• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Wat is het verschil tussen sausklaar en behangklaar stucen?

Bij het plannen van een renovatie of het afwerken van nieuwe muren, sta je voor de keuze: sausklaar of behangklaar stucen? Hoewel beide methoden je muren voorbereiden voor de uiteindelijke afwerking, zijn er essentiële verschillen die je keuze kunnen beïnvloeden, afhankelijk van je uiteindelijke doel. Ook zit er tussen deze beide stucafwerkingen een prijsverschil. Lees snel verder..

Wat betekent sausklaar stucen?

Sausklaar stucen refereert aan het proces waarbij muren zo glad mogelijk worden gemaakt, klaar om direct te worden gesausd of geverfd. Dit type stucwerk levert een perfect glad oppervlak op, vrij van oneffenheden, waardoor het de ideale ondergrond is voor verf. Het vereist precisie en vaardigheid van de stukadoor, gezien het oppervlak vrij moet zijn van zichtbare gebreken.

Het unieke van behangklaar stucen

Behangklaar stucen, daarentegen, bereidt de muur voor op behangen. Hoewel ook deze methode oneffenheden elimineert, wordt het oppervlak minder glad afgewerkt dan bij sausklaar stucen. Kleine onvolkomenheden zijn acceptabel, aangezien het behang deze zal bedekken. Dit maakt behangklaar stucen een kostenefficiënte keuze als je plant te behangen.

Jouw keuze: Afhankelijk van het einddoel

De keuze tussen sausklaar en behangklaar stucen hangt af van je persoonlijke voorkeur en het eindresultaat dat je wenst. Voor een strak en modern uiterlijk, waarbij de muren geschilderd worden, is sausklaar de aanbevolen optie. Plan je echter te behangen, dan biedt behangklaar stucen een solide basis zonder onnodige kosten.

Waarom goede voorbereiding cruciaal is

Ongeacht de gekozen methode, een correcte voorbereiding van de muren is cruciaal. Dit omvat het repareren van beschadigingen en het zorgen voor een schone, vetvrije ondergrond. Een professionele stukadoor kan adviseren over de beste aanpak voor jouw specifieke situatie.

Door het kiezen van de juiste stuctechniek kun je niet alleen zorgen voor een esthetisch aangename afwerking, maar ook de duurzaamheid en kwaliteit van je muren verbeteren. Neem de tijd om je opties te overwegen en consulteer een expert om het beste uit je renovatie te halen.