• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Tuinaanleg kosten

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw oude tuin laten opknappen? Dan is dit een goede investering om de waarde van uw renovatiewoning of nieuwbouwhuis te verhogen. Een mooie tuin is belangrijk voor de gehele uitstraling van uw woonhuis.

Het is belangrijk voor een hovenier om de tuin perfect bij uw huis te laten passen. Op deze pagina laten wij u vele mogelijkheden zien van tuinvoorbeelden en het aanleggen van een nieuwe tuin, inclusief de prijzen die hiervoor worden berekend.

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost een tuin aanleggen?

De kosten voor het aanleggen van een nieuwe tuin (of dit nu gaat over de voortuin of achtertuin) kunnen een groot verschil hebben. Zo kunnen de prijzen voor een tuinaanleg uiteenlopen van € 500 ,-tot wel € 15.000 ,-. Grotendeels heeft u de totaalprijs van de nieuwe tuin zelf in de hand. Afhankelijk van welke soort bestrating u wilt laten aanleggen of welke beplanting u kiest.

Als u een goede hovenier of tuinman in wilt huren dan zal deze een uurtarief van € 35,- tot 40 ,- berekenen. Deze prijs is dan uiteraard zonder de tuinmaterialen.

Leest u hier ons kostenoverzicht van verschillende onderdelen die bij een tuinaanleg aan bod komen. Zo kunt u zelf de gemiddelde prijs samenstellen en krijgt u een beter inzicht in de tuinaanleg prijzen:

Onderdelen tuinaanleg Gemiddelde prijs
Tuinontwerp laten maken€ 300 tot aan - € 500
Gras laten aanleggenVanaf € 10 per m2
Beplanting aanleggenVanaf € 20 per m2
Tuin laten leeghalenVanaf € 400,
Tuin verlichting aanleggen€ 400 tot aan - € 1000
Tuinhuisje laten plaatsenVanaf € 1200,
Tuin ophogen€ 500 tot aan € 1700,
Oprit laten aanleggen€ 750 tot aan € 2000,
Houten terras plaatsenVanaf € 70 per m2
Schutting plaatsenVanaf € 60 per meter
Straatwerk aanleggen€ 20 tot aan - € 50 per m2
Tuinman inhuren€ 35 tot aan - € 45 per uur

Prijsvoorbeelden nieuwe tuinaanleg

U heeft de gemiddelde prijzen voor een tuinaanleg nu kunnen inzien. Maar welke soort aanleg voor uw tuin past nu het beste bij uw woning? Leest u hieronder nog enkele prijsvoorbeelden zodat u kunt zien of dit binnen uw budget past.

Goedkope aanleg

Wilt u niet teveel geld uitgeven maar eenvoudig uw tuin opknappen met een goedkope soort bestrating of beplanting? Dan kost de goedkoopste tuinaanleg gemiddeld rond de € 65 per m2. Dit geldt voor het opknappen van zowel u voor- als achtertuin.

Gemiddeld gekozen tuin

De meeste klanten van de Hovenier-Gigant kiezen voor het opnieuw inrichten van hun tuin wat duurdere elementen. Denk hierbij aan een houten terras laten aanleggen en het bestraten met wat duurdere tegels. Ook kiezen ze er vaak voor om tuinverlichting aan te laten leggen met een overdekt terras. De gemiddelde kosten van dit soort tuinaanleg liggen al snel rond de € 90 per m2,-

Bereken in 2 min uw prijs

Luxe tuin laten aanleggen

Uiteraard zijn er ook klanten die het duurste van het duurste willen in hun nieuwe tuin. De luxe materialen zoals natuursteen, hardhout, en een vijver laten aanleggen komen dan al snel aan bod. Wilt u een dure tuin laten aanleggen? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van € 230 per m2

Wat kost de hovenier?

De prijzen van een hovenier voor het laten vernieuwen van uw tuin kunnen nog wel eens verschillen. Bent u geënteresseerd in de exacte kosten om uw tuin aan te laten leggen? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en ontvang binnen 24 uur de exacte prijs!

Als u zelf uw tuin wilt aanleggen en opknappen, kan dat, maar daar komt wel heel wat bij kijken. Denkt u eens aan de volgende werkzaamheden:

  • Boomstronk verwijderen of het afzagen van takken.
  • De tuin egaliseren
  • Ophogen van de tuin
  • De tuin opnieuw bestraten

Omdat het aanleggen van een tuin veel tijd in beslag neemt is het inhuren van een hovenier misschien niet zo een slecht idee. Voordat u uw tuin gaat aanleggen is het natuurlijk van zeer groot belang wat de kosten van uw nieuwe tuin zijn. Wat zijn de gemiddelde kosten van een tuinrenovatie, en hoe lang is men hier mee bezig?

Wij zullen u nu een redelijke indicatie geven van de prijzen van een tuinaanleg:

  • Tuin kleiner dan 200 m2 gemiddelde kosten 150 tot 200 euro per m2.
  • Tuin groter dan 200 m2 gemiddelde kosten 160 tot 220 euro per m2.

