• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Kan er gestuct worden met kleur?

Het is mogelijk om te stucen met kleur. Traditioneel gezien wordt stucwerk meestal in een neutrale kleur aangebracht en later geschilderd. Maar tegenwoordig zijn er ook stucmaterialen verkrijgbaar die al gekleurd zijn, waardoor het stucwerk direct de gewenste kleur heeft.

Er zijn verschillende mogelijkheden om met kleur te stucen:

  1. Gekleurde stucmortel: Er zijn stucmortels op de markt die al pigmenten bevatten, waardoor het stucwerk direct in de gewenste kleur wordt aangebracht. Deze gekleurde stucmortels zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en afwerkingen.

  2. Kleur toevoegen aan de stucmortel: Het is ook mogelijk om pigmenten of kleurstoffen toe te voegen aan de standaard stucmortel. Op deze manier kunt u de kleur aanpassen aan uw voorkeur voordat het stucwerk wordt aangebracht.

  3. Kleur aanbrengen na het stucen: Als u wilt, kunt u het gestucte oppervlak ook schilderen met de gewenste kleur nadat het stucwerk volledig is gedroogd en uitgehard. Dit geeft u de flexibiliteit om de kleur later aan te passen als u dat wenst.

Het is belangrijk om te vermelden dat gekleurd stucwerk specifieke technieken en expertise vereist. Het is raadzaam om een professionele stukadoor te raadplegen die ervaring heeft met het werken met gekleurd stucwerk om ervoor te zorgen dat het gewenste resultaat wordt bereikt. Zij kunnen u adviseren over de verschillende opties en u begeleiden bij het maken van de juiste keuzes op basis van uw voorkeuren en de mogelijkheden van uw project.

 Lees hier alle informatie over sierpleister…