• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Wat zijn de prijzen van stucwerk in 2024?

Bij Stuc-concurrent begrijpen we dat de kosten een belangrijke factor zijn bij stucwerk. Je wilt hoogwaardig stukadoorswerk ontvangen zonder je budget te overschrijden. Daarom bieden we je waardevolle informatie over de kosten van stucwerk in 2024. We geloven in transparantie en streven ernaar je een uitgebreid overzicht te geven van de factoren die de prijs beïnvloeden, zodat je geïnformeerde beslissingen kunt nemen.

Factoren die de kosten van stucwerk beïnvloeden

De  kosten van stucwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type stucwerk dat je kiest, je locatie en de omvang van het project. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de verwachte kosten beter inschatten. Laten we eens nader kijken naar elk aspect.

Heest u al een idee van welke soort stucwerk u wilt laten aanbrengen? Dan bent u ook benieuwd naar de muren stucen kosten. De m2 prijs van stucwerk hangt af van verschillende factoren, zo heeft niet alleen de soort stucwerk invloed op de stukadoors prijs, maar ook de locatie, de grote van het oppervlakte en de moeilijkheidsgraad van de te stucen klus.

In het algemeen kunt u rekening houden met stukadoor prijzen die tussen de 12 en 20 euro per vierkante meter liggen. Leest u hieronder een prijzenoverzicht van de exacte stukadoor kosten van 2024!

 

Bereken in 2 min uw prijs

Prijzen per type stucwerk

De gemiddelde m2 prijs voor stucwerk van een muur of plafond ligt in 2024 tussen de € 10,- en € 22,- euro. Het prijsbereik van de kosten per afwerking kunnen enorm variërend zijn. Het laten stucen van een plafond is altijd duurder dan het stucen van wanden. U kunt er van uit gaan dat de vierkante meterprijzen in 2024 met 16% zijn toegenomen als we dit vergelijken met de prijzen uit 2022.

Een van de meest prijsbepalende factoren is het soort stucwerk wat u wilt laten aanbrengen door een stukadoor. Leest u hieronder in de prijzentabel de kosten van verschillende soorten stucwerken:

Stucwerk soort Gemiddelde prijzen, incl mat en loonkosten
Spackspuitwerk ( gespoten korrel )€ 8 - € 11 euro/m2
Behangklaar stucen ( Bijna glad )€ 10 - € 18 euro/m2
Sausklaar stucen ( strak en glad )€ 10 - € 25 euro/m2
Sierpleister (spachtelputz korrel )€ 16 - € 23 euro/m2
Plafond glad stucen ( pleisterwerk )€ 15 - € 30 euro/m2
Schuurwerk ( halve manen )€ 18 - € 25 euro/m2
Raapwerk ( dik stucwerk vanaf 1 cm )€ 18 - € 30 euro/m2
prijzen stucwerk 2023
Kosten stucwerk 2023

Extra prijsinformatie

Er zijn verschillende technieken voor stucwerk beschikbaar, elk met een eigen prijsklasse. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten stucwerk en hun bijbehorende prijsbereik per vierkante meter:

- Spackspuitwerk: Deze techniek biedt een betaalbare oplossing en kost tussen de 7 en 12 euro per vierkante meter.

- Basisstucwerk of verfklaar stucwerk: Als je van plan bent om behang of verf aan te brengen, is deze optie geschikt. Het kost tussen de 8 en 20 euro per vierkante meter.

- Traditioneel stucwerk: Met een prijsbereik van 8 tot 15 euro per vierkante meter is traditioneel stucwerk een veelzijdige keuze voor verschillende oppervlakken.

- Raapwerk: Deze dikkere stucwerktechniek, ideaal voor oneffen muren, varieert van 15 tot 30 euro per vierkante meter.

- Decoratief stucwerk (sierpleister): Als duurzaamheid en esthetiek belangrijk voor je zijn, is decoratief stucwerk een uitstekende keuze, met prijzen variërend van 12 tot 23 euro per vierkante meter.

- Structuurstucwerk (schuurwerk): Met zijn elegante cirkelpatronen kost structuurstucwerk tussen de 15 en 20 euro per vierkante meter.

- Beton ciré: Deze premium optie, bekend om zijn gepolijste betonuitstraling, heeft een hogere prijsklasse van 100 tot 150 euro per vierkante meter.

