Bent u aan het zoeken naar een behanger die uw woonkamer, kinderkamer of keuken opnieuw van behang voorziet? Een professionele behanger heeft vaak een vierkante meter prijs of een vast uurtarief. Het uurtarief begint meestal rond de 30,- euro per uur.

Wat kost behangen?

Als bezoeker wilt u niets anders weten dan hoeveel het opnieuw behangen van een muur in uw woonkamer kost. Wat de meeste invloed heeft op de kosten van een nieuwe wandbekleding heeft te maken met welk behangbedrijf of welke behangers u in zee gaat.

Uiteraard wilt u uw muren zo goedkoop mogelijk opnieuw laten behangen.

Gemiddelde kosten behangen

Wat kost het laten behangen van mijn woonkamer of slaapkamers? Op deze vragen geven wij u hieronder de exacte prijzen per vierkante meter (m2) voor het laten behangen van uw muren.

Prijzen behangenPrijs per m2
Behang plaatsen over behangklaar stucwerk€ 6,50 tot aan € 9,50
Behang materialen€ 3,- tot aan € 5,-
Kostprijs behanger zonder materiaal€ 1,75 tot aan 3,-
Uurloon behanger met materiaal€ 15,- tot aan € 32,- per uur


De gemiddelde prijzen van een behanger liggen tussen de € 30 en € 35 per uur. Maar behangers kunnen ook een m2 prijs berekenen die tussen de € 10 per m² en € 30 m² ligt. ( afhankelijk van welk soort behang wat u kiest)

Kosten wat het kost willen wij u niets anders dan u de voordeligste prijs aanbieden voor het opnieuw behangen van uw woonkamer, slaapkamers, overloop of zolder.

Goedkoper dan u denkt..

Op de vraag ” hoeveel kost het behangen van mijn woonkamer” kunnen wij als goedkope behangers u altijd de goedkoopste m2 prijzen aanbieden. Vergelijk de behanger prijzen met die van andere behangbedrijven door een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Door een prijsvergelijking van het behangen van een muur van ongeveer 10 m2 kunt u wel tot 35% besparen op de totaalprijs.

Waar wacht u nog op! en kies voor de goedkoopste prijs. Vergelijk onze kostenindicatie en ontvang de kostprijs van behang plakken binnen 2 minuten.

Wat zijn uw wensen?

Zoals wij hierboven al vertelde zijn de kosten van behang laten plakken afhankelijk van uw wensen. We zullen daarvoor de meest gestelde vragen over behangen even in een aantal vraaag en antwoord blokken zetten zodat u een duidelijk overzicht krijgt van de wensen van onze klanten:

Maar wat kost het als de behanger de gehele behangklus aanneemt en voor een vierkante meter prijs ( m2 ) kiest.

Alle prijsinformatie over het behangen van je muren in zowel een bestaande als nieuwbouwwoning vind u op deze pagina. Ook geven wij antwoord op de volgende vragen van onze klanten:

 • Hoe moet je glasvezelbehang plakken op de muur?
 • Hoe kun je het beste een gipsplaat behangen?
 • Hoe kun je veilig behangen boven de trap?
 • Wat kost laten behangen nu eigenlijk per m2?

Lees snel verder en ontdek hoe duur een behanger inhuren is bij de Stuc-Concurrent.nl. Wij komen overal uw woning opnieuw behangen van Amsterdam, Rotterdam of Den Haag tot aan Utrecht, Almere of Eindhoven.

Opnieuw laten behangen

Wilt u uw wanden in uw nieuwbouw of bestaande woning opnieuw laten behangen met vliesbehang, glasvezelbehang of een mooie soort papierbehang? En u bent op zoek naar een behanger die er voor zorgt dat uw behang strak op de muren word aangebracht?

Dan kan de Stuc-Concurrent u hiermee helpen. Behangers hebben voornamelijk de taak om de muren in uw huis strak te behangen en weer op te knappen.

Om uw muren in bijvoorbeeld de woonkamer, kinderkamer of de gang professioneel te laten afwerken doodmiddel van behang, glasvezel of renovlies krijgt uw woning een compleet andere uitstraling.

