• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Huis verven

Of u nu een oud huis opnieuw wilt schilderen of een nieuwbouwhuis wilt schilderen, op deze pagina vindt u alle benodigde prijsinformatie voor het opnieuw schilderen van zowel de binnen- als buitenkant van uw huis.

Wij geven uitgebreid uitleg over de kosten van nieuwe verf, maar leggen ook uit hoe u op een betaalbare manier uw oude verf kunt laten overschilderen door een gerenommeerde maar betaalbare schilder. Met alle overschildertips die u op deze pagina vindt, kunt u er zeker van zijn dat uw woonkamer, slaapkamers en zelfs uw dakkapel of schuur correct worden geschilderd.

Huis verven kosten

Bereken in 2 min uw prijs

De gemiddelde kosten

Leer sneller wat de gemiddelde kosten zijn voor het schilderen van een huis en de kosten voor het inhuren van een binnen- of buitenschilder om je huis opnieuw te schilderen.

De Stuc-Concurrent schildert uw gehele hoekwoning, tussenwoning of zelfs een appartement tegen zeer scherpe prijzen.

Ook voor binnenschilderwerk en buitenschilderwerk bezorgen wij u een zeer scherpe en vrijblijvende offerte. Wilt u snel weten hoeveel het kost om uw huis te schilderen? Vraag ons dan vrijblijvend naar de prijs! Omdat ons stukadoors- en schildersbedrijf in Amsterdam zeer concurrerend is, kunnen wij uw huis zeer goedkoop van binnen of buiten opnieuw schilderen.

Hierdoor krijgen wij regelmatig vragen over de kosten van schilderwerken. Houd rekening met de prijs en algemene overwegingen zoals:

 • Wat kost het om een ​​heel huis te schilderen?
 • Wat zijn de kosten voor het schilderen van de gevel van een huis?
 • Is het duur om je hele huis opnieuw te schilderen of valt dat mee?
 • Waarom is er zo'n groot verschil in de prijs van schilderen?
 • Hoeveel kost het om een ​​huis te schilderen?

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost een huis schilderen?

Het herschilderen van een gemiddelde woning kost tussen de 1.700 en 3.600 euro, afhankelijk van de tussenwoning, eengezinswoning, hoekwoning of appartement. Bovenstaande kosten zijn inclusief schoonmaken, schuren, gaten in muren en plafonds vullen en houtrot repareren.

Natuurlijk is het schilderen van een groot huis, bijvoorbeeld een vrijstaande villa, veel duurder dan het opnieuw schilderen van een rijtjeshuis.

Wij hebben voor u een uitgebreide prijstabel gemaakt, inclusief een berekening van de gemiddelde prijs voor het opnieuw schilderen van de binnen- of buitenkant van uw huis: Verf uw huis. Het kan best veel zijn. Wat zijn de kosten voor het schilderen van een huis? Het schilderen van de woning buiten en binnen; kan ik het combineren? In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden.

We kijken naar de kosten van het schilderen van uw huis, het goedkoop opnieuw schilderen en geven veel tips over hoe u de klus het beste kunt klaren.

Na het lezen van dit artikel krijg je een goede tip. Want wat is dat handig bij het schilderen van je huis. Wij hebben voor u een uitgebreide prijstabel gemaakt, inclusief de berekening van de gemiddelde prijs voor het schilderen van de binnen- of buitenkant van uw huis:

Soort woning / Schilderwerk Prijsindicatie Extra schilderwerk
Binnenkant woonhuis laten schilderen (tussenwoning)€ 800,- & € 2.600,-Zonder dakkapel
Buitenkant woonhuis schilderen  (tussenwoning)€ 1.400,- & € 3.500,- Met dakkapel
Binnenkant woonhuis schilderen ( hoekwoning )€ 1.200,- & € 2.500,- Zonder dakkapel
Buitenkant woonhuis schilderen  (hoekwoning )€ 1.700,- & € 3.700,- Met dakkapel
Buitenmuur laten verven:  ( +/- 60 m² )€ 1.900,- & € 2.200,- M² prijs (door schilder)
Kozijnen woonhuis opnieuw laten schilderen€ 360,- & € 1.400,- 5 m² / per buitenkozijnen
Deuren woonhuis opnieuw laten schilderen€ 260,- & € 860,- 1 tot 12 deuren
( Kleine schilderklusjes )€ 30,-tot € 45,-  per uurUurtarief

Het schilderen van je huis kan veel werk zijn. Wat zijn de kosten voor het schilderen van een huis? Het schilderen van de woning buiten en binnen; kan ik het combineren? In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden.

