• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Vloer laten leggen

Heeft u een gloednieuwe laminaat vloer of een vloer van PVC aangeschaft? Dan wilt u uiteraard dat uw nieuwe vloer door een echte professionele vloerenlegger wordt aangelegd. Maar wat kost een nieuwe laminaat vloer laten leggen en hoe wordt de kostprijs berekend? Op deze pagina leest u alles van het beste vloerenbedrijf uit Nederland de Vloer-Gigant b.v

Bereken in 2 min uw prijs

Wat kost het leggen van een vloer?

Er zijn veel verschillende vloeren. Daarom zit er ook veel verschil in de legprijzen van de vloerenleggers. Om het u makkelijker te maken zullen wij u een tabel laten zien met verschillende vloersoorten inclusief de prijzen van het leggen hiervan. Zo kunt u zelf door het aantal vierkante meters te berekenen een prijsindicatie maken voor de aanleg van uw nieuwe vloer:

Soort vloer laten leggenLegprijs per m2
Vloerbedekking lijmen€ 15 tot aan - € 40
Laminaat / Kliklaminaat€ 10 tot aan - € 25
PVC vloer€ 25 tot aan - € 40
Parket vloer / Visgraat€ 35 tot aan - € 90
Betonlook vloer€ 30 tot aan - € 120
Grind vloer€ 30 tot aan - € 100
Granieten vloer€ 60 tot aan - € 180
Natuurstenen vloer€ 45 tot aan - € 140
Vloer laten egaliserenVanaf 5 euro per m2

Zoals u kunt zien in onze prijzentabel variëren de kosten van een vloer leggen enorm per soort vloer. Om een nog duidelijker beeld voor u te vormen zullen wij uitgebreidere informatie geven over de meest voorkomende vloeren die door de vloerleggers van de Vloer-Gigant aangelegd worden.

Laminaat leggen wat kost dit?

Heeft u een (klik) laminaat vloer gekocht bij de Gamma of Praxis? Wat kost het dan om deze vloer van laminaat te laten leggen door een goede laminaatlegger? Een laminaat vloer leggen kost gemiddeld tussen de 10 en de 25 euro per m2.

Dit is exclusief de materiaal kosten. De kosten hangen af of u kiest voor een nieuwe ondervloer voor de demping van het geluid of dat de oude vloer geëgaliseerd dient te worden omdat er teveel hobbels en bobbels inzitten.

Maar ook de legwijze en de plinten afwerking hebben een invloed op de prijs van laminaat leggen. Goedkoop laminaat is vandaag de dag bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer.

Dat is één van de redenen waarom de meeste mensen kiezen om laminaat in hun gehele huis te laten leggen. De vloer is een stuk goedkoper dan een massief houten vloer of een vloer van natuursteen. Het enige nadeel van laminaat in uw woonkamer laten leggen is dat de levensduur iets korter is dan die van een hardhouten vloer.

Wat kost dan een houtenvloer leggen?

De gemiddelde kosten om een houtenvloer door een vloerenlegger te laten leggen kunnen ook erg variëren. Welk soort hout wilt u laten leggen? Hoe wilt u de houtenvloer gelegd hebben, in welk patroon?

Door al deze vragen zal de vloerenlegger vaststellen of er een uurloon of vaste prijs kan worden berekend. Een visgraat patroon kost veel meer tijd dan dat u de houten parketvloer recht toe recht aan wilt laten leggen. In de onderstaande prijzentabel ziet u verschillende houtenvloeren met de legprijzen per m2. Exclusief het inkopen van de houten vloer.

legwijze van de vloer Prijzen inclusief BTW
legwijze van de vloerPrijzen inclusief BTW
Planken vloer leggen€ 90 tot aan - € 110
Visgraat vloer leggen€ 100 tot aan - € 140
Hongaarse punt leggen€ 140 tot aan - € 180
Versailles patroon leggen€ 240 tot aan - € 340

Bereken in 2 min uw prijs

Vloer vooraf laten egaliseren

Als u een nieuwe vloer wilt laten aanleggen is het belangrijk dat de ondervloer vlak is. Het is verstandig een betonnen vloer eerst te egaliseren voordat de nieuwe vloer wordt aangebracht.

Het egaal maken van het beton wordt met een dun papje van een vloeibaar cement gedaan genoemd egaline. Na het egaliseren is de gehele betonnen vloer weer vlak en strak en kan de nieuwe vloer gemonteerd worden (vaak in nieuwbouwwoningen).

