden tot kostbare herstelwerkzaamheden.