offerte
Laatste update: 18 maart 2015

Gipsplaten stucen, naden of toch helemaal?

U kunt bij gipsplaten stuccen kiezen of u alleen de naden gestuct wilt hebben of dat ze helemaal worden over gestukadoord.
Mocht u alleen de naden laten stucen houd er dan rekening mee dat deze altijd zichtbaar kunnen blijven zelf met verf eroverheen.

Dit komt omdat er altijd flauwe knikken in zitten die juist met wat verkeerd zonlicht (strijklicht) erg opvallen. Ons advies is dan ook de gehele wanden of plafonds te stucen, dan bent u vrij van risico s en wij kunnen perfect stucwerk afleveren zoals dit hoort.

Als de naden van de gipsplaten alleen dicht gezet moeten worden dan valt dit onder stucwerk repareren. De reparatie van de naden wordt in de meeste gevallen tot aan 3 x herhaalt. Dit komt omdat de gips die word aangebracht nog gaat inkrimpen en dan zou dit zeker te zien zijn met vals licht ( strijklicht )

Gipsplaten behangengipsplaten stucen

Als u gipsplaten wilt gaan behangen is het verstandig eerst de platen goed uit te repareren zodat het behang strak en zonder oneffenheden kan worden aangebracht.

Een goede tip hiervoor is: altijd de nieuwe gipsplaat wanden of plafonds na het repareren van de naden en schroefogen minimaal een keer met latexverf te behandelen. Mocht u ooit het behang willen verwijderen dan hoeft u het alleen maar nat te maken en trekt u het behang zo los. Doet u dit niet dan zal de lijm van het behang zo vast komen te zitten dat bij het verwijderen u de platen kapot zal trekken.

Prijzen van gipsplaten stucen

De prijzen van gipsplaten stucen is niet zo verrassend als u denkt. In de grote lijnen wordt de prijs voor de naden en schroefogen repareren per strekkende meter berekend. Afhankelijk hoe de platen zijn aangebracht kunt u gemiddeld reken op een prijs van 5 euro per strekkende meter inclusief het wapenings- gaas aanbrengen wat op de naden van gipsplaten moet worden aangebracht.

Gipsplaten stucen of spuiten!

U kunt er ook voor kiezen om de gipsplaten te laten spuiten met spack spuitwerk. Dit is een korrelige afwerking die snel dekt en erg scherp in zijn prijs is namelijk vanaf 7 euro per m2. Ook kunt u er voor kiezen na het repareren van de naden en schroefgaten om toch een dun pleisterlaagje aan te laten brengen ( wat wij ook aanraden). Dit is niet al te duur maar u bent er dan wel zeker van dat u geen vervelende oneffenheden zal blijven zien.

Vraag geheel vrijblijvend een online offerte aan en ontvang 20% korting op gipsplaten stucen of de reparatie hiervan.

gipsplaten stucen
4.6 (92%) 5 votes