• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Wat zijn de m2 prijzen van stukadoorswerk?

De kosten voor het stucen van een huis variëren afhankelijk van de omvang van de wanden en plafonds, uitgedrukt in vierkante meters (m²).

Over het algemeen liggen de gemiddelde kosten voor het stucen van een volledig huis tussen de €5000,- en €12.000,- exclusief btw, inclusief alle benodigde materialen. Het stucen van een nieuwbouwwoning is doorgaans voordeliger dan het stucen van een bestaande woning, zoals een hoekwoning of rijtjeshuis.

De prijzen voor stukadoorswerk per vierkante meter kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type stucwerk en de vereiste zorg en aandacht. Bij de Stuc-Concurrent streven we altijd naar de beste prijs-kwaliteitverhouding voor al uw stucwerk.

Of het nu gaat om het vernieuwen van plafonds of het aanpakken van muren, wij zetten ons in om uw woning weer in topconditie te brengen. Met onze erkende vakmanschap en uitgebreide ervaring bent u verzekerd van een hoogwaardig resultaat. En dankzij onze landelijke dekking, werken we door het hele land op afspraak, dus afstand vormt geen enkel probleem.

Navigeren door de kosten van stucwerk

Bij het plannen van stucwerkprojecten, binnen of buiten uw woning, is het cruciaal om te begrijpen dat de kosten variëren op basis van verschillende factoren, zoals het totale oppervlak en de staat van uw muren en plafonds. Deze informatie tekst biedt waardevolle inzichten in hoe u de stucwerk kosten effectief kunt inschatten en mogelijk kunt besparen.

Factoren die de stucwerk kosten beïnvloeden

Omvang van het project: Logischerwijs zullen de kosten toenemen naarmate de omvang van het stucwerk groeit. Dit komt door de toegenomen arbeid en materiaalverbruik.

Staat van ondergrond: De huidige conditie van uw muren en plafonds speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke kosten. Voorbereidende werkzaamheden om de ondergrond klaar te maken voor stucwerk kunnen de prijs opdrijven.

Keurmerken en garanties: Het kiezen voor een stukadoor met een erkend keurmerk, zoals NOA, biedt garanties op het werk, wat kan bijdragen aan langere duurzaamheid en minder toekomstige kosten.

Gemiddelde kosten van stucwerk

De kosten voor stucwerk variëren aanzienlijk afhankelijk van de gewenste afwerking en complexiteit van het werk. Hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter, inclusief arbeidskosten en materialen:

Glad stucwerk: Tussen €10 en €22 voor muren; €15 tot €20 voor plafonds.
Specifieke stucwerk types: De kosten kunnen variëren van €15 tot €50 per m², afhankelijk van de complexiteit en het type stucwerk.

Prijsindicaties per stucwerk soort

Spackspuitwerk (korrel): €7 - €10 per m²
Behangklaar stucen: €10 - €14 per m²
Sausklaar stucen (glad): €12 - €20 per m²
Sierpleister (Spachtelputz): €17 - €20 per m²
Plafond glad Stucen: €15 - €20 per m²
Pleisterwerk (dun stucwerk): €12 - €15 per m²
Raapwerk (dik stucwerk): €18 - €25 per m²

Deze prijsramingen dienen als richtlijn; de exacte kosten kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke projectomstandigheden. Het aanvragen van offertes bij verschillende stukadoors is essentieel om een nauwkeurige inschatting van de kosten te krijgen.

Conclusie: Een geïnformeerde keuze maken

Het inwinnen van meerdere offertes en het begrijpen van de factoren die de stucwerk kosten beïnvloeden, stellen u in staat een weloverwogen beslissing te maken voor uw renovatieproject. Met de juiste voorbereiding en kennis kunt u zorgen voor een prachtige afwerking van uw woning, binnen het budget.

Lees hier meer over de prijzen van stucwerk..