We kijken naar de kosten van het schilderen van uw huis, het goedkoop opnieuw schilderen en geven veel tips over hoe u de klus het beste kunt klaren. Na het lezen van dit artikel krijg je een goede tip. Want wat is er handig bij het schilderen van je huis.

Ongeacht of u een afgewerkte woonkamer, slaapkamers of de gehele gevel wilt hebben; alles is mogelijk. We laten u zien wat de gemiddelde kosten zijn voor het schilderen van een huis en laten u zien hoe u hiervoor een schilder kunt inhuren.

Laten we beginnen met het allerbelangrijkste: je huis schilderen is niet goedkoop. Gelukkig betekent dit niet dat het per definitie duur hoeft te zijn. Bij De Stuc-Concurrent vinden wij dat u een eerlijke en scherpe prijs moet krijgen voor uw schilderwerk.

Wij zijn van mening dat de beste kwaliteit moet worden verkregen tegen een concurrerende prijs. De lak moet immers jaren meegaan. Onze gekwalificeerde schilders hebben de kennis die uw klus tot een succes zal maken!

Waarom je huis laten verven?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw huis zou moeten schilderen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de kleuren op het plafond geel zijn geworden of dat de muren in de woon- en slaapkamers beschadigd zijn.

Het kan ook gebeuren dat de kozijnen er beschadigd uitzien of dat de verf op de gevel begint af te laten. Genoeg redenen om een ​​grote woningrenovatie te ondergaan. Wat de reden ook is.

Wij begrijpen als geen ander dat de kleuren van uw woning de uitstraling ervan bepalen. Binnenschilderwerk is bijvoorbeeld belangrijk voor het plezier in het leven. Het kan geen kwaad om je huis eens in de vijf jaar te schilderen, vooral de buitenkant.

De buitenkant van de woning wordt blootgesteld aan allerlei weersinvloeden; regen, wind, storm, hittegolven etc. Door de jaren heen ontstaat er schade aan de lak. Mosgroei en roetdeeltjes maken de gevel echter niet aantrekkelijker. Een nieuwe verflaag kan de oplossing zijn!

Zorg ervoor dat de schilderwerkzaamheden op tijd worden uitgevoerd. Schilderen in de winter is meestal geen goed idee, tenzij u een winterschilder inhuurt.

Ook de inrichting van het huis is een klus die je het beste regelmatig kunt doen. De nieuwe kleur bevordert het plezier van het leven. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos!

Bereken in 2 min uw prijs

Kosten huis overschilderen

Elke schildertaak is anders. Of u nu een bestaande woning heeft of een nieuwbouwwoning. De prijzen van schilderwerken kunnen daardoor variëren. Voor deze baan zijn verschillende factoren belangrijk.

Oppervlak is een belangrijke factor. Op gladde oppervlakken is het gemakkelijker om te schilderen dan op. Hieronder ziet u de gemiddelde schilderkosten, dit is slechts een richtlijn:

 • Spuiten: €8 per m²
 • Sauzen: €10 per m²
 • Binnenschilderwerk: €30 per m²
 • Buitenschilderwerk: €38 per m²

Deze kosten zijn inclusief BTW en materiaalkosten. Als de ondergrond nog niet geschikt is om te schilderen, zal de prijs hoger zijn. Je moet er tenslotte meer werk in steken.

Als het oppervlak glad is en dus klaar om te schilderen, zal de prijs veel lager zijn. Omdat elke woning anders is, raden wij u aan een offerte aan te vragen. Het is geheel gratis en vrijblijvend. Zo krijgt u een duidelijke indicatie van de kosten en voorkomt u verrassingen!

 

Huis verven

Buitenkant huis een kleur geven

Naast het essentiële onderhoud van de buitenkant van jouw woning, speelt de kleur van de buitenzijde een cruciale rol. Kleuren vertellen een verhaal en bieden de mogelijkheid om jouw persoonlijke stijl te uiten, of het nu gaat om de kleur van je kozijnen of de buitenmuren. De opties zijn werkelijk grenzeloos, en je kunt zo creatief zijn als je zelf wilt. Combinaties en patronen behoren natuurlijk tot de mogelijkheden.

Dit is dé manier om je huis te personaliseren en een indrukwekkend visitekaartje achter te laten.

Wij staan klaar om je te adviseren over de diverse mogelijkheden en kleurcombinaties om bijvoorbeeld de buitenkant van je huis te schilderen. Samen met jou maken we van de schilderklus een groot succes!

Op deze manier kun je nog jarenlang van het resultaat genieten. Laat je inspireren in je omgeving of durf je te richten op iets volledig nieuws?