Leest u op deze pagina alles over het vervangen van uw oude behang, opnieuw behangen en de kosten per vierkante meter voor het schilderen en stucen die hier vooraf uitgevoerd en berekend moeten worden.

Prijzen per m2 laten behangen muren

De prijzen voor het laten behangen van uw muren in uw nieuwbouw of bestaande woning zijn geheel afhankelijk van welk soort behang u uitkiest. Is dit een behang met een motief of kiest u voor een effen behangsoort of glasvezelbehang?

Ook de ondergrond ( wanden) hebben grote invloed op de prijs per m2. Zijn de wanden al glad en behangklaar of wilt u deze eerst glad laten stucen? De gemiddelde prijzen per m2 voor een normale behangsoort te laten aanbrengen op behangklare muren ligt tussen de 5 euro en 12 euro per m2 ( per vierkante meter ).

Glasvezelbehang daar in tegen is iets duurder om aan te laten brengen. Hiervoor kunt u rekening houden met een gemiddeld bedrag van 10 euro per m2 inclusief het sauzen of spuiten in de kleur wit met latexverf.

Glasvlies behanger

Het aanbrengen van glasvliesbehang is net even wat anders dan behangen met papierbehang. Glasvezelbehang is vele malen dikker en steviger dan het normale papierbehang met een patroon.

Ook is het laten behangen van glasvlies een stuk meer werk. Zo zal eerst het glasvezelbehang moeten worden aangebracht met behanglijm en na de droging zullen de muren die behangen zijn moeten worden geschilderd of moeten worden gespoten met latex muurverf.

De gemiddelde m2 prijzen van het laten aanbrengen van glssvlies behang liggen in het algemeen ook iets hoger. De vierkante meter prijs varieert tussen de 12 en 15 euro per m2 inclusief het sausen ( schilderen van de muren )

glasvlies-behanger

Kosten behangers

Wat kosten behangers? De gemiddelde kosten van een behanger ligt tussen de 25 en 30 euro per uur. Als u er van uitgaat dat de meeste behangers gemiddeld 3,5 uur doen om een kamer van 45 m² opnieuw te behangen dan kunt u dus rekening houden met een bedrag tussen de 87,- en 105,- euro als totaalprijs.

Wilt u besparen op de kosten? Zorg er dan voor dat u al het oude behang al van de muur heeft afgehaald en alle kleine gaatjes al heeft gevuld met een vulmiddel.

Behangers en het aanbod

Onze behangers rekenen dus vaak een m2 prijs. Wat valt er onder de kosten van glasvezelbehang ( renovlies )laten plakken op uw wanden? We zullen u een overzicht geven:

 • Glasvezelbehang
 • Glasvezellijm
 • Sausen 2 x
 • Inclusief BTW
 • Geen voorrijkosten

Zoals u hierboven kunt zien krijgt u meer dan u denkt voor een vaste m2 prijs. Bent u geïnteresseerd in het laten behangen van uw muren in uw woonkamer, slaapkamers of gang? Vraag dan eens een geheel vrijblijvende offerte aan en ontvang de scherpste prijs!

Bespaar op het behangen van uw muren!

Iedereen wilt uiteraard besparen op de kosten van het inhuren van een behanger. Maar hoe kunt u dit nu het beste doen? Als u geheel vrijblijvend een offerte aanvraagt kunt u onze prijzen vergelijken met die van andere bedrijven. Op deze manier kunt u de goedkoopste en de beste behanger er tussen uit pakken.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor het opnieuw behangen van uw muren en wij zullen u verassen met een scherpe prijs!

Slechte muren laten behangen

In sommige gevallen zijn de muren in een woning met oud behang niet geschikt om opnieuw te laten behangen. Dit komt omdat er veel oneffenheden, bulten en gaten in zitten.

Ook kan het voorkomen dat de wanden vochtig zijn. In alle bovenstaande gevallen is het dan beter om een nieuwe stuclaag aan te brengen om er voor te zorgen dat het nieuwe behang stevig vast plakt.

Als het behang niet goed plakt is er een grote kans dat dit loslaat en in dat geval moet alles weer opnieuw behangen worden.

