• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Wanden en plafonds sauzen

Overweegt u de wanden en plafonds van uw nieuwbouwwoning of bestaande woning een nieuwe verflaag te geven? Dit kan nodig zijn vanwege verkleuringen door de jaren heen of de aanwezigheid van nicotineaanslag. Het opnieuw sauzen van uw wanden en plafonds is echter geen eenvoudige klus.

Bij het sauzen van wanden wordt handmatig een matte of glanzende latexverf aangebracht. Dit heeft als doel het stucwerk te beschermen en tegelijkertijd een mooi, egaal en gekleurd resultaat te bereiken. Deze verfrissende aanpak draagt bij aan een vernieuwde uitstraling van uw interieur.

wanden en plafonds sauzen

Waarom professioneel laten schilderen?

Het sauzen van wanden en plafonds vergt vakmanschap en precisie. Het gaat niet alleen om het aanbrengen van verf, maar ook om het zorgvuldig omgaan met de ondergrond en het waarborgen van een duurzaam resultaat. Professionele schilders beschikken over de expertise om eventuele oneffenheden te herkennen en aan te pakken.

Wat kost het laten schilderen?

Uiteraard is het verleidelijk om zelf aan de slag te gaan met sauzen, maar vaak zien we bij zelf sauzen ongewenste banen en strepen in het schilderwerk ontstaan. Om een perfect resultaat te garanderen, is het verstandig om de klus uit te besteden aan een vakbekwame schilder, en dat voor een redelijke prijs.

Een professionele schilder zorgt ervoor dat het sauswerk foutloos wordt afgeleverd, zonder dat u zich hierover zorgen hoeft te maken. Of het nu gaat om het sauzen van grotere oppervlaktes of het verfraaien van kleinere stukken, een schilder past zijn tarieven aan op basis van de omvang van de werkzaamheden.

Bij het schilderen van grotere oppervlaktes hanteert een schilder doorgaans een lagere prijs per vierkante meter dan bij het aanpakken van kleinere delen. In het geval van kleinere klussen kan de schilder een uurtarief in rekening brengen. Hieronder vindt u gemiddelde prijsindicaties:

Gemiddelde prijs latex spuitwerk: €8 tot €10 per m2
Gemiddelde prijs muren sauzen ( met de verfrol ): €10 tot €13 per m2

Kies voor vakmanschap en een perfect resultaat. Besteed uw sauswerk uit aan een professionele schilder. Neem contact met ons op voor een offerte op maat en ontdek hoe wij uw schilderklus tot in de puntjes kunnen verzorgen.

*Let op: Prijzen zijn indicatief en kunnen variëren afhankelijk van specifieke situaties en wensen.

Bereken in 2 min uw prijs

Wanden en plafonds glad stucen en daarna sauzen

Heeft u onregelmatigheden op uw wanden, behang of andere structuren die u graag glad afgewerkt wilt hebben? Overweeg dan om onze ervaren stukadoors in te schakelen voor een vakkundige gladde stuclaag. Onze stukadoors zorgen ervoor dat uw muren weer strak en glad zijn, klaar voor een nieuwe afwerking.

Na het stucwerk is het van belang dat de wanden of plafonds voldoende drogen voordat het schilderwerk kan beginnen. In veel gevallen wordt er gekozen voor het sauzen van de wanden, vooral wanneer latex spuitwerk niet de ideale optie is, bijvoorbeeld bij diverse kleurwensen in één ruimte.

Een frisse wandafwerking kan een drastisch verschil maken in de uitstraling van uw huis. Niet alleen zal de waarde van uw woning stijgen, maar uw interieur krijgt ook een strakke, vernieuwde look.

Of u nu kiest voor een volledige transformatie met glad stucwerk of slechts een opknapbeurt met reparaties en sauswerk, wij staan voor u klaar. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe wij uw interieur naar een hoger niveau kunnen tillen.

Prijs wanden en plafonds sauzen

Onderschat het zelf sauzen van muren en plafonds niet!

