• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Microbeton & Microcement

Microbeton en microcement zijn mortels die krasbestendig en milieubewust zijn. Omdat zowel Microcement als Microbeton een hoge slijtvastheid en hardheid kent worden deze soorten decoratief stucwerk veel op vloeren en in badkamers toegepast.

Bent u aan het zoeken naar een gegarandeerde waterdichte stuclaag? Om de douche of badkamer te laten stucen in plaats van te laten betegelen? Leest u op deze pagina alle informatie betreft microcement of microbeton, de m2 prijzen en de juiste manier van aanbrengen van dit waterdichte stucwerk.

Omdat microcement & microbeton een erg hoge slijtvastheid hebben kunnen deze stucproducten veelal overal worden toegepast. Het is een prachtige afwerking voor de vloer in uw woonkamer of de doucheruimte in uw badkamer.

Maar wat kost microcement & microbeton eigenlijk om aan te laten brengen door een stukadoor? Lees snel verder en ontdek de m2 prijzen.

Microbeton en microcement
Microbeton en microcement

Bereken in 2 min uw prijs

Prijzen microcement en microbeton

Vanwege de hardheid van microcement en microbeton is dit waterdichte stucwerk geschikt voor meerdere toepassingen in uw woning. Zo kan dit stucwerk aangebracht worden op uw muren in de woonkamer maar ook op uw vloeren.

De kosten voor het stucen zijn afhankelijk van de belasting die u het design stucwerk gaat geven. De gemiddelde prijzen van microcement en microbeton zullen gemiddeld het zelfde zijn:

 • Vloeren normaal gebruik: Vanaf € 180 ,- per m2
 • Vloeren intensief gebruik: Vanaf € 200 ,- per m2
 • Wanden normaal gebruik: Vanaf € 180 ,- per m2
 • Wanden in de badkamer: Vanaf € 220 ,- per m2

Wat is het verschil tussen microcement & microbeton?

Microbeton is een wat grovere designbeton dan microcement. Microbeton is meer geschikt voor vloeren die een hoop belasting te verduren krijgen zoals in uw woonkamer of in een bedrijfshal. Doordat microbeton een grovere marmerkorrel bevat dan microcement, krijgt uw vloer een drukkere uitstraling.

Microcement bestaat grotendeels uit wit cement met een kwarts (marmerkorrel). In deze substantie zit een hars verwerkt die speciaal is ontwikkeld voor het Noord-Europese klimaat zoals in Nederland of Duitsland. U kunt aan de hars de juiste kleur van de vloer of badkamer toevoegen en dit goed doormengen.

Waterdicht stucwerk

Eindelijk is er dan iets op de markt verschenen dat echt tegen water kan! Of dit nu op een buitenterras, balkon of stucwerk in een badkamer of douche is. Het product wordt Microbeton of Microcement genoemd en is een 2-componenten product dat in 2 tot 4 lagen gesmeerd (aangebracht) moet worden.

Dit kan in een kleur naar keuze en geeft een geweldige natuurlijke uitstraling op uw wanden of vloeren. Dit waterdichte stucwerk is bedoeld voor een naadloos en duurzaam afwerken van vloeren en wanden, voor zowel binnen als buiten van toepassing.

Microcement en Microbeton zijn watervrij en dienen ook zonder toegevoegd water te worden verwerkt. Als aanmaakvloeistof wordt er Acrylraat co-polymeer gebruikt.

Microbeton batkamer
Microbeton batkamer

Bereken in 2 min uw prijs

Showroom House of Heaven

Bent u benieuwd naar meerdere bijzondere wandafwerking soorten. Klikt u dan op de volgende link Showroom House of Heaven. Door ons samenwerkingsverband met dit bedrijf, kunnen toekomstige klanten van de Stuc-Concurrent een kijkje nemen in Europa's grootste showroom op het gebied van bijzondere wandafwerkingen zoals Beton Cire, marmerlook en dergelijke.

Heeft u een keuze gemaakt, neem dan na uw bezoek contact met ons op. Dat kan telefonisch of via de email. Wij zullen het benodigde materiaal voor u inkopen en overeenkomstig uw wens afspraken maken wanneer wij bij u aan de slag mogen.

Waar kunt u het laten aanbrengen?

Omdat dit materiaal een vrij harde eigenschap heeft en waterdicht is door de aangebrachte coating kunt u het voor meerdere doeleinden toepassen. Veelal worden aanrechtbladen (keukenblad). Denk hierbij aan:

 • Badkamer of douche in plaats van tegels
 • Aanrecht en keukenblad
 • Trap (traptreden)
 • Zwembad

Betegelen door een tegelzetter van de vloer en de muren in uw badkamer of douche is dus eigenlijk overbodig geworden. Mocht u de oude badkamertegels willen verwijderen laat dan eerst een stucadoor bepalen of er misschien wel over de oude tegels heen gestuct kan worden. Dit scheelt een hoop tijd en u bespaart op uw budget.

Kies voor een naadloze afwerking met een prachtig effect waar u jarenlang plezier van heeft.

Tuin van microbeton
Tuin van microbeton

Aanbrengen van microbeton & microcement

Hoe wordt deze mortel aangebracht, en hoe blijft deze waterdicht? Hieronder laten wij in stappen zien hoe het verwerken van microbeton of cement in zijn werk gaat.

Benodigde tijd: 3 dagen 2 uren.

Leest u hier een stappenplan hoe microbeton of microcement door ons wordt aangebracht op zowel vloer als muur.