Via handige apps zoals Pinterest kun je alvast op zoek gaan naar inspiratie. Hoe duidelijker jij je visie hebt, des te beter kunnen wij hierop inspelen. Maak van jouw woning een uniek meesterwerk met de kracht van kleur!

Kosten schilderwerk

Een nieuwe verflaag maakt absoluut het verschil. Sterker nog, nieuwe kleuren kunnen ervoor zorgen dat je je in een compleet nieuw huis bevindt. Frisse kleuren dragen bij aan deze transformatie. Het is echter van essentieel belang dat het schilderwerk van hoogwaardige kwaliteit is.

Niemand wordt vrolijk van scheurtjes, strepen en afbladderende verf. Voorkom dit! Laat het schilderwerk binnenshuis elke 7 jaar uitvoeren om de pracht te behouden. Wanneer je een bekwame schilder inhuurt, ben je verzekerd van kwaliteit die nog jarenlang meegaat.

Het is zeldzaam dat er iets misgaat, maar mocht dat wel het geval zijn, dan kun je vertrouwen op solide garantievoorwaarden. Kies voor duurzame kwaliteit en geef je huis een langdurige frisse uitstraling.

TYPE SCHILDERWERK GEMIDDELDE PRIJS AFHANKELIJK VAN
Plafond woning opnieuw schilderen€ 130,- tot € 1.250,- 30 t/m 60 m²
Trap opnieuw laten schilderen € 260,- tot € 600,-Schuurwerk, schoonmaak, ontvetten
Kozijnen opnieuw laten schilderen€ 300,- tot € 1.950,-Vanaf 2 t/m alle kozijnen
Deuren opnieuw laten schilderen€ 260,- tot € 950,- 1 t/m 15 deuren, inclusief kozijnen
Dakkapel opnieuw laten schilderen€ 500,- tot € 960,-Grootte dakkapel

Professioneel schilderwerk voor jouw schilderklus!

Een huis schilderen kost veel tijd en vakmanschap. Overweeg daarom om dit werk uit te besteden aan een ervaren schildersbedrijf.

Bij De Stuc-Concurrent staan ​​wij voor u klaar! Als gerenommeerd schildersbedrijf uit Amsterdam en omgeving beschikken onze schilders over de nodige diploma’s en enthousiasme.

Onze schilder prijzen zijn uiterst aantrekkelijk en zorgen ervoor dat u tot 30% op uw kosten kunt besparen. Onze klanten zijn uiterst tevreden over de kwaliteit van ons werk omdat wij streven naar het beste. Vertrouw op onze kennis en laat uw huis professioneel schilderen door De Stuc-Concurrent!

Kozijnen opnieuw laten verven

Onze schilders inhuren

Het inhuren van een schilder kan u veel werk besparen. Onze ervaren schilders weten precies welke middelen nodig zijn om uw klus tot een succes te maken. Dankzij hun precieze en professionele aanpak ligt de kwaliteit altijd op een hoog niveau.

Overweegt u uw muren en plafonds te schilderen? Kies dan voor spuiten. Spuiten is niet alleen zuinig, maar zorgt ook voor een gelijkmatige dekking. Bij het walsen kunnen er soms strepen en oneffenheden zichtbaar blijven, maar bij het spuiten behoort dit tot het verleden. De verf wordt gespoten met een hydrodynamisch spuitpistool, waardoor alles er strak en elegant uitziet.

Voor succesvol schilderen zijn de volgende stappen noodzakelijk:

 1. Oppervlakken reinigen en ontvetten
 2. Oppervlakteslijpen
 3. Nauwkeurig maskeren van vloeren, raamkozijnen, enz.
 4. Uitvoeren van reparaties
 5. Gaten vullen
 6. Foundation als basis gebruiken
 7. Eindbeeld

Als u overweegt uw huis zelf te schilderen, is het belangrijk om deze stappen in gedachten te houden. Ervaring is een voorwaarde voor succesvol schilderen. Wil je dat het sneller gaat? Huur dan een professionele schilder in. Hierdoor hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Schildersbedrijven kunnen materialen vaak goedkoper inkopen, wat een aanzienlijke besparing oplevert.

Ontvang snel en voordelig een offerte voor het schilderen van jouw woning!

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn en wat de kosten zijn voor het opnieuw schilderen van je huis? Vraag vandaag nog een offerte aan bij De Stuc-Concurrent! Wij staan voor je klaar met scherpe prijzen en bieden bovendien de allerbeste kwaliteit.

