• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Wat kost stucen per m2?

Bent u van plan uw woning een frisse, nieuwe uitstraling te geven en overweegt u stucwerk als optie? Een veelgestelde vraag die opkomt is: "Wat kost stucen per m2?" In dit artikel duiken we in de kostenaspecten van stucwerk, essentieel voor iedereen die een nauwkeurig budget voor hun renovatieproject wil opstellen.

Prijzen gebaseerd op de m2

Het stucen van een oppervlakte per vierkante meter kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type stucwerk, de staat van de ondergrond, en de regio waarin je woont. Gemiddeld genomen kost stucwerk per m² ergens tussen de €15 en €50, maar dit kan hoger uitvallen bij meer complexe of arbeidsintensieve projecten.

Het is altijd verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende stukadoors en goed te kijken naar de kwaliteit en service die ze bieden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken die past binnen jouw budget en wensen.

Gemiddeld kunnen de kosten voor stucwerk per vierkante meter liggen tussen €15 en €30 voor standaard stucwerk, exclusief materialen. Dit omvat het aanbrengen van een dunne laag pleister op de muren en het gladstrijken ervan.

Voor speciale stucwerken, zoals sierpleister of betonlook, kunnen de kosten hoger liggen, variërend van €20 tot €60 per vierkante meter, exclusief materialen. Deze stucwerken vereisen meer expertise en speciale technieken, wat resulteert in een hogere prijs.

Variërende prijzen door verschillende soorten stucwerk

De kosten voor het stucen van uw woning kunnen breed variëren, meestal tussen de €12 en €30 per vierkante meter. Sausklaar stucwerk, dat een gladde afwerking biedt klaar voor een verflaag, ligt in de lagere prijsklasse. Behangklaar stucwerk, dat iets minder glad is maar perfect voor behangen, kan vergelijkbaar geprijsd zijn.

Voor een luxere afwerking, zoals schuurwerk of spachtelputz, kunnen de prijzen oplopen, gezien de extra vaardigheid en tijd die nodig zijn voor deze technieken.

Extra overwegingen die de prijs kunnen beïnvloeden

Naast het type stucwerk, spelen ook de voorbereidingswerkzaamheden een rol in de totale kosten. Het verwijderen van oud stucwerk of behang, reparaties aan de ondergrond, en het aanbrengen van een voorstrijk middel kunnen de prijs per vierkante meter verhogen. Daarnaast kan de locatie van uw woning en de toegankelijkheid van de te stucen ruimtes ook invloed hebben op de prijs.

 Lees hier meer informatie over stucen…

Kosten van stucen in 2024

Bekijk onze prijsoverzicht van 2024 voor stucwerk per vierkante meter. Of u nu uw gehele huis, badkamer, woonkamer of slaapkamers wilt laten stucen, hier vindt u de bijbehorende kosten.

Type stucwerkGemiddelde m² prijzen 2024
Plafond glad laten stucen (pleisterwerk)€ 15 tot € 20
Schuurwerk aanbrengen (halve manen)€ 18 tot € 22
Raapwerk aanbrengen (dikke laag stucwerk)€ 20 tot € 22
Spackspuitwerk spuiten (korrel gespoten)€ 8 tot € 10
Behangklaar laten stucen (bijna glad)€ 9 tot € 15
Sausklaar laten stucen (glad en strak)€ 11 tot € 18
Sierpleister aanbrengen (Spachtelsputz)€ 18 tot € 20