• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Plafondlijsten & Ornamenten plaatsen

Iedereen kent ze natuurlijk wel, de prachtige plafondlijsten en plafond ornamenten of de platte plafondplinten die u aan de plafonds en muren kunt zien, in een oud grachtenpand zoals in Amsterdam.

Deze karakteristieke elementen van gips, voor op een plafond of muur, kunnen nu ook bij u thuis geplaatst worden! Plafondlijsten, die ook wel kooflijsten of hoeklijsten worden genoemd, overbruggen de overgang tussen het plafond en de muren.

Leest u op deze pagina alles over de kosten van het laten plaatsen van plafondlijsten, plafondplinten of plafondornamenten op uw nieuwe stucwerk en de juiste werkwijze om eventueel oude lijsten of stucornamenten te laten herstellen of te repareren.

Plafondlijsten worden vaak toegepast om scheuren in de hoeken van een woonhuis te verbergen maar ook om interieurstijlen extra te accentueren.

Plafondlijsten en ornamenten
Plafondlijsten aanbrengen

Bereken in 2 min uw prijs

Plafondlijsten plaatsen

Plafondlijsten zijn één van de meest voorkomende lijsten die tegenwoordig geplaatst worden door een traditionele stukadoor. Het laten aanbrengen van dit lijstwerk kost tijd en is een nauwkeurig werk bij een gladde plafondafwerking.

Onze stucadoors maken eerst de ondergronden vlak en glad, zodat de plafondlijsten, perk lijsten of stucornamenten gemakkelijk gesteld en geplakt kunnen worden en niet breken omdat de ondergrond niet vlak genoeg is. Leest u hier alles over vlak en strak stucwerk.

Als de ondergrond niet vlak genoeg is zullen de lijsten met het aandrukken op de ondergrond breken, op deze manier ontstaat er veel reparatie werk dat nog meer tijd en geld zal kosten. Als stukadoor wil je niets anders dan je stucwerk glad en vlak opleveren aan de klant.

Dit is helemaal een vereiste als u weet dat na het stucen van een woonkamer er achteraf nog plafondlijsten, plafondplinten of ornamenten geplaatst moeten worden.

Plafondplint

Een platte plafondplint of ook wel een (joden plint) genoemd geeft net even dat beetje extra aan een plafond in uw woonkamer of zelfs badkamer. Een plint van gips (dus niet van piepschuim) die strak langs de randen van het gehele plafond worden geplaatst worden door de stucadoor met de hand aangebracht.

Door het aanbrengen van een RVS profiel 12 tot 15 cm vanaf de wanden krijgt u een mooi opstaand randje van 6 mm dikte. Wilt u de opstaande rand van de plint hoger hebben dan is dit uiteraard geen probleem en kan de stukadoor hiervoor een andere profiel maat kiezen.

Plafondplint plafond
Plafondplint plafond

Ornamenten op het plafond

Net zoals plafondlijsten zijn er ook stucornamenten in veel verschillende soorten en maten. Een ornamentenplafond wordt veelal in de klassieke woningen toegepast.

Een ornament laten plaatsen op uw plafond wordt uiteraard gedaan met een gips gebonden mortel (en niet met piepschuim). De piepschuim plafondlijsten of ornamenten kunt u niet vergelijken met het echte vakmanschap van een stukadoor.

Zo is het repareren van de tegen elkaar geplakte piepschuimlijsten niet te doen en zal u altijd tegen de reparatie plekken aan kijken zelfs als u dit 3 x geschilderd heeft.

Ook hier geldt dat de ondergrond zeer vlak moet zijn wil de stukadoor de ornamenten op de juiste manier stellen en plakken. U moet er toch niet aan denken dat zo een ornament in één keer op uw eettafel ligt! Daarom controleren wij de ondergronden van tevoren of ze draagkrachtig genoeg zijn.

Bereken in 2 min uw prijs

In een nieuwbouwwoning

Ook in een nieuwbouwwoning is het natuurlijk leuk om uw wanden of plafonds te verfraaien met enig lijstwerk. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een platte plafondplint of een mooi rozet om uw hanglampen in uw woonkamer te laten plaatsen door de stukadoor.

De meeste nieuwbouwhuizen worden door ons voorzien van glad stucwerk. Omdat glad stucwerk makkelijk te repareren is, en per m2 niet al te duur is, kunnen hier prima kooflijsten of plafondplinten op worden aangebracht.

Wilt u meer weten over het laten stucen van een nieuwbouwwoning? Lees dan hier alle informatie.

Wilt u meer weten over het aanbrengen van platte plafond plinten op uw plafond? Neem dan eens contact met ons op op het nummer 020 8900 181

Sierlijsten plafond
Sierlijsten plafond

Kosten lijstwerk aan laten brengen

De prijzen die voor het plaatsen voor plafondlijsten, kroonlijsten of ornamenten berekend worden gaan vaak per uur (zie wat kost een stukadoor?) Een kooflijst, of ook wel plafondlijst genoemd, bevind zich in de 90 graden hoek van uw wand en plafond.

Perklijsten worden vaak rond de 60 cm van de wand af geplaatst tegen het plafond om op deze manier dus twee lijsten naast elkaar te kunnen plakken.

Voor een prachtige afwerking kunt u ervoor kiezen om uw muren en plafonds inclusief lijsten en ornamenten te laten spuiten met latexverf, een mooier resultaat is er niet! Zo krijgt u één geheel en heeft u een super strak eindresultaat.

De prijzen die voor het plaatsen worden berekend gaan vaak per uur. Omdat het een tijdrovende klus is kan een stukadoor een uurtarief berekenen tussen de 25 en 35 euro. De tarieven verschillen per stukadoorsbedrijf. Zo zal een kleiner stukadoorsbedrijf, dat minder kosten heeft dan een groter stukadoorsbedrijf, minder per uur in rekening brengen dan bedrijven die 25 stukadoors in loondienst hebben.

Vraagt u gerust geheel vrijblijvend de prijzen voor sierlijsten aan bij de Stuc-Concurrent en u zult zien dat wij altijd de scherpste prijs rekenen voor het aanbrengen van sierlijsten.

Prijzen van stucwerk

De prijzen van stucwerk kunnen per stukadoorsbedrijf erg verschillen. Dit komt ook omdat er verschillende mogelijkheden zijn in de soorten stucwerk. Weet u al welke soort stucwerk u gaat uitkiezen?

We zullen hier een kleine uitleg geven van de gemiddelde kosten van stucwerk. We geven hieronder 3 verschillende mogelijkheden om u een goed voorbeeld te kunnen geven van welke soort wandafwerkingen er allemaal zijn.

Nu u een redelijk inzicht heeft in de prijzen van stucwerk, wilt u wellicht exact de kosten van ons stukadoorswerk weten? Wij van de Stuc-Concurrent hebben hier wat op gevonden! Online uw offerte aanvragen en binnen 2 minuten uw prijs ontvangen in uw mailbox. Is dat niet handig?

Bereken in 2 min uw prijs