• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Plafond spuiten

Als u niet teveel geld wilt uitgeven voor het laten stucen van uw nieuwbouw- of renovatiewoning is spuitwerk het geen dat u zoekt. Een plafond spuiten kan zowel glad als met structuur en in kleur afgewerkt worden door onze stukadoors.

Spuiten met een dunpleister of latex systeem is vele malen goedkoper dan traditioneel stucen of schilderen. Leest u hier alles over de gemiddelde kosten van het laten spuiten van uw plafonds en de mogelijkheden van verschillende plafondafwerkingen.

Of het nu gaat om een nieuwbouwwoning of een renovatiewoning, spuitwerk op het plafond komt overal voor. Er zijn verschillende soorten spuitwerk aan te brengen, zowel voor de muren als het plafond in uw woning.

Denkt u hier aan spackspuiten, latex spuiten, of een structuurpleister.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost een plafond spuiten?

De kosten van een stucadoor of schilder voor uw plafond spuiten liggen gemiddeld genomen tussen de € 7 en € 15 per m² afhankelijk van de keuze van het spuitwerk.

De exacte kosten van spuitwerk die berekend worden door een stukadoor of schilder zijn dus grotendeels afhankelijk van welke type verf u kiest of welke soort spuitwerk u wilt laten aanbrengen op uw plafond.

Ook de oppervlakte en de staat van het plafond heeft invloed op de prijs. Leest u hieronder een kostenoverzicht zodat u een beter inzicht krijgt van wat een plafond spuiten kost:

Stuc / Schilderwerkzaamheden Gemiddelde kosten
Plafond spuiten met dunpleister€ 15 tot aan - € 17 per m²
Plafond spuiten met spack€ 9 tot aan - € 13 per m²
Plafond spuiten met latexverf€ 8 tot aan - € 12 per m²

De prijzen voor het spuiten van een plafond, zeker in een nieuwbouwwoning, liggen een stuk lager dan de prijzen van het stucen van plafonds met de hand (traditioneel dus).

Plafond spuiten
Plafond spuiten

Wat houd een plafond spuiten in?

Het eindresultaat van een plafond spuiten is een glad, egaal en gelijkmatig gekleurd oppervlak. Het spuiten van een plafond zorgt voor een strakke en professionele afwerking, waarbij eventuele oneffenheden, strepen of rollermarkeringen worden geminimaliseerd.

Dankzij de spuittechniek kan de verf gelijkmatig en efficiënt worden aangebracht, waardoor een uniforme dekking wordt bereikt over het gehele plafond. Dit zorgt voor een naadloze uitstraling zonder penseel- of rollerstrepen, waardoor het plafond er strak en nieuw uitziet.

Bovendien maakt het spuiten van een plafond het mogelijk om grotere oppervlakken snel en efficiënt te bedekken. Hierdoor is het spuiten van een plafond ideaal voor projecten waarbij een snelle afwerking gewenst is, zoals bij renovaties, nieuwbouw of commerciële ruimtes.

Voordelen van uw plafond spuiten?

Of u nu uw plafond wilt laten witten of kiest voor nieuw stucwerk op uw plafond, uw plafond spuiten heeft echt vele voordelen. Zo creëert de stukadoor of schilder veel meer snelheid aangezien de spuitmachine al het werk verricht.

Met een airless verfspuit kunnen grote oppervlaktes binnen een zeer korte tijd gespoten worden met een pleistersysteem of latexverf.

Duurzamer

Een plafond met spuitwerk is ook erg duurzaam. Door de speciale spuittechniek wordt er een dikkere laag verf aangebracht op het plafond en zal de levensduur van het plafond verlengen.

Een dikkere laag verf of pleisterwerk betekent een egaler eindresultaat. Als u een plafond wilt sauzen is het nog maar de vraag of dit gebeurt zonder strepen of banen te creëren. Met spuitwerk bent u er verzekerd van dat uw plafond egaal opdroogt.

 

Hoe gaat het plafond spuiten in zijn werk?

 

Benodigde tijd: 2 dagen 5 uren.

Lees hier onze werkwijze en stappenplan voor het spuiten van plafonds.

 1. Vloeren en muren afplakken

  Voordat wij overgaan tot het spuiten van een plafond is het belangrijk dat alle vloeren en muren afgedekt worden met folie. Met het spuiten van verf of dunpleister is het zo dat er een nevel kan ontstaan dat op de grond of muren beland. De stukadoor of schilder zal het grootste gedeelte van uw woning zoals de deuren, kozijnen, muren en vloer geheel afplakken.

 2. Voorbereiding plafond

  Het is van groot belang dat de ondergrond van het plafond goed hecht aan de nieuw laag verf of stucwerk. Wij ontvetten daarom het plafond eerst en zorgen dat we de juiste hechtprimer gebruiken. Mocht het plafond last hebben van gele plekken of nicotine aanslag dan gebruiken wij eerst renovatieverf of isolatieverf. Op deze manier zullen de plekken niet door de nieuw aangebrachte stuclaag of verflaag doorslaan.

 3. Plafond spuiten

  Als wij klaar zijn met het voorbereiden van het plafond kunnen wij overgaan tot het verven of dunpleisteren. Wij spuiten altijd van het zonlicht af zodat wij duidelijk kunnen zien wat wij raken. In sommige gevallen is een laagje latexverf al genoeg om het plafond egaal te krijgen. Mocht het plafond zo slecht zijn dat dit niet lukt dan zullen wij een tweede laag aanbrengen.