 1. Reinigen vloer of wanden

  Belangrijk is bij het aanbrengen van microcement of microbeton dat de ondergrond vet- en stofvrij is. Wij reinigen de muren en de vloer daarom grondig.

 2. Hechtprimer aanbrengen

  Na het reinigen zullen wij een goede 2-componenten hechtprimer aanbrengen om zo de juiste hechting te krijgen voor de nieuwe laag mircocement of microbeton. De hechtprimer helpt ons ook tegen sterk zuigende ondergronden zoals nieuw gestukadoorde muren.

 3. Eerste laag microcement of microbeton aanbrengen

  Als de primerlaag uitgehard is dan kunnen wij de eerste laag van 2 mm dikte aanbrengen. Deze laag moet niet te mooi worden afgewerkt omdat het de bedoeling is dat de 2e laag de patronen moeten weergeven van de vloer of badkamerwanden.

 4. Tweede laag aanbrengen

  Na ongeveer 3 uur kunnen wij de tweede laag microcement of microbeton aanbrengen. Deze moet vers verwerkt worden in de eerste laag. Op deze manier krijgt u de mooiste printen en motieven.

 5. Schuren oppervlakte

  Nadat de tweede laag is aangebracht zal er een droogtijd van 24 uur ingaan. Nadat deze tijd verstreken is kan de vloer of wand van microbeton of microcement worden geschuurd. Door het schuren komen de mooie motieven naar voren en zal het oppervlakte een betonlook uitstraling krijgen.

 6. Afwerking Microbeton & Microcement

  De laatste laag is de matte PU laklaag die er voor zorgt dat de vloer of wanden gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden. Deze wordt ook in 3 lagen gedaan. Een keer 1:1 verdunnen met water, dan twee afwerklagen om zo het product te beschermen tegen vuil, verkleuring etc.

Bereken in 2 min uw prijs

Waarom kiezen voor Microbeton & microcement?

De prijzen van microbeton of microcement zijn niet te vergelijken met die van normaal stucwerk.

Zo is de inkoop van dit speciale materiaal erg duur en is het erg arbeidsintensief. Wat een groot voordeel is, is dat u er echt van uit kan gaan dat dit product waterdicht is. In vergelijking met andere producten op de markt, die nog steeds voor veel problemen zorgen. Zie hier alle voordelen op een rij:

 • Krasbestendig
 • Waterdicht
 • Duurzaam
 • Natuurlijke uitstraling

Bespaar op de m2 prijs!

De prijzen van microbeton of microcement lopen uitéén vanaf 120 euro per m2 t/m 160 euro per m2. Dit lijkt erg duur maar als u dit vergelijkt met tegelwerk dan is dit echt nog steeds voordeliger. Een ander voordeel ten opzichte van tegels is dat het geheel naadloos is en u dus geen vieze voegen kunt krijgen. Lees hier nog meer over waterdicht stucwerk.

Wilt u exact de prijzen weten voor deze mooie waterdichte afwerking? Dan kunt u ook een geheel vrijblijvende offerte aanvragen via ons offerte formulier en binnen 2 minuten weet u exact de prijs voor uw microbeton of cement.

FAQ over Microbeton en Microcement

Wat is microcement/microbeton?

Microcement en microbeton zijn moderne afwerkingsmaterialen die bestaan uit een mix van cement, harsen, additieven en pigmenten. Ze worden gebruikt voor het creëren van naadloze en strakke afwerkingen op vloeren, wanden, meubels en andere oppervlakken.

Is Microcement & Microcement duur?

De gemiddelde prijzen van zowel microcement als microbeton liggen een stuk hoger dan normaal stucwerk. Leest u op deze pagina alles over de kosten per m2.

Is microbeton het zelfde als Beton Cire?

Nee, Het zijn twee verschillende materialen die in de afwerking erg veel op elkaar kunnen lijken.

Wat zijn de voordelen van microcement/microbeton?

Microcement en microbeton bieden verschillende voordelen, waaronder een moderne en eigentijdse uitstraling, duurzaamheid, waterbestendigheid, krasbestendigheid, onderhoudsgemak en de mogelijkheid om op diverse ondergronden te worden toegepast.

Op welke ondergronden kan microcement/microbeton worden aangebracht?

Microcement en microbeton kunnen worden aangebracht op verschillende ondergronden, zoals beton, cementdekvloeren, tegels, gipsplaten, hout en meer. Het is echter belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden en eventueel een hechtlaag aan te brengen voor een optimale hechting.

Is microcement/microbeton geschikt voor natte ruimtes zoals badkamers?

Ja, microcement en microbeton zijn waterbestendige materialen en kunnen geschikt zijn voor natte ruimtes zoals badkamers. Met de juiste voorbereiding, afdichting en afwerking kunnen ze bestand zijn tegen vocht en water. Het is belangrijk om advies in te winnen bij een professional voor de juiste toepassing in natte ruimtes.

Kan microcement/microbeton worden aangepast aan verschillende kleuren en stijlen?

Ja, microcement en microbeton zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen. Ze kunnen worden aangepast aan verschillende kleurenpaletten en stijlen, waardoor u de mogelijkheid heeft om een unieke en persoonlijke look te creëren die past bij uw interieurontwerp.

Hoe wordt microcement/microbeton aangebracht?

Microcement en microbeton worden meestal in meerdere lagen aangebracht door ervaren vakmensen. De exacte applicatiemethode kan variëren afhankelijk van de fabrikant en het specifieke product. Het is raadzaam om een professional in te schakelen voor het correct aanbrengen van microcement/microbeton.