• Bespaar tot 40% op de prijs
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • NOA erkend familiebedrijf
  • Sinds 1997
  • Bekend van TV

Waarom moet je een nieuwbouwwoning nog stucen?

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een spannende stap, waarbij je veel keuzes moet maken om het perfecte huis te creëren. Een vraag die vaak opkomt bij nieuwbouwbezitters is: "Moet ik mijn nieuwbouwwoning nog stucen?"

Op deze pagina ontdek je waarom stucen een essentiële en waardevolle toevoeging is aan jouw nieuwbouwproject. We kijken naar de ervaringen van anderen, de kosten en alternatieven voor stucen in een nieuwbouwwoning.

Bereken in 2 min uw prijs

Nieuwbouwwoning laten stucen
Nieuwbouwwoning laten stucen

Ervaringen met stucen in nieuwbouw

Veel ervaringen van nieuwbouwwoningbezitters zijn positief als het gaat om het stucen van hun woning. Stucwerk biedt een strakke en naadloze afwerking van muren en plafonds, wat zorgt voor een moderne en verzorgde uitstraling. Bewoners genieten van de mogelijkheid om hun stucwerk direct te kunnen verven of behangen, waardoor hun interieur een persoonlijke touch krijgt.

Stucen blijkt ook een duurzame keuze te zijn, omdat het helpt bij het verbergen van kleine oneffenheden en de levensduur van de muren verlengt.

Sausklaar stucen voor nieuwbouw

Een veel gekozen stuctechniek voor nieuwbouwwoningen is sausklaar stucen. Bij deze methode wordt het stucwerk zo glad en egaal mogelijk gemaakt, zodat de muren en plafonds klaar zijn om direct te worden geschilderd. Dit bespaart tijd en geld bij het voorbereiden van de ondergrond voor verdere afwerking.

Sausklaar stucen creëert een strak canvas voor jouw interieur, waardoor je met gemak jouw gewenste kleurenpalet kunt toepassen.

Stucen in een nieuwbouwwoning
Stucen in een nieuwbouwwoning

Plafond stucen in nieuwbouw

Het stucen van het plafond in jouw nieuwbouwwoning is net zo belangrijk als het stucen van de muren. Een glad gestuct plafond zorgt voor een ruimtelijk effect en maakt jouw ruimte groter en helderder.

Bovendien helpt plafond stucen bij het verbergen van eventuele onvolkomenheden in de constructie, waardoor een naadloze en perfecte afwerking wordt bereikt.

Kosten voor stucen in nieuwbouw

De kosten voor stucen in een nieuwbouwwoning variëren afhankelijk van de grootte van de ruimte en het type stucwerk dat je kiest. Gemiddeld liggen de kosten tussen €15 en €30 per vierkante meter.

Hoewel dit een investering kan zijn, is het resultaat van stucwerk het zeker waard. Een prachtige en duurzame afwerking van jouw nieuwbouwinterieur geeft jou jarenlang plezier.

Woningruimte Gem. prijs per m2
Muren woonkamer€ 10 - € 15
Muren slaapkamer€ 10 - € 15
Muren keuken€ 10 - € 20
Muren hal€ 10 - € 15
Plafond woonkamer€ 20 - € 23
Plafond slaapkamer€ 20 - € 23
Trapgat stucen€ 18 - € 30
Behang klaar stucwerk tot 1 cm€ 10 - € 13
Sausklaar stucwerk (glad stucwerk)€ 15 - € 20
Plafond stucen sausklaar€ 15 - € 22
Gipsplaten stucen€ 15 - € 17
Sierpleister (korrelafwerking)€ 16 - € 20
Spackspuitwerk (korrel spuitwerk)€ 8 - € 11

Bereken in 2 min uw prijs

Alternatief voor stucen in nieuwbouw: Dunpleister voor muren

Als alternatief voor traditioneel stucwerk kun je kiezen voor dunpleister voor muren. Dit is een moderne techniek waarbij een dunne laag pleister op de muren wordt aangebracht, wat resulteert in een strakke en minimalistische afwerking.

Dunpleister is budgetvriendelijker en kan een uitstekende keuze zijn als je op zoek bent naar een eigentijds alternatief voor jouw nieuwbouw.

Bereken in 2 min uw prijs

Kies voor een prachtig nieuwbouwinterieur

Al met al is stucen een waardevolle investering voor jouw nieuwbouwwoning. Met de ervaringen van andere nieuwbouwbezitters in gedachten, en de mogelijkheid om te kiezen voor sausklaar stucen, plafond stucen of dunpleister, creëer je moeiteloos een prachtig interieur dat naadloos aansluit bij jouw wensen.