• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Binnenschilderwerk

Het interieur, zoals de muren, plafonds, deuren of kozijnen van een bestaande of nieuwbouwwoning, is uiteraard niet compleet zonder mooi en betaalbaar binnenschilderwerk. Het doel is om binnenschilderwerk er elegant en netjes uit te laten zien en uw huis een mooie, afgewerkte uitstraling te geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het schilderen van de binnenkant van een huis? En hoe lang doet een schilder erover? Is het jaren geleden dat u de binnenkant van uw huis voor het laatst heeft geschilderd?

Het interieur ( de binnenkant van uw woning ) zal waarschijnlijk binnenkort opnieuw geschilderd moeten worden. Na het schilderen van de plafonds, muren, deuren en kozijnen ziet uw huis er weer als nieuw uit.

Bereken in 2 min uw prijs

Binnenschilderwerk
Stucwerk schilderen

Kosten

Als erkend schildersbedrijf in Amsterdam voeren wij veel binnenafwerkingen uit, wij krijgen veel vragen over de gemiddelde kosten van schilderwerken. Denk aan vragen als:

Natuurlijk is het schilderen van de hele woning van binnenuit niet goedkoop, maar nieuwe verf hoeft wat ons betreft ook niet duur te zijn. De gemiddelde prijzen voor binnenschilderwerk variëren afhankelijk van het schildersbedrijf of de schilder. Daarom vinden wij dat je recht hebt op een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding.

Lees hier alle prijsinformatie die u vooraf moet weten voordat u een binnenschilder inschakelt. Op deze pagina vindt u alle informatie over de mogelijkheden, kosten en de juiste manier om binnenschilderwerk zo goedkoop mogelijk te laten uitvoeren. U zult merken dat onze prijzen aantrekkelijk zijn doordat wij altijd een vaste, lage prijs per vierkante meter hanteren.

Kosten binnenschilder

Voordat een binnenschilder aan zijn nieuwe schilderklus begint, wil je uiteraard de prijs voor het werk weten. Gelukkig zijn de schilderkosten duidelijk uit te drukken in prijzen per vierkante meter.

Niemand wil voor onaangename verrassingen komen te staan, dus bepaal eerst de kosten van een binnenschilder. Dit doen wij door uw locatie te bezoeken. De prijs kunnen wij dan nauwkeurig aangeven, waardoor wij vooraf een vaste prijs afspreken. Hieronder staan ​​de gemiddelde kosten van een binnenschilder:

Binnenschilder kostenPrijs is inclusief materialen
Per m² ( vierkante meter )€ 16 tot € 25
Per uur ( uurtarief )€ 35 tot € 45
Spuitwerk per m² ( muur of plafond )€ 9 tot € 10
Sauswerk per m² ( muur of plafond )€ 11 tot € 14

Bovenstaande schilderprijzen zijn exclusief BTW en inclusief latexverf. Zoals u ziet kan een binnenschilder de prijs per uur berekenen, maar ook per m2. Indien de bestelling een groot oppervlak bestrijkt, rekent de schilder per m2 af.

Indien de arbeidstijd niet kan worden ingeschat omdat het een kleine schilderklus betreft, zal de schilder een uurtarief in rekening brengen. Hieronder vindt u een prijstabel voor kleinere schilderwerken.

Schilderwerk aflakken Kostenindicatie
Deuren laten schilderen€60 tot  €120
Kozijnen laten schilderen€35 tot  €70
Trap laten schilderen€270 tot €600

BTW op binnenschilderwerk

De BTW op binnenschilderwerk is sinds 2009 onderworpen aan een laag BTW-tarief. Daarom betaal je slechts 9% BTW in plaats van 21%. Dit tarief geldt voor:

 • Voorbereiding van schilderwerkzaamheden, zoals het reinigen en ontvetten van de ondergrond
 • Priming en primer van oppervlakken bedoeld voor schilderen
 • De afbeelding zelf
 • Materiaal- en arbeidskosten

Bereken in 2 min uw prijs

Waarom is binnenschilderwerk zo belangrijk?

