• Bespaar tot 40% op de prijs
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • NOA erkend familiebedrijf
 • Sinds 1997
 • Bekend van TV

Muurtje metselen

Wilt u een muur metselen in uw huis, badkamer, douche, of tuin in plaats van een schutting maar het wil maar niet lukken? Denk er dan eens over na om een metselaar uw muren te laten metselen. Een metselaar metselt alle belangrijke aspecten in en rondom uw huis voor een betaalbare prijs. (vaak per m2 of per 1000 stenen)

Bereken in 2 min uw prijs

Of het nu gaat om een aanbouw, een tuinmuurtje of het metselen van een fundering. Een metselaar draait hier zijn hand niet voor om en berekent snel het aantal stenen en cement dat hij nodig heeft zodat hij een prijs per m2 voor u kan maken.

Leest u alle informatie op deze pagina, betreft het metselen van muren, en de kosten per vierkante meter die dit vakwerk met zich meebrengt.

Wat kan een metselaar voor u doen?

Een metselaar kan natuurlijk meer dan alleen maar metselen van een muurtje. We zullen de werkzaamheden van de metselaar eens op een rij voor u zetten, waarmee een metselaar u van dienst kan zijn:

Zoals u hierboven kunt zien is het metselen van muren dus niet het enige waar een metselaar u mee kan helpen. Indien u zelf bijvoorbeeld een scheidingsmuur of een muurtje wilt metselen in uw huis of tuin, is het natuurlijk een stuk goedkoper om dit zelf te doen, maar als u 100% zekerheid wilt dan kunt u er natuurlijk altijd voor kiezen om toch een metselaar in te huren.

Op het internet zijn allerlei filmpjes en handleidingen beschikbaar over het zelf metselen van een muur om u zo van tevoren goed over metselwerk in te lichten.

Wilt u toch graag een metselaar inhuren voor het laten metselen van wat moeilijkere onderdelen, zoals het metselen van een aanbouw, dakopbouw of een muur met een spouw? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte hiervoor aan en ontdek snel de prijzen per m2.

Muren metselen
Muren metselen

Prijzen muren metselen

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het metselen van muren? En wat heeft de metselaar allemaal nodig bij zijn werkzaamheden?

De metselaar probeert uw wensen zo goed mogelijk te vervullen en al zijn vakkennis om te zetten in een perfect eindresultaat voor het metselen van een muurtje.

Hij heeft vanzelfsprekend al het benodigde professionele gereedschap om de klus te klaren. Een metsel troffel, om de specie te spreiden tijdens het metsel proces, een voegspijker om de voeg specie die tussen de voegen wordt gebracht mooi te voltooien.

Natuurlijk heeft hij ook de beschikking over een kaphamer, waarmee hij stukken van steen kan afslaan en zodoende de steen te bewerken om de ideale vorm te verkrijgen. Maar wat zijn de prijzen voor een muurtje metselen eigenlijk? De prijzen van het metselen van muren worden meestal per m2 berekend.

Zo rekenen de meeste metselaars vaak per 1000 stenen een gemiddelde prijs van 300 euro, exclusief het aanbrengen van de voegen, inclusief het cement.

Voor andere steensoorten zoals:

 • Cellenbeton
 • Betonblokken
 • Gipsblokken en gibo
 • Ytong blokken
 • Gasbeton

worden hele andere kosten berekend. Deze blokken worden gelijmd in plaats van gemetseld. Blokken laten lijmen om bijvoorbeeld een tussen wand te creëren, in uw nieuwbouwwoning op de bestaande betonvloer, is vele malen goedkoper dan het metselen van stenen.

Echter gaat het plaatsen een stuk sneller en is lichamelijk zeker niet zo zwaar als het echte traditionele metselwerk. Wilt u een oude muur dicht metselen of denkt u er over na om een lage of hoge schutting van stenen te laten metselen in uw tuin? Zet dan uw vraag om in een offerte aanvraag en binnen 48 uur bent u in het bezit van een prijsopgave via de mail.

Bespaar op uw metselwerk!

Uiteraard wilt niemand teveel betalen dan nodig is voor het metselen van een muur. Waarom zou u nu een offerte aanvragen bij de Stuc-Concurrent.nl en niet gewoon bij een ander metselbedrijf? Dat zullen we u uitleggen:

 • 20% goedkoper
 • Snelle service
 • Goedkope metselaars
 • Snel uw prijs kunnen vergelijken

Onze offerte is snel en geheel vrijblijvend en u weet binnen 2 dagen exact waar u aan toe bent!

Muur metselen met het juiste gereedschap

Ook maakt een metselaar gebruik van het juiste gereedschap voor zijn metselwerk. Denk hierbij aan een voeg beitel, een dagge (metsel gereedschap), een metsel draad, en nog veel meer. Zo ziet u dat er nog heel wat bij komt kijken.

Er is natuurlijk ook cement en voegspecie nodig, maar ook de bovenstaande gereedschappen zijn van vitaal belang in het bouwproces. Wordt het u allemaal al teveel? Dat maakt niks uit, de metselaar klaart uw klus zodat u altijd een tevreden klant bent.

De kosten van een muurtje metselen vallen reuze mee, dus maak altijd de juiste overweging voordat u het zelf wilt gaan proberen.

Denk van te voren goed na over de fundering of de betonvloer waar de muur op moet komen te staan, en zorg ervoor dat deze wel draagkrachtig genoeg is voor het nieuwe metselwerk. Ook voor het metselen van een tuinmuurtje is het van groot belang dat deze een goede fundering heeft als ondergrond.

Bespreek met de metselaar al uw wensen en hij zorgt voor een perfect eindresultaat!

Bespaar op een muur metselen!

Als u nu toch nog meer informatie wilt over de prijzen van metselwerk of over gevelonderhoud en impregneren, dan kunt u gerust op de rode links klikken en u wordt doorverwezen naar een andere website die veel informatie te bieden heeft over metselwerk.

Wilt u toch meteen een gratis offerte aanvragen voor een muur te laten metselen? Vult u dan het geplaatste offerte formulier in en ons samenwerkend metselbedrijf zal u benaderen met een zeer scherpe offerte voor uw metselwerk.

Bron van deze geschreven informatie pagina is metselbedrijf de Metsel-Gigant Amsterdam.

Bereken in 2 min uw prijs

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat kost een muurtje metselen?

De gemiddelde kosten van het metselen van muren zijn afhankelijk van de grootte van de metselklus. Wilt u de prijzen per m2 weten voor metselwerk lees dan alle prijsinformatie op deze pagina.

Hoe moet ik een muur metselen?

Als u zelf van plan bent te gaan metselen en u heeft hier geen ervaring mee dan is het verstandig een goede metselaar in te huren. Leest u hier alles over de kosten van een metselaar.

Muur metselen als schutting kan dit?

Er wordt veel gekozen voor het metselen van een tuinschutting. Echter zijn dit geen kleine metselklussen en is hier menig ervaring voor nodig. Leest u op deze pagina alles over metselwerk en de juiste werkwijze.