• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Wat kost het glad stucen van een woonkamer per m2?

Een prachtig gestucte woonkamer kan een indrukwekkende transformatie aan je huis geven. Maar voordat je je woonkamer laat glad stucen door een stukadoor, is het essentieel om inzicht te krijgen in de kosten en tarieven die hiermee gemoeid zijn.

In deze uitgebreide tekst bespreken we alles wat je moet weten over de kosten van het glad stucen van je woonkamer, inclusief de stukadoor prijzen, tarieven per vierkante meter, offertes, renovatie-opties en budgetoverwegingen.

Kosten woonkamer stucen

Kosten woonkamer stucen

De kosten voor het stucen van je woonkamer variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de ruimte, de staat van de muren en het type stucwerk dat je wilt gebruiken. Laten we eens dieper ingaan op de prijzen en factoren die de kosten beïnvloeden.

Prijzen stucwerk woonkamer

De prijzen voor stucwerk in de woonkamer kunnen variëren van €15 tot €40 per vierkante meter. Dit prijsbereik is gebaseerd op het gekozen stucmateriaal en de complexiteit van de afwerking. Traditioneel pleisterwerk is doorgaans goedkoper dan meer decoratieve opties zoals sierpleisterwerk.

Stucwerk tarieven woonkamer

Stukadoors hanteren verschillende m2 tarieven, maar gemiddeld liggen de arbeidskosten voor stucwerk tussen €15 en €30 per vierkante meter. Deze tarieven kunnen variëren op basis van de regio waarin je woont en de ervaring van de stukadoor.

Kosten per vierkante meter woonkamer stucen

De kosten per vierkante meter omvatten zowel de materiaalkosten als de arbeidskosten. Deze variëren zoals eerder vermeld, maar gemiddeld kun je verwachten dat ze tussen de €15 en €30 per vierkante meter liggen, afhankelijk van je specifieke eisen en het soort stucwerk wat u wilt laten aanbrengen.

Offerte woonkamer stucen

Voordat je besluit om je woonkamer te laten stucen, is het verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende stukadoorsbedrijven. Hier zijn enkele belangrijke tips voor het verkrijgen van een nauwkeurige offerte:

 • Duidelijke specificaties: Zorg ervoor dat je duidelijk maakt welk type stucwerk je wilt en welke afwerking je voor ogen hebt.
 • Meting van de ruimte: Laat de stukadoor de woonkamer inmeten om een nauwkeurige schatting te krijgen van de benodigde materialen en arbeidstijd.
 • Vraag om referenties: Vraag naar referenties en bekijk eerdere projecten van de stukadoor om hun vakmanschap te beoordelen.
 • Vergelijk stuc offertes: Ontvang meerdere offertes en vergelijk ze zorgvuldig voordat je een keuze maakt.

woonkamer stucen

Kosten renovatie woonkamer

Als je je woonkamer wilt renoveren en tegelijkertijd wilt laten stucen, zijn er extra kostenfactoren om rekening mee te houden. Renovatiewerkzaamheden kunnen variëren van het verwijderen van oude pleisterlagen tot het herstellen van beschadigde muren. Deze werkzaamheden kunnen de totale kosten verhogen.

Budget woonkamer stucwerk

Als je werkt met een beperkt budget, zijn er nog steeds manieren om je woonkamer te laten stucen zonder de bank te breken. Hier zijn enkele tips om binnen je budget te blijven:

 • Kies voor eenvoudig pleisterwerk: Traditioneel pleisterwerk is doorgaans goedkoper dan meer decoratieve opties.
 • Doe voorbereidend werk zelf: Het voorbereiden van de muren, zoals het verwijderen van behang of losse verf, kan kosten besparen.
 • Vraag om korting bij grotere projecten: Als je meerdere kamers tegelijk laat stucen, kan een stucadoor korting aanbieden op de totale prijs.

Onze conclusie

Het stucen van je woonkamer kan een waardevolle investering zijn die de uitstraling en waarde van je huis aanzienlijk verbetert. Het is echter belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de kosten en tarieven voordat je begint.

Het verkrijgen van meerdere offertes en het duidelijk communiceren van je verwachtingen met de stukadoor zijn essentiële stappen om ervoor te zorgen dat je project binnen je budget en naar tevredenheid wordt voltooid. Door zorgvuldige planning en overweging kun je genieten van een prachtig gestucte woonkamer zonder financiële verrassingen.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Waarom zou ik mijn woonkamer laten stucen?

Het stucen van een woonkamer kan verschillende voordelen bieden, waaronder het verbeteren van de esthetiek, het verbergen van onvolkomenheden in de muren en het creëren van een duurzame en onderhoudsvriendelijke afwerking.

Wat zijn de kosten voor het stucen van een woonkamer?

De kosten variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte van de woonkamer, het type stucwerk dat je kiest en je locatie. Gemiddeld liggen de kosten tussen €15 en €40 per vierkante meter.

Hoe wordt de prijs voor het stucen van een woonkamer berekend?

De prijs wordt meestal berekend op basis van het aantal vierkante meters dat gestuct moet worden, het gekozen stucmateriaal, de afwerkingsgraad en de arbeidskosten van de stucadoor.

Moet ik mijn woonkamer voorbereiden voordat deze gestuct wordt?

Ja, meestal moet je de woonkamer voorbereiden door meubels te verplaatsen, eventuele behang, verf of andere bekleding te verwijderen, en eventuele gaten of scheuren in de muren te repareren.

Kan ik zelf mijn woonkamer stucen?

Stucen vereist vaardigheden en ervaring, dus het wordt over het algemeen aanbevolen om een professionele stucadoor in te huren. Zelf stucen kan leiden tot ongelijkmatige afwerkingen en onprofessionele resultaten.

Hoe lang duurt het stucen van een woonkamer?

De duur van het stucen varieert afhankelijk van de omvang van de woonkamer en de complexiteit van het werk. Over het algemeen kan het enkele dagen tot een week duren.

Welk type stucwerk is het meest geschikt voor een woonkamer?

Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur en de stijl van je huis. Traditioneel pleisterwerk is een populaire keuze vanwege de gladde afwerking, maar je kunt ook kiezen voor decoratieve opties zoals sierpleisterwerk.

Moet ik mijn woonkamer na het stucen nog schilderen?

Dat hangt af van je voorkeur. Sausklaar stucwerk is klaar om geschilderd te worden, maar je kunt er ook voor kiezen om het in de gewenste kleur te laten stucen.

Hoe kan ik een offerte krijgen voor het stucen van mijn woonkamer?

Je kunt offertes krijgen door contact op te nemen met lokale stucadoorsbedrijven. Ze zullen je woonkamer inmeten en specificaties bespreken voordat ze een prijsopgave doen. Het is raadzaam om meerdere offertes te vergelijken voordat je een beslissing neemt.