• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Wat is de droogtijd van stucwerk?

De droogtijd van stucwerk kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type stucwerk, de dikte van de aangebrachte laag, de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte, en de ventilatie. Over het algemeen duurt het stucwerk enkele dagen tot enkele weken om volledig te drogen en uit te harden.

Voor dunne lagen traditioneel stucwerk, zoals glad pleisterwerk, kan de droogtijd doorgaans variëren van 1 tot 3 dagen. Na deze periode kan het stucwerk geschuurd en eventueel verder afgewerkt worden.

Hoe dikker hoe langer..

Voor dikker stucwerk, zoals decoratief stucwerk met reliëf of sierpleister, kan de droogtijd langer zijn, variërend van 1 tot 2 weken of zelfs langer. Het is belangrijk om de aanbevelingen van de stukadoor of de fabrikant van het stucmateriaal te volgen met betrekking tot de droogtijd en het moment waarop verdere afwerkingen kunnen worden uitgevoerd.

De omstandigheden in de ruimte kunnen ook van invloed zijn op de droogtijd van het stucwerk. Een goede ventilatie en een gematigde temperatuur en luchtvochtigheid kunnen bijdragen aan een snellere droging. Het is belangrijk om voldoende tijd te geven voor het stucwerk om volledig te drogen voordat verdere werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals schilderen of het aanbrengen van behang.

Lees hier meer informatie over het drogen van stucwerk…