Zoals u hierboven kunt zien is de prijs van een tuinaanleg erg afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Weet u al welke soort planten u wilt in uw nieuwe tuin? Kiest u voor een terras van houten vlonders of gras en kiezels? Als deze aspecten hebben invloed op de kosten van uw nieuwe tuin.

Bent u nieuwsgierig geworden wat het prijskaartje gaat worden in uw situatie? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek snel de prijs van uw nieuwe tuin! Hieronder zijn belangrijke opties voor het opnieuw aanleggen van uw tuin. Neem deze rustig door zodat u nog een betere indruk krijgt van de kostprijs.

Wat doen wij voor u? Gemiddelde prijzen Wanneer is dit nodig?
Tuinadvies€ 50 per uurWilt u graag advies of een 3D tuinontwerp laten maken? Dan kan ons hoveniersbedrijf dit voor u doen.
Advies op locatie€ 100 tot - € 200Ook op locatie geven wij het beste tuinadvies en maken wij een paar schetsen voor het aanleggen van uw nieuwe tuin.
Oude tuin leeghalen€ 400 tot € 1000,Voordat wij beginnen met het aanleggen van de nieuwe tuin zal de oude tuin geheel opgeruimd en leeg gehaald moeten worden. Zo krijgt u meer zicht over het tuinoppervlakte.
Snoeien€ 200 tot € 300,In oude tuinen staan vaak bomen en planten die verwilderd zijn. Wij snoeien deze op de juiste maat zodat u meer ruimte krijgt in uw bestaande tuin.

Oude tuin laten opknappen

Heeft u een oude tuin en wilt u deze flink laten opknappen? Dan praten we over een tuinrenovatie. Het renoveren van een oude voor- of achtertuin kan op verschillende manieren en heeft verschillende prijsklassen. Allereerst zal de oude tuin leeggehaald moeten worden en opnieuw moeten worden geëgaliseerd.

Nadat de tuin is uitgevlakt kan de herindeling van de tuin beginnen door een tuinontwerp te laten maken. De tuinrenovatie kosten liggen gemiddeld tussen de € 40 per m2 en € 75 per vierkante meter. Deze prijzen zijn inclusief het aanleggen van een terras en het tegelwerk.

Bereken in 2 min uw prijs

Bespaar op uw nieuwe tuinaanleg !!

Grofweg een berekening van de kosten voor de tuinaanleg zijn gemiddeld: 50 tot 100 euro per vierkante meter. U betaalt ongeveer 8 euro per vierkante meter voor de aanleg van een grasveld.

Bestrating kost vanzelfsprekend een stuk meer, zo’n 100 euro per vierkante meter, maar dat is natuurlijk volledig afhankelijk van de soort bestrating die u prefereert. Indien u ook nog een terras, een schuur of een vijver in uw tuin wil dan lopen de kosten van uw tuinaanleg al snel op.

Een schuur kost al snel zo’n 1000 euro. Een vijver kost, afhankelijk van de grootte, zo’n 250 tot 2000 euro. En om uw privacy te waarborgen kunt u een hek laten plaatsen; Dit kost zo’n 75 euro per vierkante meter. Als u toch nog meer informatie wilt over hovenierswerk kunt u altijd even op de rode links klikken en u zult doorverwezen worden naar een erkend hoveniersbedrijf waar wij regelmatig mee samenwerken.

Mocht u meteen een gratis offerte willen ontvangen vult u dan het offerte formulier in en het hoveniersbedrijf benadert u zo snel mogelijk met een scherpe prijs. Bron van deze pagina is van hoveniersbedrijf de Hovenier-Gigant.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat kost het aanleggen van een nieuwe tuin ongeveer?

Als wij uitgaan van een gemiddeld genomen kostprijs voor het aanleggen van een tuin dan kunt u rekening houden met prijzen die tussen de €35 en €75 per m2 liggen. Deze prijzen kunt u natuurlijk vermenigvuldigen met het oppervlakte van uw tuin. Hoe groter de tuin is hoe duurder de tuinaanleg gaat kosten

Wanneer kunt u het beste uw tuin aan laten leggen?

Dat is een vraag die veel wordt gesteld. Als u een tuin wilt laten aanleggen door een hovenier of tuinman zal deze gegarandeerd u vertellen dat in de herfst periode u het beste de uitvoering kunt laten doen. De grond van de tuin is dan nog warm genoeg om de tuinplanten aan te laten slaan. Nieuwe planten in de tuin zetten met een volle zon is vragen om problemen.

Wat kost een complete tuin renovatie?

Als u oude tuin compleet gerenoveerd moet worden dan kunt u rekening houden dat de tuinrenovatie rond de € 90,- per m2 gaat kosten. Dit is inclusief de materialen en de hovenier. Vind u dit te duur? Dan kunt u zelf ook helpen door bijvoorbeeld de oude tuin leeg te halen en kleine boompjes of struiken alvast te verwijderen.