- Voorstrijken: Het voorbereiden van het oppervlak voor stucwerk brengt meestal een extra kost van 2 tot 3 euro per vierkante meter met zich mee.

Houd er rekening mee dat deze prijzen bij benadering zijn en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Daarom is het altijd raadzaam om een persoonlijke offerte aan te vragen.

Prijzen per m2 stucwerk per ruimte

Wilt u graag weten wat de kosten van stucen zijn per ruimte? Lees dan hier de kosten voor het stucen van verschillende ruimtes in uw huis.

Gedeelte woonhuis Totaalprijs en tijdsduur
Muren slaapkamer€380 tot aan - €1200 /  2 tot 3 dagen
Muren woonkamer€450 tot aan - €1500 /  3 tot 4 dagen
Muren hal€400 tot aan - €1200 / 1 tot 2 dagen
Muren keuken€400 tot aan - €800 / 1 tot 2 dagen
Plafond woonkamer€800 tot aan - €1500 / 1 tot 2 dagen
Plafond slaapkamer€450 tot aan - €1000 / 1 tot 2 dagen
Plafond keuken€400 tot aan - €800 / 1 tot 2 dagen
Prijzen stucwerk per m2
Prijzen stucwerk per m2

Wat kost een stukadoor?

Als u goed wilt laten stucen dan is het aan te raden om een professionele stukadoor in te schakelen. Maar voordat u een stucer inschakelt is het belangrijk de stukadoor prijzen te achterhalen. Het bepalen van de kosten van een stukadoor is een veel gestelde vraag bij mensen die op zoek zijn naar professioneel stucwerk. Het is echter belangrijk op te merken dat de kosten van een stukadoor afhankelijk zijn van verschillende factoren:

  1. Prijzen van een stukadoor: De prijzen van een stukadoor kunnen variëren op basis van de regio, het type stucwerk en de omvang van het project. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €20 en €50 per vierkante meter. Het is echter altijd raadzaam om offertes van verschillende stukadoors aan te vragen om een nauwkeurig beeld te krijgen van de kosten.

  2. Uurtarief van een stukadoor: Sommige stukadoors rekenen een uurtarief in plaats van een prijs per vierkante meter. Het uurtarief van een stukadoor kan variëren, maar ligt doorgaans tussen de €30 en €50 per uur. Dit tarief kan verschillen afhankelijk van de ervaring en expertise van de stukadoor.

  3. Extra kostenpost: Naast de basisprijs kunnen er extra kosten zijn, zoals voorrijkosten, materiaalkosten en eventuele voorbereidende werkzaamheden. Het is belangrijk om deze kosten te bespreken bij het verkrijgen van offertes, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de totale kosten van het project.

  4. Vergelijken van stucwerk offertes: Het is sterk aanbevolen om offertes van meerdere stukadoors te vergelijken voordat u een keuze maakt. Hierdoor kunt u niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de diensten, kwaliteit en ervaring van de stukadoors beoordelen.

  5. Kwaliteit en ervaring: Het is belangrijk om te investeren in een goede kwaliteit stucwerk, aangezien dit een grote invloed heeft op de duurzaamheid en uitstraling van uw muren of plafonds. Kies daarom voor een stukadoor met ervaring, positieve recensies en vakmanschap om de beste resultaten te behalen.

Onthoud dat de genoemde stucwerk prijzen en kosten slechts algemene schattingen zijn en dat de werkelijke kosten kunnen variëren op basis van uw specifieke project en locatie. Het is altijd verstandig om een gedetailleerde offerte aan te vragen bij verschillende stukadoors en eventuele vragen te stellen om een weloverwogen beslissing te nemen.

 

Bereken in 2 min uw prijs

Kies voor de stukadoor van de Stuc-Concurrent

Een professionele stukadoor vinden is niet de makkelijkste opdracht. Maar gelukkig bent u bij de Stuc-Concurrent in juiste handen. Wij beschikken over een tal van goede gecertificeerde stukadoors die verschillende stucwerken voor u uit kunnen voeren tegen schappelijke m2 prijzen.

Vraag vandaag nog een vrijblijvende prijsopgave aan en u zal zien hoe goedkoop stucwerk aangebracht kan worden.

m2 prijs stucen
m2 prijs stucen

Bereken in 2 min uw prijs

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor stucwerk per vierkante meter (m2)?

