• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Stucwerk prijzen: Hoeveel kost het om je woning te laten stucen?

Ben je op zoek naar een stukadoor om de woonkamer van uw kluswoning of nieuwbouwwoning te laten stukadoren? Maar weet je niet hoeveel het kost om je woning te laten stucen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel gaan we het hebben over de prijzen van stucwerk en wat je kunt verwachten qua kosten.

Of je nu op zoek bent naar spackspuitwerk, sierpleister of glad pleisterwerk, wij geven je inzicht in de gemiddelde prijzen per vierkante meter en het type stucwerk dat het beste bij jouw woning past. Lees snel verder en ontdek hoeveel het kost om je woning te laten stucen!

Bereken in 2 min uw prijs

Stucwerk prijzen
Stucwerk prijzen

Wat zijn de gemiddelde stucwerk prijzen?

De gemiddelde prijzen voor stucwerk van een woonkamer kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen wordt stucwerk uitgedrukt in prijs per vierkante meter (m²).

Het type stucwerk is een belangrijke factor die van invloed kan zijn op de prijs. Er zijn verschillende soorten stucwerk, zoals spachtelputz, sierpleister, raapwerk, sausklaar en behangklaar stucwerk. Elk type stucwerk heeft zijn eigen prijs per vierkante meter.

Daarnaast kan de staat van de ondergrond ook van invloed zijn op de prijs. Als de ondergrond bijvoorbeeld niet vlak is en eerst geëgaliseerd moet worden, kan dit extra kosten met zich meebrengen. Een andere factor die de prijs kan beïnvloeden, is het plafond. Het glad laten stucen van een plafond kan in sommige gevallen duurder zijn dan het glad laten stucen van wanden, vanwege de extra arbeid die hierbij komt kijken.

Gemiddeld genomen liggen de prijzen voor stucwerk tussen de €15 en €50 per m². Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit slechts een schatting is en de uiteindelijke prijs kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van jouw woning en de gekozen stucwerkmethode.

Factoren die de stucwerk prijzen beïnvloeden

Wanneer je een goede stukadoor inhuurt, zijn er verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs. Het is belangrijk om deze factoren te begrijpen, zodat je een goed idee hebt van wat je kunt verwachten qua kosten. In dit artikel zal ik uitleg geven over drie belangrijke factoren: de staat van de ondergrond, de bereikbaarheid van de ruimte en de gewenste afwerking.

De staat van de ondergrond is een van de eerste dingen waar een stucadoor naar kijkt. Als de ondergrond in slechte staat verkeert, zal er meer voorbereidend werk nodig zijn voordat het stucwerk kan worden aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van oud stucwerk of het repareren van scheuren en gaten. Dit extra werk kan de prijs aanzienlijk beïnvloeden.

Daarnaast speelt de bereikbaarheid van de ruimte een rol. Als de ruimte moeilijk bereikbaar is, bijvoorbeeld omdat er veel meubels in staan of omdat het een hoog plafond betreft, kan de stukadoor meer tijd nodig hebben om de klus te klaren. Dit kan ook van invloed zijn op de prijs.

Prijzen stucwerk
Prijzen stucwerk

Factoren die invloed hebben op de uiteindelijke prijs van het stucwerk

De invloed van deze factoren op de uiteindelijke prijs van het stucwerk kan aanzienlijk zijn. Als de ondergrond in slechte staat verkeert, zal er meer voorbereidend werk nodig zijn, wat extra kosten met zich meebrengt. Dit kan variëren van het verwijderen van oud stucwerk tot het repareren van scheuren en gaten.

De bereikbaarheid van de ruimte kan ook van invloed zijn op de prijs. Als de ruimte moeilijk bereikbaar is, kan de stucadoor meer tijd nodig hebben om de klus te klaren, wat resulteert in hogere arbeidskosten. Daarnaast speelt ook de gewenste afwerking een rol. Elk type stucwerk heeft zijn eigen prijs per vierkante meter, dus het kiezen van een specifieke afwerking kan de prijs beïnvloeden.

Kortom, de staat van de ondergrond, de bereikbaarheid van de ruimte en de gewenste afwerking zijn allemaal factoren die de uiteindelijke prijs van het stucwerk kunnen beïnvloeden. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het bepalen van het budget voor jouw stucwerkproject.

Wat zijn de gemiddelde stucwerk kosten en wat is het prijsverschil?

Wat kosten stucadoors gemiddeld per m²? Hieronder geven we een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten stucwerk:

Spackspuitwerk: €8 - €12 per m²

Sierpleister: €15 - €25 per m²

Spachtelputz: €15 - €25 per m²

Sausklaar stucwerk: €15 - €30 per m²

Behangklaar stucwerk: €20 - €35 per m²

Raapwerk: €25 - €40 per m²

De uiteindelijke prijs kan afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van het te stucen gebied, de staat van de ondergrond en eventuele extra werkzaamheden zoals het verwijderen van oud stucwerk of het repareren van beschadigingen. Ook natuurlijk de stukadoor kosten moet je rekening mee houden.

Bereken in 2 min uw prijs

Hoe kies je een stukadoorsbedrijf?

Naast het vinden van een goedkope stukadoor, is het ook belangrijk om een betrouwbaar en kwalitatief stukadoorsbedrijf te kiezen. Hier zijn enkele tips bij het selecteren van een stukadoorsbedrijf:

1. Vraag om aanbevelingen: Vraag vrienden, familie of buren of zij goede ervaringen hebben met een stukadoorsbedrijf. Persoonlijke aanbevelingen kunnen waardevol zijn bij het vinden van een betrouwbare professional.

2. Controleer referenties en eerdere projecten: Vraag het stukadoorsbedrijf om referenties van eerdere klanten. Neem contact op met deze klanten om feedback te krijgen over de kwaliteit van het geleverde werk en de algehele ervaring met het bedrijf.

3. Vraag om een stukadoor offerte: Vraag meerdere stukadoorsbedrijven om een gedetailleerde offerte voor het gewenste stucwerk. Vergelijk de prijzen, maar let ook op de kwaliteit van de offerte en de duidelijkheid van de werkzaamheden die worden aangeboden.

4. Controleer de stukadoor garantie: Vraag het stukadoorsbedrijf naar de garantie op

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en betaalbare stukadoor voor uw huis, dan bent u bij De Stuc Concurrent aan het juiste adres. Met onze scherpe prijzen en jarenlange ervaring zorgen wij voor een professionele afwerking van uw muren en plafonds. Daarbij een duidelijk prijsverschil

Of u nu kiest voor spackspuitwerk, sierpleister, spachtelputz, sausklaar stucwerk, behangklaar stucwerk of raapwerk, wij leveren altijd kwaliteit. Daarnaast kunt u rekenen op een uitstekende service en heldere communicatie.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat De Stuc Concurrent voor u kan betekenen.

Bereken in 2 min uw prijs

Zijn er kosten voor materiaal en installatie van stucwerken?

Ja, er zijn kosten voor materiaal en installatie van stucwerk. De kosten voor materiaal variëren afhankelijk van het type stucwerk dat je kiest, zoals spackspuitwerk, sierpleister, spachtelputz, sausklaar of behangklaar stucwerk. Daarnaast zijn er kosten voor de installatie, die afhankelijk zijn van de grootte van het oppervlak dat gestuct moet worden en de moeilijkheidsgraad van het werk.

Het is altijd verstandig om offertes op te vragen bij verschillende stukadoors om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.