Vul de offerteaanvraag zo gedetailleerd mogelijk in. Op die manier kunnen wij je een nauwkeurige prijsopgave bieden en weten we precies hoe we jou het beste van dienst kunnen zijn. Onze prijzen zijn soms wel tot 30% voordeliger dan die van onze concurrenten!

Dankzij onze efficiënte werkwijze en slimme inkooppraktijken kunnen we aantrekkelijke prijzen handhaven zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Op deze manier geniet je nog jarenlang van het prachtige nieuwe schilderwerk in jouw woning!

Wat komt er allemaal kijken bij het verven van een huis?

De beslissing is genomen: het is tijd om je huis te schilderen!

Je hebt besloten om je huis te schilderen, maar wat nu? Een van de belangrijkste factoren zijn uiteraard de kosten voor het schilderen van het huis. Het vinden van een betaalbare maar toch professionele schilder is vaak een belangrijke eerste stap. De volgende stap omvat het plannen en begeleiden van alle aspecten van het schilderen van uw huis.

Bij de planning bent u mede afhankelijk van de beschikbaarheid van de schilder. Het is belangrijk dat hij beschikbaar is en schilderwerken kan plannen.

De agenda van een ervaren schilder is doorgaans goed gevuld, dus het is van groot belang om op tijd met de zoektocht te beginnen. Bovendien moet er rekening worden gehouden met eventuele voorbereidende werkzaamheden.

Dit omvat het schoonmaken van geverfde oppervlakken, het bedekken van andere gebieden en ervoor zorgen dat u nog steeds comfortabel en overzichtelijk kunt leven. Dit alles kan door een schilder gedaan worden. Een ervaren schilder heeft verstand van het schilderen van huizen en kent de mogelijke uitdagingen.

Dit omvat het reinigen, verwerken van specifieke materialen, droogtijden en eventuele afwerking. Dit zijn allemaal stappen die lang kunnen duren en waarmee bij de planning rekening moet worden gehouden.

Als uw huis geen volledige herschildering nodig heeft, maar u slechts enkele muren of elementen wilt opfrissen, heeft dit uiteraard een aanzienlijke impact op de planning en de kosten.

Kozijnen verven: Tips en de kosten voor binnen- en buitenkozijnen

Wanneer je besluit je huis te laten verven, komen vaak ook de kozijnen aan bod. Begrijpelijk, want de kozijnen bepalen in grote mate de uitstraling van je woning.

Daarnaast staan ze bloot aan diverse weersinvloeden, wat betekent dat ze regelmatig een opfrisbeurt kunnen gebruiken.

Vooral de buitenkozijnen moeten goed behandeld worden, aangezien ze veel te verduren hebben. Bij houten kozijnen is het essentieel om ze goed te beschermen met een laklaag, en een ervaren schilder houdt hier natuurlijk rekening mee. Als je van plan bent om je buitenkozijnen te laten schilderen, moeten de weersomstandigheden wel meezitten. Reken voor het schilderen van je kozijnen gemiddeld op een tarief van ongeveer 40 euro per uur.

Binnenkozijnen schilderen vergt over het algemeen minder voorbereiding en gaat vaak sneller, wat de kosten drukt. Voor dit type schilderwerk wordt meestal acrylverf gebruikt. Hoewel er alternatieven zijn, is acrylverf het minst belastend voor het milieu en vertoont het nauwelijks verkleuring. Bovendien droogt de verf snel, wat vooral belangrijk is als je een heel huis te verven hebt.

Welke verf moet er gebruikt worden?

Bij het schilderen van een huis wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, elk met zijn eigen eisen en aanpak. Hier vermelden we de belangrijkste materialen die nodig zijn voor een succesvolle schilderklus.

Hout

Hout is een veelgebruikt materiaal voor het schilderen van huizen, zoals binnendeuren en houten kozijnen. Acrylaatlak is ideaal voor hout, maar ook alkydverf kan een goede optie zijn. Hoewel alkydverf met vaak één laag minder een betere dekking geeft, veroorzaakt het een onaangename geur en mogelijke verkleuring. Laat u goed informeren zodat u vlot kunt schilderen.

Kunststof

Niet alle verven zijn geschikt voor het verven van kunststof. Eerst de kunststof ontvetten, een goede primer aanbrengen en na de primerlaag de ondergrond schuren. Een goede schilder weet welke kunststoffen niet geschilderd mogen worden. Melamine en Formica vormen doorgaans geen probleem bij het schilderen.

Metaal

Metaal komt zowel binnen als buiten veel voor en vereist vaak verwijdering van roest en stof door zorgvuldig te schuren. Meestal is één laag metaalverf voldoende.