Het interieur schilderen of een oud interieur opnieuw schilderen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste redenen waarom u de binnenkant van uw huis zou moeten schilderen zijn:

 • Kijk en voel
 • Huisbescherming

Een mooie en goede lak geeft uw woning een prachtige uitstraling en zorgt voor een prettige en luxe sfeer. De deuren kunnen worden geverfd om ze een geheel nieuwe look te geven. Losse verf, afbladderende verf en watervlekken zijn een echte vlek op het prachtige interieur van uw woning. Een frisse verflaag op de muren en kozijnen geeft een frisse indruk en de woning ziet er weer mooi uit.

Kijk en voel

Een mooie en goede lak geeft uw woning een prachtige uitstraling en zorgt voor een prettige en luxe sfeer. Je kunt je deur schilderen om hem een ​​geheel nieuwe look te geven. Losse verf, afbladderende verf en vochtvlekken zijn een echte vlek op het prachtige interieur van uw woning.

Een frisse verflaag op de muren en kozijnen geeft een frisse indruk en de woning ziet er weer mooi uit.

Bescherming

Naast dat mooi binnenschilderwerk er prachtig uitziet, heeft het ook een praktisch voordeel. Bij goed binnenschilderwerk biedt de aangebrachte verflaag enige bescherming voor de geverfde delen. Tevens geven wij zeven jaar garantie op de door ons uitgevoerde schilderwerken. Hierdoor weet u zeker dat het schilderwerk de komende jaren goed wordt uitgevoerd.

Kosten binnenschilderwerk

Welke voordelen geeft verf?

 • Minder slijtage: een groot voordeel voor veelgebruikte kozijnen en trappen.

 • Vochtbescherming: Normaal gesproken kan vocht gemakkelijk door muren en houten oppervlakken in uw huis sijpelen. Met een verflaag dringt er vrijwel geen vocht in de materialen. Dit betekent dat ze langer meegaan.

 • Schimmelbestendig effect: Schimmel hecht zich moeilijk aan verf of hecht er helemaal niet aan. Vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer is het belangrijk dat schimmel geen kans krijgt.

Om de hoeveel jaar je huis laten schilderen?

Ons wordt vaak gevraagd: Hoe vaak moeten we het binnenschilderwerk schilderen of herhalen? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk simpel: wanneer het nodig is. Wanneer de verf vuil wordt, begint af te pellen of zijn kleur verliest, is het noodzakelijk om het interieur opnieuw te schilderen.

Dit gebeurt meestal ongeveer 5 jaar na het schilderen van een bestaande of nieuwbouwwoning. Als er zorgvuldig met het huis wordt omgegaan, kan het veel langer duren, maar het kan ook veel korter duren als er niet heel zorgvuldig met het huis wordt omgegaan.

Welke verfsoorten voor binnenschilderwerk?

Als het nodig is om binnenschilderwerk uit te voeren, is het uiteraard noodzakelijk om verf aan te schaffen die gebruikt gaat worden voor het schilderen.

Momenteel moeten schilders verf op waterbasis gebruiken als ze binnenshuis schilderen. Het voordeel van watergedragen verven is dat ze minder schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu.

Bovendien droogt het snel en heeft het zeer duurzame kleuren. Een ander voordeel is dat het geurloos is. Er zijn verschillende soorten verf op waterbasis, dus geschikt voor binnenschilderwerk. De meest voorkomende soorten zijn acrylverf en latexverf.

Je hebt ook de mogelijkheid om de specifieke glans te kiezen van de verf die je gaat schilderen. Dan kunt u bijvoorbeeld denken aan hoogglans of halfglans.

Binnenschilderwerk hier de beste tips!

