• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Welke soorten stucwerk zijn er beschikbaar?

Stucwerk transformeert uw interieur met een scala aan texturen en afwerkingen. Of u nu kiest voor een naadloze gladde look of een unieke gestructureerde afwerking, stucwerk verrijkt uw ruimtes met een esthetische en duurzame touch. Hieronder verkennen we de populaire stucwerkvarianten.

Glad stucwerk versus gestructureerd stucwerk: 

Glad Stucwerk: De basis voor elke verfijnen interieurafwerking. Glad stucwerk zorgt voor egaal en perfect gladde muren, ideaal als voorbereiding op schilderen of behangen. Deze afwerking benadrukt de puurheid en verfijning van uw muren, vrij van onregelmatigheden.

Gestructureerd Stucwerk (Sierpleister): Voor wie een stap verder gaat dan het traditionele. Gestructureerd stucwerk, of sierpleister, dient als een decoratieve afwerking die diepte en karakter aan uw muren toevoegt. Sierpleisters zijn beschikbaar in diverse patronen en kleuren, biedende een duurzame, kras- en stootvaste oplossing.

Populaire stucwerkvarianten uitgelicht

Spackspuitwerk: Een budgetvriendelijke en efficiënte manier om wanden en plafonds af te werken. Spackspuitwerk wordt in twee lagen aangebracht om een gladde basis te creëren, gevolgd door een laag met gewenste korrelstructuur. Voorbereiding vereist het afdekken van meubels en vloeren om spetters te voorkomen.

Behangklaar Stucen: Essentieel voor een langdurige wandbekleding. Deze techniek maakt muren egaal en glad, optimaal voor behangwerk. Behangklaar stucen is een kosteneffectieve optie voor wie zijn muren wil personaliseren met behang.

Sausklaar Stucen: Voor een vlekkeloze verfafwerking. Sausklaar stucen zorgt voor ultra gladde muren, vrij van oneffenheden, klaar voor die perfecte lik verf.

Specialiteiten in sierpleister

  • Spachtelputz: Een veel gekozen sierpleister, bekend om zijn duurzaamheid en variërende korrelgroottes, van fijn tot grof, biedt een stootvaste afwerking.

  • Rustiekputz: Deze sierpleister kenmerkt zich door een grovere korrelstructuur, ideaal voor wie een rustiek accent wenst.

  • Granol: Bekend om zijn robuuste en grove textuur, biedt granol een dramatische flair met zijn unieke patronen.

Stucwerk is meer dan slechts een afwerking; het is een kunstvorm die uw woning kan transformeren. Of u nu kiest voor de strakke elegantie van glad stucwerk of de diepte en textuur van sierpleister, er is een stucwerkstijl die uw persoonlijke smaak en interieurdesign perfect aanvult.