Bereken in 2 min uw prijs

Verschillende spuittechnieken

In het algemeen laat u uw plafond pas spuiten als deze gebreken zoals scheuren en verkleuring vertoond. Zo kunt u kiezen om uw plafond dun over te laten stucen of alleen te laten spuiten met verf. Leest u hier de mogelijkheden met de voor- en nadelen:

Latexverf spuiten
Voordeel Nadeel
Droogt snel en sneller klaarNevelt erg bij het spuiten
Streeploos eindresultaatVeel afplakwerk
Goedkope m2 prijs
Verschillende kleurmogelijkheden
Spackspuiten of dunpleister spuiten
Voordeel Nadeel
Variatie in structuurVeroorzaakt nevel
Keuze uit glad of structuurStructuur moeilijk te repareren
Fijne of grove korrel of glad
Dit soort stucwerk is sneller klaar

Verfspuiten met latex

Nadat er een stuclaag is aangebracht op uw plafond zal deze nog geschilderd moeten worden. Voor uw plafond is spuitwerk met de airlesspuit de mooiste en gladste methode voor een superstrakke eindafwerking.

Wij gebruiken, in plaats van de ouderwetse vachtroller, een airless-verfspuit. Met airless spuitwerk op uw plafond garanderen wij streep- en baanloos resultaat voor een zeer scherpe prijs. Lees hier alle informatie over verfspuiten van wanden en plafonds

Spackspuitwerk

Spackspuiten is een veel toegepaste wand- en plafondafwerking die zowel in de nieuwbouw als in de utiliteitsbouw en de renovatie vaak wordt kan worden toegepast. In nieuwbouwwoningen worden vooral de plafonds al vaak voorzien (voor de oplevering) van spackspuitwerk.

Door de diversiteit in kleur en toepasbaarheid kunnen ook de muren met spack worden afgewerkt. Als u een goedkope soort stucwerk wilt dan is spackspuitwerk hetgeen dat u zoekt! Leest u hier meer informatie over het spackspuiten van uw woning!

Bereken in 2 min uw prijs

Plafond spuiten in een nieuwbouwwoning

Ook in nieuwbouwwoningen is het laten stucen of spuiten van plafonds erg populair. De meeste mensen kiezen ervoor om hun plafonds en muren glad te laten stucen en af te laten spuiten met latexverf.

Niet alleen is deze werkwijze erg goedkoop, ook is een gehele nieuwbouwwoning laten stucen erg snel opgeleverd. Een compleet nieuwbouwhuis laten spuiten is in de meeste gevallen binnen een week al klaar.

Spuitpleister laten aanbrengen door onze stukadoors is dan de meest voorkomende soort stucwerk binnen de nieuwbouw. Een complete standaard nieuwbouwwoning is al geheel gestukadoord voor een bedrag van rond de 4000,- / 5000,- euro exclusief de btw.

Kiest u om het nieuwe pleisterwerk meteen te laten spuiten met latexverf dan zal er nog ongeveer 2000,- euro boven op komen. Al deze prijzen zijn inclusief de materialen en de btw, die 21% is op een nieuwbouwhuis.

Plafond en muren spuiten zolder
Plafond en muren spuiten zolder

Muren spuiten

Muren laten spuiten: Wilt u uw muren net zo glad laten spuiten als uw plafonds dan is glad pleisterwerk of spuitpleister de wandafwerking die u zoekt. Buiten dat deze wandafwerking goedkoper is dan traditioneel stucwerk zijn uw muren veel sneller glad en droog. Zeker in een een nieuwbouwwoning raden wij aan om gladde muren en plafonds te kiezen.

Bij een afwerking met structuur is een reparatie uitvoeren erg lastig en zal deze altijd in het zicht blijven. Lees meer informatie over het glad laten stucen van muren op de ze pagina.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat zijn de mogelijkheden bij het spuiten van een plafond?

Als u uw plafond wilt laten spuiten dan kan dit glad, met structuur of alleen in de verf. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor een glad gestuct plafond. Een dunpleistersysteem is hier erg geschikt voor. Lees meer informatie betreft dunpleister aanbrengen op een plafond.

Hoeveel kost het om een plafond te laten spuiten?

De kosten voor het spuiten van een plafond variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte van het plafond, de staat van het oppervlak, de gekozen verf en de regio. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende schildersbedrijven om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen.

Kan ik zelf mijn plafond spuiten?

Het spuiten van een plafond vereist specifieke vaardigheden en ervaring met spuitapparatuur. Het kan lastig zijn om een gelijkmatige afwerking te bereiken zonder strepen of spatten. Het wordt aanbevolen om een professioneel schildersbedrijf in te schakelen voor het beste resultaat.

Hoe lang duurt het om een plafond te spuiten?

De duur van het spuiten van een plafond hangt af van de grootte van het oppervlak en de complexiteit van het project. Over het algemeen kan een plafond binnen één tot enkele dagen worden gespoten. Het drogen van de verflagen kan nog enige tijd in beslag nemen.

Moet ik het plafond voorbereiden voordat het wordt gespoten?

Ja, het is belangrijk om het plafond voor te bereiden voordat het wordt gespoten. Dit omvat het reinigen van het oppervlak, het herstellen van eventuele beschadigingen en het afplakken van aangrenzende oppervlakken die niet moeten worden gespoten. Een professioneel schildersbedrijf zal zorgen voor de nodige voorbereidingen.