Er zijn veel dingen waarmee u rekening kunt houden om het meeste uit uw binnenschilderwerk te halen. Door onderstaande tips te volgen weet je zeker dat je een goed resultaat behaalt:

 • Zorg ervoor dat de muren vlak zijn, oneffenheden zijn goed zichtbaar onder de verf.
 • Zorg ervoor dat de ondergrond volledig vet- en ander vuilvrij is. Dit kan door te reinigen met ammoniak, een oplossing van ammoniak en water.
 • Gebruik een primer, deze zorgt voor een gelijkmatige dekking van het oppervlak en een goede verfacceptatie. Het is ook handig om het vooraf grondig te schuren.
 • Bij het openen van een blik of emmer eerst de randen goed schoonmaken om te voorkomen dat vuil via de randen in de verf komt.
 • Voor grote oppervlakken zoals muren: breng de verf horizontaal aan en verdeel deze vervolgens met verticale bewegingen.
 • Doop je penselen en rollers na het schilderen in water, zodat je ze de volgende keer weer kunt gebruiken.

Hoe vaak binnen opnieuw schilderen?

Over het algemeen moet binnenschilderwerk minder vaak worden uitgevoerd dan gevelschilderwerk. Het is minder gevoelig voor invloeden van buitenaf zoals het weer en het schilderen van de binnenkant van de woning speelt een minder beschermende rol dan bijvoorbeeld het schilderen van de gevel.

Met andere woorden: binnenschilderwerk wordt meestal pas gedaan als de huiseigenaren besluiten dat het tijd is om het nog een keer te doen. De gebruikelijke motivatie is dat de kleur vervaagd is of dat mensen gewoon een nieuwe kleur willen in hun huis of een deel ervan.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat houdt binnenschilderwerk precies in?

Binnenschilderwerk omvat het schilderen van binnenoppervlakken van een huis, zoals muren, plafonds, deuren, kozijnen en trappen. Het verbetert niet alleen de esthetiek maar biedt ook bescherming tegen slijtage, vocht en schimmels.

Hoe vaak moet binnenschilderwerk worden uitgevoerd?

De frequentie van binnenschilderwerk hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de verf, de mate van blootstelling aan zonlicht en vocht, en het dagelijkse gebruik van de geschilderde oppervlakken. Over het algemeen wordt aanbevolen om binnenschilderwerk om de 5-7 jaar uit te voeren.

Is het mogelijk om over bestaand schilderwerk te schilderen?

Ja, in veel gevallen is het mogelijk om over bestaand schilderwerk te schilderen. Voorwaarde is dat het bestaande schilderwerk in goede staat verkeert, schoon en glad is. De ondergrond moet goed worden voorbereid om een duurzame afwerking te garanderen.

Wat is het verschil tussen latexverf en acrylverf voor binnenschilderwerk?

Latexverf is een soort verf op waterbasis die vaak wordt gebruikt voor muren en plafonds. Acrylverf is ook op waterbasis maar is veelzijdiger en kan worden gebruikt op verschillende oppervlakken, inclusief hout en metaal. Beide soorten verven zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken.

Hoe kan ik de juiste kleur voor mijn binnenschilderwerk kiezen?

Het kiezen van de juiste kleur voor binnenschilderwerk hangt af van uw persoonlijke voorkeur, de stijl van uw huis en de hoeveelheid natuurlijk licht in de kamer. Het is een goed idee om kleurstalen te bekijken en kleine testvlakken op de muur te schilderen om te zien hoe de kleur eruitziet in verschillende lichtomstandigheden.

Moet ik mijn huis verlaten tijdens het binnenschilderwerk?

Niet noodzakelijk. Als u een goed geventileerde ruimte hebt, kunnen de meeste moderne verven vrijwel geurloos zijn. Echter, als u gevoelig bent voor verflucht of als er mensen met ademhalingsproblemen in huis zijn, kan het tijdelijk verlaten van de woning tijdens het schilderproces een goed idee zijn.

Is binnenschilderwerk fiscaal aftrekbaar?

Nee, over het algemeen is binnenschilderwerk niet fiscaal aftrekbaar als aftrekpost voor particulieren. Het kan echter wel van invloed zijn op de waarde van uw woning, wat indirect financiële voordelen kan opleveren.