• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Kan er over behang heen gestuct worden?

Bij het renoveren of verfraaien van interieurs overwegen velen stucwerk als een optie om muren een frisse en strakke uitstraling te geven. Echter, de vraag rijst vaak: is het mogelijk om direct over behang te stucen? Het antwoord hangt af van het type behang en de voorbereidingen. 

Stucen op glasvezelbehang: Wanneer is dit mogelijk?

Glasvezelbehang biedt een unieke kans voor stucwerk, op voorwaarde dat het behang stevig en zonder losse delen aan de muur bevestigd is. Om een optimale hechting te garanderen, is een cruciale stap het aanbrengen van een primer op het glasweefselbehang. Deze voorbehandeling zorgt ervoor dat het nieuwe stucwerk goed hecht en voorkomt latere loslating.

De uitdagingen van standaard behang

In tegenstelling tot glasvezelbehang, vormt standaard behang geen geschikte ondergrond voor stucwerk. De kans op loslaten van het stucwerk is aanzienlijk, gezien standaard behang niet ontworpen is om de zware last van stucwerk te dragen. Het is essentieel om het behang te verwijderen voor een gladde en solide basis voor het stucwerk. Dit vereist meestal het gebruik van een behang afstomen en een verfkrabber, een proces dat geduld en zorgvuldigheid vereist om de muur klaar te maken voor stucwerk.

Voorbereiding is essentieel

Het direct stucen over behang is beperkt tot specifieke scenario's waarin glasvezelbehang als ondergrond dient. Voorbereiding, zoals het primeren van glasvezelbehang of het zorgvuldig verwijderen van standaard behang, speelt een cruciale rol in het succes van uw stucproject. Door deze stappen te volgen, kunt u zorgen voor een duurzaam en aantrekkelijk resultaat dat de esthetiek van uw interieur naar een hoger niveau tilt.