Ook een belangrijk aspect is het materiaal wat gebruikt wordt. Behang plaksel is in veel soorten verkrijgbaar. Kies voor een goede kwaliteit zodat uw kinderen niet het nieuwe behang van de muren kunnen peuteren.

strak-stucwerk

Laten stucen in plaats van behangen

Als u in overweging bent om toch te kiezen om uw muren in uw woonkamer, slaapkamers, of keuken te voorzien van stucwerk dan is het inhuren van een stucadoor natuurlijk de beste optie.

Stucwerk is een geheel naadloze afwerking zowel voor de wanden als de plafonds. De prijs voor het laten stucen van een bepaald oppervlakte ligt ongeveer gelijk aan die van het behangen.

Echter als u van een strakke afwerking houd is stucwerk de beste optie om uw woning van een prachtige afwerking te voorzien.

Het voordeel van laten stucen is dat u vrij bent om de wanden te schilderen in de kleur die u wenst. Bent u de kleur op de muren zat? Dan kunt u deze met een nieuwe laag verf weer een andere kleur geven.

Met behang is dit een ander verhaal en het schilderen van behang kan nog al wat problemen met zich meebrengen. Denk hierbij aan:

 • Loslaten
 • Blaasjes
 • Scheuren

Behangklare muren

In de meeste nieuwbouwwoningen worden de wanden behangklaar opgeleverd. Dit betekend dat de wanden min of meer zo zijn afgewerkt dat deze meteen behangen kunnen worden. Het aanbrengen van behang is een van de snelste manieren om muren af te werken en te verfraaien.

Omdat er veel verschillende soorten patronen en kleuren te verkrijgen zijn bied het behangen veel mogelijkheden. Wilt u goedkoop uw wanden afwerken? Dan is het plakken van behang het geen wat u zoekt.

De meeste voordelen van behang op de muren zijn:

 • Afwasbaar ( niet altijd )
 • Veel keuze in kleur
 • Goedkoop per m2
 • Geen schilderwerk nodig

Wat kan onze behanger voor u betekenen?

Een goede behanger heeft vaak niet alleen verstand van muren behangen, maar ook nog verstand van allerlei andere klusjes. Zo weet hij bijvoorbeeld ook hoe het schilderen van muren en plafond in zijn werk gaan, hoe je een vloer moet leggen en hoe elektriciteit aangesloten moet worden.

Vaak kan een hij deze klusjes ook zelf heel goed uitvoeren, maar voor de meeste van hen blijven de werkzaamheden bij het behangen. Ze moeten in ieder geval wel ongeveer weten hoe die dingen in zijn werk gaan. Zo loopt hij niet het risico om iedereen in de weg te lopen wanneer hij bezig is met zijn eigen werkzaamheden.

Meest gestelde vragen

Wat kost een behanger?

De gemiddelde kosten van een behanger liggen per uur tussen de 30 en 35 euro. Ook kan hij de behangklus aannemen voor een vaste prijs per m2.

Hoe moet je behangen met glasvezelbehang?

Glasvezelbehang aanbrengen is een ander soort werk dan papierbehang. Glasvezelbehang moet achteraf geschilderd worden.

Hoe moet je behangen boven een trap?

Boven een trap behangen is een lastige en gevaarlijke klus. Gebruik hiervoor een steeklader.

Kan je een nieuwbouwwoning laten stucen of moet deze behangen worden?

Een nieuwbouwwoning laten stucen kan zeker als er maar goede voorbereidingen (i.v.m de scheurvorming) worden getroffen.

Kan je behang over schilderen?

Niet elk behang kan je overschilderen zoals papierbehang. Dit zal gaan blazen en loslaten.

Waar begin je met behangen?

Als je je muur wilt behangen is het het beste om de banen van links naar rechts te plakken.

Hoe behangen op een gipsplaat?

Bij gipsplaten behangen is het verstandig eerst een laagje latexverf aan te brengen. Dit voorkomt het vergelen van het behang en u kunt het behang makkelijker verwijderen in de toekomst.

Klus plaatsen      ↓

Foto (optioneel)