• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Waar begin je met sauzen?

Bij het aanpakken van een schilderproject in uw huis, kan het bepalen van de juiste volgorde van werkzaamheden een uitdaging zijn. Vooral als het gaat om de vraag waar te beginnen: bij de plinten of de muren? Dit artikel biedt helderheid en optimaliseert uw schilderstrategie voor de beste resultaten.

Het belang van de juiste volgorde

Een goed uitgevoerd schilderproject hangt niet alleen af van de kwaliteit van de verf of de vaardigheden van de schilder, maar ook van de volgorde waarin de verschillende onderdelen worden aangepakt. Het starten op de juiste plek kan het hele proces vereenvoudigen en leiden tot een professioneler eindresultaat.

Beginnen met de plinten: Een strategische keuze

In tegenstelling tot de intuïtieve aanpak van boven naar beneden werken, adviseren we om te starten met de plinten. Dit lijkt misschien contra-intuïtief, maar er zit een logica achter die het schilderproces kan stroomlijnen.

Het voordeel van eerst plinten schilderen

Door te starten met de plinten, creëert u een gestructureerde aanpak voor uw schilderproject. De plinten eerst schuren en gronden biedt de volgende voordelen:

  • Makkelijker afplakken: Eenmaal gegrond en geschilderd, kunt u de plinten eenvoudig afplakken voordat u met de muren begint. Dit voorkomt dat verf van de muur op de vers geschilderde plinten druppelt.
  • Strakke afwerking: Deze aanpak faciliteert een scherpere en schonere scheiding tussen muur en plint, wat bijdraagt aan een esthetisch aangenamer eindresultaat.

De Juiste volgorde: Plinten, muren, plinten

Volg deze stappen voor een vlekkeloos resultaat:

  1. Voorbereiding plinten: Begin met het zorgvuldig schuren van de plinten, gevolgd door het aanbrengen van een grondlaag. Dit zorgt voor een goede hechting van de latere verflagen.
  2. Muur sausen: Na het gronden van de plinten, ga verder met het schilderen van de muur. Dankzij de voorbereide plinten kunt u deze nu gemakkelijk afplakken en beschermen.
  3. Afwerking plinten: Eindig het project door de plinten een laatste verflaag te geven. Dit zorgt niet alleen voor een strakke afwerking maar ook voor duurzaamheid.

Een methodische aanpak voor schilderwerk

Door de plinten als startpunt te nemen, gevolgd door de muren, en vervolgens terug te keren naar de plinten voor de afwerking, bereikt u een hogere kwaliteit van schilderwerk. Deze methode bevordert niet alleen een efficiënt proces maar leidt ook tot een meer verfijnde en professionele uitstraling van uw ruimte.