Wanden en plafonds sauzen lijkt misschien eenvoudig, maar het is een klus die vaak wordt onderschat. Deze schilderklus vergt niet alleen tijd, maar ook ervaring en hoogwaardig materiaal voor het beste resultaat. Een ervaren hand en kwalitatief materiaal zorgen ervoor dat de klus in één keer perfect wordt uitgevoerd.

De kosten voor het uitbesteden van sauswerk variëren doorgaans tussen de €10,- en €14,- per vierkante meter. Hoewel u zelf de muren kunt sauzen, kan het uitbesteden van deze klus u veel werk besparen en verzekert het u van een netjes en professioneel resultaat. Mocht er onverhoopt iets niet naar wens zijn, dan staan wij klaar om het voor u op te lossen, aangezien u de klus aan ons heeft toevertrouwd.

Onze schilders nemen alle zorgen uit handen, ongeacht de grootte van het oppervlak. Vertrouw uw schilderwerk met een gerust hart aan ons toe!

Er zijn diverse mogelijkheden voor het schilderwerk, waaronder sauzen en spuiten. Sausen is arbeidsintensiever en daardoor kostbaarder dan spuitwerk. Bij spuitwerk wordt doorgaans geen roller gebruikt, waardoor de verf sneller en gelijkmatiger op de muren wordt aangebracht, wat resulteert in een gunstiger tarief. Ontdek de mogelijkheden en laat uw schilderwerk aan professionals over.

Voor een strak en schitterend resultaat

Sauzen, het schilderen van muren met een laag latex, is een vak apart dat wij graag voor u verzorgen. Voor een optimaal resultaat is het essentieel dat uw muren vrij zijn van oneffenheden. Zelfs na plamuren blijven soms nog zichtbare plekken achter.

Het schilderen van muren wordt vaak als eenvoudig gezien, maar voor een schitterend resultaat zijn grondige voorbereidingshandelingen van groot belang. Wij begrijpen dat elk detail telt om een strak resultaat te garanderen. Vertrouw op onze expertise voor een perfect gesausde muur die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook duurzaam is.

Meest gestelde vragen (F.A.Q)

Wat is sauzen eigenlijk?

Sauzen is het aanbrengen van een verflaag, meestal latex, op muren en plafonds om ze van een nieuwe kleur te voorzien of op te frissen.

Kan ik zelf mijn muren en plafonds sauzen?

Ja, dat is mogelijk. Echter, professioneel sauzen vereist ervaring en het juiste materiaal voor een optimaal resultaat.

Hoeveel kost het om mijn muren en plafonds te laten sauzen?

De kosten variëren, maar gemiddeld ligt het tussen de 10,- en 14,- euro per vierkante meter, afhankelijk van verschillende factoren.

Welke voorbereidingen zijn nodig voordat er gesaust wordt?

Voor een strak resultaat is het belangrijk om de muren glad en schoon te maken, gaten te plamuren en eventuele oneffenheden te corrigeren.

Wat is het verschil tussen sausen en spuiten?

Bij sauzen wordt de verf met de hand aangebracht met een roller, terwijl bij spuiten een verfspuit wordt gebruikt voor een snellere applicatie.

Is sauswerk duurder dan spuitwerk?

Over het algemeen wel, omdat sauzen intensiever is dan spuiten. Er wordt meer handwerk verricht, wat de kosten kan verhogen.

Hoe lang duurt het voordat gesausde muren droog zijn?

Droogtijden variëren, maar meestal kan na enkele uren een tweede laag worden aangebracht.

Kan ik over behang sauzen?

Ja, het is mogelijk om over behang te sauzen, maar het is belangrijk dat het behang goed hecht en niet loslaat.

Hoe kan ik vlekken op gesausde muren schoonmaken?

Vlekken kunnen voorzichtig worden gereinigd met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek.

Moet ik de ruimte voorbereiden voordat er gesaust wordt?

Ja, het is belangrijk om meubels af te dekken, de vloer te beschermen en eventuele reparaties vooraf uit te voeren.