In een oudere bestaande woning kan de vloer ook recht en vlak gemaakt worden van hout. Door nieuwe houten platen te bevestigen aan de oude vloer kan deze geheel waterpas worden gemaakt en is het leggen van laminaat of parket een eitje.

De kosten voor het egaliseren van een vloer worden per m2 berekend en liggen tussen de 7 en 12 euro per m2 afhankelijk van de laagdikte.

Zelf leggen

U kunt ervoor kiezen om uw vloer zelf te gaan leggen. Maar waar moet u beginnen? En is de ondergrond wel geschikt? Wilt u voor het beste resultaat gaan en zelf geen rompslomp, schakel dan een vloerenlegger in voor een scherpe prijs voor het leggen van uw nieuwe vloer.

Ziet u het al voor u? Het begint bij het uitzoeken van een nieuwe vloer. Daar moeten afspraken over worden gemaakt voor wat betreft de levering.

De meeste leveranciers van vloeren bezorgen tot aan de voordeur. U moet er dan zelf voor zorgen dat de vloerdelen bij u binnenkomen. Vervolgens gaat u uw oude vloer zelf verwijderen en afvoeren. Voor het afvoeren van uw oude vloer betaald u afvoerkosten en is daarnaast een zeer zware en tijdrovende klus. Waarom geen vloerlegger inhuren voor al die rompslomp?

We zullen de meest gekozen vloeren voor u op een rij zetten:

 • Laminaat vloer
 • Plavuizen vloer
 • Houten en Eiken vloer
 • Marmeren vloer
 • Gietvloer van epoxy

Vloerverwarming

Wat is er nu niet lekkerder dan warme voeten in de winter? Het aanleggen van een vloerverwarmingssysteem geeft uw woning meer comfort en zorgt voor een optimaal klimaat. Vroeger kon een vloer alleen verwarmd worden als er tegels werden gelegd.

Maar tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden om ook een vloerverwarming onder een houten vloer te laten leggen dat u zich nergens meer zorgen over hoeft te maken. Een vloer verwarmen kan op 2 verschillende manieren:

 • Elektrisch
 • Door slangen van de cv ketel

Het voordeel van het elektrisch verwarmen van uw vloer is dat de verwarmingsmatten een stuk dunner zijn en niet hoeven te worden in gefreesd. Bij het aanleggen van slangen is dit wel het geval. Informeer naar de kosten van het aanleggen van een vloerverwarming bij onze vloerenlegger.

Bereken in 2 min uw prijs

Goedkope vloerenlegger inschakelen!

De vloerenlegger zorgt ervoor dat u binnen één dag kunt genieten van uw nieuwe vloer! Voor meer informatie over het leggen van vloeren of het egaliseren en de kosten hiervan kunt u op de rode links klikken.

U zult worden doorverwezen naar de website van een erkend vloerenbedrijf waar wij vaak mee samenwerken. Als u meteen een gratis offerte wilt ontvangen dan krijgt u binnen 2 dagen een prijsindicatie voor het laten leggen van uw nieuwe vloer via uw mailadres opgestuurd. Bron van deze pagina is vloerenbedrijf de Vloer-Gigant

Meest gestelde vragen (FAQ)

Bent u handig genoeg zelf een vloer te leggen?

Een nieuwe vloer leggen kunt u zelf doen als u handig bent. Het ligt er wel aan welke vloer u kiest. Kiest u voor kliklaminaat dan is deze makkelijk zelf te leggen. Kiest u voor een hardhouten vloer met een visgraat motief dan kunt u beter een vloerenlegger inschakelen.

Welke vloer kan ik zelf leggen?

Laminaat vloerdelen zijn de gemakkelijkste vloeren om zelf te leggen. Als u goed online zoekt hoe u een kliklaminaat vloer in uw woonkamer aanlegt zijn er genoeg stappenplannen die u hiermee kunnen helpen

Wat kost een PVC vloer inclusief egaliseren?

De legprijzen van een PVC vloer zijn vaak inclusief het egaliseren van de oude ondervloer. U kunt rekening houden met een legprijs vanaf 25,- euro per m2. Dit geldt voor PVC-stroken met een houtlook of een strakke vloer.

Welke vloer is het goedkoopste om te laten leggen?

Als u geen vloerbedekking wilt laten leggen maar toch een goedkope vloer dan is de keuze van laminaat of klik laminaat ideaal. De legprijzen van laminaatvloeren zijn goedkoop en ook de aanschaf van deze vloeren is goed betaalbaar.