• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Wat doe je eerst stucen of tegelen?

Bij het renoveren of updaten van uw badkamer, kan de vraag opkomen: wat moet eerst gebeuren, het stucen of het tegelen? Dit artikel biedt een helder antwoord en benadrukt het belang van een juiste volgorde voor een optimaal resultaat.

De basis: Waarom stucwerk eerst komt

Een essentiële stap in het voorbereiden van uw badkamer voor renovatie is het aanbrengen van een strakke stuclaag. Deze laag dient als de perfecte basis voor het tegelen. Stucwerk speelt een cruciale rol in het waterdicht en hygiënisch maken van de badkamer, essentiële aspecten in een ruimte die constant aan vocht en water wordt blootgesteld.

De voordelen van stucen voorafgaand aan tegelen

Het stucen van de badkamer voor het aanbrengen van tegels biedt meerdere voordelen:

  • Een egaal oppervlak: Stucwerk zorgt voor een glad en egaal oppervlak, wat essentieel is voor het netjes en recht aanbrengen van tegels.
  • Waterdichtheid: Een goed aangebrachte stuclaag draagt bij aan de waterdichtheid van de badkamer, wat lekkages en vochtschade voorkomt.
  • Hygiëne: Stucwerk helpt om de badkamer schoon en hygiënisch te houden door een ondoordringbare laag te vormen die vocht en schimmel weerstaat.

Het proces: Stappen voor stucen en tegelen

  1. Voorbereiding: Zorg dat de ondergrond schoon, droog en vrij van los materiaal is voordat u begint met stucen.
  2. Stucen: Breng de stuclaag aan volgens de aanbevelingen voor badkamers. Laat deze volledig drogen en uitharden.
  3. Tegelen: Nadat de stuclaag droog en volledig uitgehard is, kunt u beginnen met het zorgvuldig aanbrengen van de tegels.

Aandachtspunten bij stucen en tegelen

Hoewel stucen voorafgaand aan het tegelen vele voordelen biedt, is het belangrijk dit werk over te laten aan professionals. Zij weten precies hoe zij de stuclaag moeten aanbrengen voor de beste hechting en waterdichtheid, cruciaal voor de duurzaamheid en uitstraling van uw badkamer.

Een strak plan voor uw badkamer

Het stucen van de badkamer vormt de basis voor een succesvolle tegelklus. Door de juiste volgorde aan te houden en de nodige aandacht te besteden aan het stucproces, zorgt u voor een hygiënische, waterdichte en esthetisch aantrekkelijke badkamer. Ontdek de voordelen van het correct voorbereiden van uw badkamer en geniet van een prachtig resultaat dat jarenlang meegaat.