Steen

Bij het schilderen van een huis vertegenwoordigt steen vaak de bakstenen buitenmuren. Om een ​​duurzaam en esthetisch effect te verkrijgen is een grondige reiniging en daarna het aanbrengen van een primer en afwerklaag noodzakelijk.

Juiste werkwijze huis verven

De aanpak bij het schilderen van uw huis hangt grotendeels af van de klus die u wilt doen. Of het nu gaat om buitenschilderwerk, binnenschilderwerk of beide: een goede voorbereiding is essentieel als je alles in één keer aanpakt.

Begin met het schoonmaken van je huis en geschilderde oppervlakken, verf hecht namelijk minder goed op vettige oppervlakken. Ook is een voorbehandeling vaak nodig, waarbij een ervaren schilder van onschatbare waarde kan zijn. Een ervaren schilder weet welke materialen een voorbehandeling behoeven en welke niet.

Het bedekken van vloeren en andere oppervlakken wordt vaak over het hoofd gezien, maar is een belangrijk aspect om schade te voorkomen. Kies voor maskeren om een ​​vlekkeloze schildering te garanderen.

Hoe vaak moet je huis geschilderd worden?

De frequentie waarmee u uw huis schildert, is niet eenvoudig te bepalen, omdat deze ook afhangt van uw persoonlijke voorkeuren. Als u geen enkele vlek op de muur kunt verdragen, moet u waarschijnlijk regelmatig opnieuw schilderen.

Over het algemeen wordt aanbevolen om het houtwerk in uw huis minimaal eens in de zeven jaar te schilderen. Vooral buitenschilderwerk vraagt ​​om een ​​regelmatige opfrisbeurt.

Schilderen verbetert niet alleen de uitstraling van uw woning, maar zorgt er ook voor dat het hout langer meegaat. De gouden regel is dat uw huis elke 5-10 jaar geschilderd moet worden. Uiteraard kunnen externe factoren zoals dampen, kinderen of intensief gebruik van houtwerk de frequentie beïnvloeden. Laat uw huis stralen met regelmatig onderhoud en schilderwerk!”

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe vaak moet ik mijn huis aan de binnenkant verven?

Het frequentie hangt af van verschillende factoren, maar over het algemeen wordt aanbevolen om het interieur om de 5-7 jaar opnieuw te schilderen.

Hoe vaak moet ik mijn huis aan de buitenkant verven?

Buitenschilderwerk heeft meer te verduren door weersinvloeden. Over het algemeen wordt aangeraden om de buitenkant van je huis om de 7-10 jaar opnieuw te schilderen.

Wat zijn de kosten voor het schilderen van mijn huis?

De kosten variëren afhankelijk van de omvang van het project, het type verf en de staat van het oppervlak. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen de €25 en €50 per m².

Kan ik zelf mijn huis schilderen of moet ik een professional inhuren?

Het schilderen van een huis vereist vaardigheid en ervaring. Kleine klussen kunnen zelf worden gedaan, maar voor grotere projecten is het inhuren van een professional aan te raden.

Hoe kan ik de kleuren voor mijn huis kiezen?

Overweeg de stijl van je huis, de omgeving, en persoonlijke voorkeuren. Test altijd een kleine hoeveelheid verf op de muur voordat je een definitieve beslissing neemt.

Moet ik voorbereidend werk doen voordat ik begin met schilderen?

Ja, goed voorbereidend werk is essentieel. Reinig de oppervlakken, repareer eventuele schade, en zorg voor een gladde ondergrond. Goede voorbereiding draagt bij aan een duurzaam resultaat.

Hoe lang duurt het voordat de verf droog is?

Droogtijden variëren afhankelijk van het type verf en de omstandigheden. Over het algemeen kun je rekenen op enkele uren tot een dag tussen de verflagen en meerdere dagen voordat de verf volledig is uitgehard.

Welke soorten verf zijn het meest geschikt voor buitenoppervlakken?

Voor buitenwerk wordt vaak acrylverf of alkydverf gebruikt. Acrylverf is milieuvriendelijker, terwijl alkydverf duurzamer is.

Zijn er milieuvriendelijke verfopties beschikbaar?

Ja, er zijn milieuvriendelijke verven op waterbasis beschikbaar. Deze bevatten minder schadelijke stoffen en zijn een duurzamer alternatief.

Biedt een professionele schilder garantie op het werk?

Veel professionele schilders bieden garanties op hun werk. Controleer altijd de voorwaarden van de garantie voordat je een schilder inhuurt.