offerte

Sierpleister

Spachtelputz is een van de vele sierpleister die u in steeds meer huizen terugziet. U kunt zelf bepalen hoe grof of fijn de korrel structuur van uw Spachtelputz wordt. Dit kan vanaf 0,5 mm tot 3 mm zijn. De ondergronden om een sierpleister te laten aanbrengen moeten wel vlak genoeg zijn. Is dit niet het geval dan zullen de wanden eerst vlak gestukadoord moeten worden met een gipsgebonden mortel.

Aanbrengen sierpleister

Voordat het sier en pleisterwerk aangebracht kan worden zal er eerst een voorstrijk laag moeten worden aangebracht over de vlakke muur. Het is belangrijk dat meteen de juiste kleur door de voorstrijk word gemengd om zo kleur verschil te voorkomen in de afwerkingslaag.

Het aanbrengen van de sierpleister wordt met een stalen spaan gedaan. De korrels worden een soort van geschrapt over de wanden en na het aantrekken hiervan met een kunststof schuurbordje doorgedraaid zodat alle korrels op de juiste plaats liggen en de ondergrond niet meer te zien is.

Prijzen sierpleister per m2

sierpleisterOver sierpleister is er veel te vertellen en hebben we een hoop meegemaakt de afgelopen jaren. Zo waren er altijd top producten van bijvoorbeeld rigo , of sps. Nu zijn er producten die 2 x zo goedkoop zijn alleen waarbij bijvoorbeeld de korrel grote niet het zelfde is als op de emmer word aangegeven. Kiest u een 2 mm korrel dan kunnen er 1,5 of 3 mm korrels tussen zitten en zo krijgt u nooit de gewenste structuur die u wilt.

Prijzen van stucwerk en sierpleister aanbrengen op een vlakke muren liggen tussen de 12 en 16 euro per m2. Afhankelijk van de korrel grote en de kleur die kan worden toegepast.

Sierpleister verven

Een sierpleister die al meerdere jaren op uw wanden zit en verkleurt is is prima te schilderen. U kunt hiervoor een gewone latexverf gebruiken met een redelijke kwaliteit. Houd u er wel rekening mee dat een sierpleister schilderen veel meer verf gaat kosten dan een gladde muur. Door de structuur en de kleine gaatjes in de sierpleister zal deze veel meer verf opnemen en bent u gemiddeld 30 % meer verf kwijt dan gladde muren schilderen.

Ondergrond voor sierpleister

De ondergronden om een sierpleister aan te laten brengen horen eigenlijk schilder klaar te wezen en niet behang klaar zoals in de nieuwbouw vaak voorkomt. Als je echt knap wilt spachtelen dan zullen de wanden vlak en glad moeten zijn, daarna voor gestreken moeten worden en dan pas de afwerking spachtelputz.

Natuurlijk is de keuze voor de bovenstaande merken echt een must en zult u een veel mooier resultaat krijgen dan gewenst.

Bent u geïnteresseerd naar de kosten van een stucadoor? Vraag dan hier gratis een offerte online aan!