De kosten van stucwerk variëren doorgaans tussen de €12 en €22 per vierkante meter. Dit is echter een algemene schatting en de daadwerkelijke prijs kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals het soort stucwerk, de staat van de ondergrond en de regio.

Worden de kosten van materiaal inbegrepen in de offerte?

In veel gevallen worden de kosten voor materiaal apart in rekening gebracht boven op de arbeidskosten. Het is belangrijk om bij het aanvragen van een offerte te vragen of de materiaalkosten zijn inbegrepen of dat ze apart worden vermeld.

Zijn er extra kosten waar ik rekening mee moet houden bij stucwerk?

Naast de basisprijs per vierkante meter kunnen er extra kosten zijn, zoals voorrijkosten, materiaalkosten, eventuele reparaties of voorbereidende werkzaamheden. Het is belangrijk om een gedetailleerde offerte aan te vragen waarin alle kosten worden opgenomen om verrassingen te voorkomen.

Moet ik vooraf een aanbetaling doen?

Het kan voorkomen dat sommige stukadoors vragen om een aanbetaling voordat ze aan het werk beginnen. Dit kan variëren afhankelijk van de stukadoor en de omvang van het project. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over betalingsvoorwaarden voordat u akkoord gaat met de samenwerking.

Kan ik besparen door zelf stucwerk uit te voeren?

Het is mogelijk om kosten te besparen door zelf stucwerk uit te voeren, maar dit kan alleen aanbevolen worden als u ervaring heeft en bekwaam bent in het stucen. Stucwerk vereist vakmanschap en het gebruik van de juiste technieken en gereedschappen. Onjuist uitgevoerd stucwerk kan resulteren in extra kosten voor reparaties.

Wat zijn de gemiddelde kosten per vierkante meter (m2) voor stucwerk door een stukadoor?

De kosten van een stukadoor kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, het type stucwerk dat wordt gekozen, de staat van de ondergrond en de regio waarin je woont. Gemiddeld kunnen de kosten voor stucwerk variëren van €15 tot €50 per vierkante meter. Het is altijd aan te raden om bij verschillende stukadoors offertes op te vragen om een nauwkeurig beeld te krijgen van de kosten voor jouw specifieke project.

Wat is wel en niet inbegrepen in de prijs van een stukadoor?

De prijs van een stukadoor is inclusief de kosten voor arbeid, materiaal en eventuele voorbereidende werkzaamheden. Het omvat meestal het aanbrengen, egaliseren en afwerken van het pleisterwerk. Eventuele extra werkzaamheden, zoals het repareren van scheuren of het verwijderen van oud stucwerk, kunnen extra kosten met zich meebrengen.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een stukadoor?

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op de prijs van een stukadoor, waaronder de grootte en complexiteit van het project, het gekozen type stucwerk, de bereikbaarheid van de oppervlakken en de staat van de ondergrond. Daarnaast kunnen ook de locatie en de concurrentie onder stukadoors de prijzen beïnvloeden.

Kan ik besparen op de kosten van een stukadoor door zelf voor te strijken?

Er zijn enkele manieren om de kosten van een stukadoor te beheersen. Het vergelijken van offertes van verschillende stukadoors kan je helpen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Daarnaast kun je besparen door bepaalde voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren, zoals het verwijderen van oud behang of verf van de muren.

Hoe kan ik een nauwkeurige prijsopgave krijgen voor mijn project?

Voor een nauwkeurige prijsopgave is het aan te raden om een stukadoor persoonlijk te laten langskomen en het project te laten beoordelen. Op basis van de specifieke situatie en jouw wensen kan de stukadoor dan een gedetailleerde offerte op maat maken.

Hoeveel kost het inhuren van een stukadoor in 2024?

De kosten voor het inhuren van een stukadoor variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type stucwerk, de oppervlakte en de staat van de ondergrond. Gemiddeld liggen de prijzen tussen €10 en €25 per vierkante meter.

Is er een verschil in de m2 prijs tussen stucwerk voor wanden en plafonds?

Over het algemeen is stucwerk voor plafonds iets duurder dan voor wanden. Dit komt doordat het stucen van plafonds vaak arbeidsintensiever is.

Hoe kan ik snel en nauwkeurig een offerte krijgen voor stucwerk?

U kunt snel een offerte ontvangen door online formulieren in te vullen of contact op te nemen met lokale stukadoorsbedrijven. Zorg ervoor dat u alle relevante informatie verstrekt voor een nauwkeurige prijsopgave.