• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Kosten huis stucen

Het stucen van een huis is een essentiële stap in het bouw- of renovatieproces. Het zorgt voor een gladde, aantrekkelijke afwerking van muren en plafonds, en kan ook helpen bij de isolatie en bescherming van uw huis.

Maar wat zijn de kosten van het stucen van een heel huis? In dit artikel zullen we deze vraag onderzoeken, rekening houdend met verschillende factoren die de totale kosten kunnen beïnvloeden.

Bereken in 2 min uw prijs

Kosten huis stucen
Kosten huis stucen

Gemiddelde kosten van het stucen van een huis

De kosten van het stucen van een huis variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, het type stucwerk en de regionale prijsverschillen.

Gemiddeld liggen de prijzen voor het stucen van een huis tussen de €15 en €30 per vierkante meter. Voor een huis van 100 vierkante meter kun je dus rekenen op een prijsrange van €1500,- tot €3000,-. Mocht u nu een kleiner huis hebben wat rond de 50m2 is dan betaald u maximaal €1500,-.

Factoren die de kosten beïnvloeden

Welke factoren beïnvloeden nu de prijs van het stucwerk? Leest u hier exact welke factoren dit zijn:

 1. Type Stucwerk: Er zijn verschillende soorten stucwerk beschikbaar, zoals glad pleisterwerk, sierpleister, spachtelputz en beton ciré. Elk type stucwerk heeft zijn eigen prijsklasse, afhankelijk van de materialen en de complexiteit van de afwerking.

 2. Omvang van het Project: De totale oppervlakte die gestuct moet worden, speelt een grote rol bij het bepalen van de kosten. Hoe groter het te stucen gebied, hoe hoger de totale kosten zullen zijn.

 3. Ondergrond Voorbereiding: Als de ondergrond in slechte staat verkeert en voorafgaande reparaties of voorbereidingen vereist, kan dit extra kosten met zich meebrengen.

 4. Bereikbaarheid van Oppervlakken: Moeilijk bereikbare muren of plafonds kunnen meer arbeidstijd vergen, wat de kosten kan verhogen.

 5. Regio: De prijzen van stucwerk kunnen variëren per regio en zijn vaak hoger in stedelijke gebieden.

Plafond huis stucen
Plafond huis stucen

Besparen op de kosten van het stucen van een huis

Er zijn manieren om de kosten van het stucen van jouw huis binnen het budget te houden:

 1. Offertes Vergelijken: Vraag offertes aan bij meerdere stukadoors en vergelijk de prijzen en diensten om de beste deal te vinden.

 2. Combineren van Projecten: Overweeg meerdere stucwerkzaamheden tegelijkertijd uit te voeren om te profiteren van een mogelijke korting.

 3. Doe-Het-Zelf: Hoewel het stucen van een huis vakmanschap vereist, kun je kleine stucwerkzaamheden mogelijk zelf uitvoeren om kosten te besparen. Schakel echter altijd een professional in voor grotere projecten.

Hoe kan je op de kosten besparen?

Hoewel het stucen van een heel huis aanzienlijk kan zijn, zijn er manieren om kosten te besparen zonder in te boeten op kwaliteit.

Eén manier is door het doen van voorbereidend werk zelf. Dit kan onder meer het verwijderen van oude behang of verf, het repareren van kleine scheuren en gaten in muren en plafonds, en het schoonmaken van het gebied voordat de stukadoor arriveert.

Een andere manier om kosten te besparen is door te kiezen voor een minder dure stuclaag. Hoewel duurdere opties zoals spachtelputz hun voordelen hebben, kan een goedkopere optie zoals gipspleister nog steeds een aantrekkelijke en duurzame afwerking bieden.

Hoewel de kosten van het stucen van een huis een belangrijke overweging zijn, is het cruciaal om te investeren in kwaliteit en duurzaamheid. Goed stucwerk zorgt niet alleen voor een prachtige afwerking, maar ook voor een langdurig resultaat dat jouw huis jarenlang zal verfraaien.

Bereken in 2 min uw prijs

Prijsverschil stucen van muren en plafond

Bij het stucen van muren en wanden is er doorgaans een prijsverschil tussen deze twee oppervlakken. Dit komt omdat het stucen van een wand vaak eenvoudiger is dan het stucen van een plafond. Gemiddeld ligt het prijsverschil rond de 5 euro per vierkante meter. Dit verschil geldt ook voor andere moeilijk bereikbare plekken in huis.

Als je benieuwd bent naar de kosten van stucwerk per oppervlakte, vind je hieronder een handige prijzentabel. Deze prijzen zijn inclusief de kosten van een professionele stukadoor.

 

Bereken in 2 min uw prijs

Wat moet er gestuct worden?

De prijs van stucwerk wordt mede bepaald door de aard van het project. Is het stucwerk bedoeld voor buitenmuren of juist voor binnenmuren? Stucwerk voor buitenmuren moet bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden, waardoor het over het algemeen prijziger is.

Bij stucwerk binnenshuis is er ook een prijsverschil tussen het stucen van een plafond en het stucen van een muur. Het stucen van een plafond is doorgaans duurder dan het stucen van een wand, vanwege de moeilijkheidsgraad en lastige bereikbaarheid.

Wanneer een stukadoor te maken heeft met lastige plekken, zoals plafonds of moeilijke hoekjes, zal de prijs van stucwerk per vierkante meter stijgen.

Het is dus essentieel om bij het aanvragen van een stucofferte duidelijk aan te geven welk type stucwerk je nodig hebt, of het nu om binnen- of buitenmuren gaat, en of er specifieke uitdagingen zijn, zoals plafonds of lastige hoekjes.

Op die manier kun je een nauwkeurige en passende prijsindicatie ontvangen voor jouw stucwerkproject.